Matí de diumenge, a les 7:00 estava al Caprabo, la idea era anar a fer el cim del Montau, sobre de Begues.

He sortit amb la gravel, es una ruta super pistera, per tan, amb la Finna Taroko hi he anat la mar de bé.

No hi havia ningú al Caprabo, a les 7:05 he sortit camí del pàrquing de la Fita, on he esperat fins  les 7:20 i tampoc ha aparegut ningú, el Santi m’ha dit que venia en sentit contrari per Vallgrassa.

He fet via cap a Vallgrassa i a l’alçada de les “basures” m’ha trucat en Joan Manel, havia arribat tard al pàrquing de la Fita, l’he esperat allà.

Mentre esperava a aparegut el Santi en sentit contrari.

Un cop reagrupats els 3 hem fet via cap als Holandesos, Vallgrassa i pujada cap a Begues per la pista de la Plana Novella.

El Santi ha vingut bé avui, l’hem anat esperant, però molt poc, duia un ritme molt bo.

Ens hem plantat a Begues amb 1h 14m, que no es un mal temps, s’ha de dir que amb la gravel i en solitari, ho he fet amb molt menys temps, però avui la ruta era de diumenge, social i tots plegats.

Pista paral·lela a la carretera fins a la rotonda d’entrada a Begues i amunt, primer pel carril bici i després de creuar un parell de carrers hem entrat de nou a pista i deixat l’asfalt endarrere.

Es baixa primer, planeja després i al creuament a l’esquerre comença la primera pujada, que es dura perquè no té gaire grip.

Un cop a dalt hem esperat el Santi i hem seguit fins arribar a la subestació elèctrica, primera part de la pujada al Montau feta.

Després de la subestació hi ha una segona pujada, però es més curta i la base es de ciment, es fa millor.

Hem divisat de seguida l’antena i ens hem plantat al cim del Montau amb 2 hores justes de rellotge.

Foto de rigor i s’han menjat una peça de fruita el Santi i en Joan Manel.

Hem tornat endarrere uns metres fins arribar al creuament a l’esquerre que baixa cap a Olesa de Bonesvalls.

A mi aquesta baixada amb la gravel em costa molt, hi ha un punt que els frens ja no frenen.

Té molt de desnivell, en Joan Manel i el Santi amb MTB tenen molt més frens que jo amb la gravel.

Es una sensació estranya i dolenta, ja que veus que pitges els frens al màxim i la bici no redueix velocitat, per tan vas deixant-ne un primer i combines amb l’altre, per tal de que es refredin un pel i tornin a funcionar.

Sempre que faig aquesta baixada em passa.

La part final, hi ha ciment i quan acaba el ciment està un pel trencat, haig d’anar amb cura de no caure, però cap problema, tot controlat.

A l’esquerre i sense deixar la pista, es puja i es baixa un pel i anem a parar a sobre de Olesa de Bonesvalls.

Hem creuat Olesa de Bonesvalls i en sentit contrari al poble, hem agafat la riera primer i després ja la pista que et dur a Can Grau, passant per l’Avenc de l’Esquerrà i l’entrada de la baixada de Santa Susana.

Un cop a Can Grau, trialera fins a la masia i per carretera fins a la Plana Novella, per pujar per darrera, per la pista que et deixa al palau i tornar a entrar al parc natural camí de Jafra.

Ens hem acomiadat del Santi i hem baixat cap a Jafre, per pujar cap als Caçadors per Can Marcer, per la pista.

En Joan Manel ha baixat el ritme a Can Grau, no volia arribar a casa massa cansat, així que hem anat fent a un ritme un pel més tranquil.

Hem baixat plegats cap a Mas Alba i l’he deixat camí de Sant Pere de Ribes, jo he tornat per les Casetes d’en Portacreu, Vallpineda i Santa Bàrbara.

Avui he sortit amb neumàtic nou de darrera, que ja li tocava i he canviat la bossa que duia sota el seient, era massa grossa i el “velcro” s’havia donat, per tan es despenjava d’una banda o de l’altre quan agafava algun salt o un sot amb la bici. Aquesta es més petita, però m’hi cap el que haig de dur: eines, 12 euros amb monedes, un cable de canvi, 2 brides, una càmera, una manxa, un kit de reparació de càmera, unes metxes, una vàlvula un parell d’obusos i una manta tèrmica 😊

També he estrenat GPS, he comprat un Garmin Edge 830, deixo el Edge 820 per la FatBike.

La veritat es que el 830 molt millor que el 820, té més funcionalitat i treballa molt més àgil amb el potenciòmetre, crec que està optimitzat i el processador es més actual, per tan treballa menys per donar informació i consumeix menys energia, la bateria aguanta molt més. Té unes gràfiques de pols cardíac i potència molt interessants per entrenar i et dona una informació complementaria al 820 quan acabes que crec que per millorar i saber l’estat en que et trobes es molt interessant.

M’han sortit 63,24km que he fet amb 3h 30m a una mitja de 18km/h, amb un desnivell positiu de 1575 metres i negatiu de 1582 metres, ara si que em dona el desnivell correcte. La cadència mitja de 69 rpm, la potència mitja de 199W, la màxima de 810W, la mitja cardíaca de 127 ppm que és el meu 73% i la màxima de 162 ppm que és el meu 94%, el consum energètic de 2832 calories i un pel més de calor, mitja de 20 graus, mínima de 16 i màxima de 26.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 63823 m
Total climbing: 1654 m
Total descent: -1643 m
Download file: 29_05_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix