Som un grup de ciclistes que habitualment sortim els caps de setmana, sortim d’hora per estar d’hora a casa de tornada.

Com que en agrada la bicicleta, hem fet aquesta web/blog perquè els que no coneixen el Garraf puguin trobar rutes on gaudir.

Si vols sortir i no tens amb qui, escriu-nos, segur que et pots afegir amb nosaltres en una sortida, o en cap de setmana o entre setmana on habitualment sortim en solitari.

Les rutes estan en format .gpx descarregables, fetes per nosaltres amb GPS Garmin. A les fitxes hi ha un petit resum de la ruta i potser algunes fotos i/o vídeos de la sortida.

La majoria de les rutes surten de Sitges, partim d’un supermercat Caprabo que hi ha al polígon industrial damunt de l’autopista, al polígon industrial Mas Albs. És un bon punt de sortida, ja que es pot aparcar el cotxe.

Heu de contar que el Parc Natural és gros en extensió, però és finit i hi ha moltes rutes que es creuen entre elles, per tan podem unir 2 rutes o reduir-ne una que se’ns fa massa llarga.

Les millors èpoques per sortir en BTT al Garraf són la primavera i la tardor, ja que en ser un terreny sec i àrid, a l’hivern fa molt de fred, a no ser que se surti a mig matí i a l’estiu fa molta calor a no ser que sortim d’hora al matí o tard a la tarda.

És aconsellable dur força aigua, pel fet que habitualment per les rutes que anirem no trobarem avituallament d’aigua, tot i que allà on n’hi hagi ho marcarem.

No cal dir que la natura és de tots i s’ha de respectar. No tireu cap deixalla a terra, sigueu conscients del que és i no biodegradable. Si passeu per algun lloc on hi hagi deixalles d’algun impresentable i podeu, recolliu-les, sempre trobareu alguna paperera o contenidor als límits del parc.

No feu malbé el medi, el Parc Natural ho és perquè la gent respecti la fauna i la flora, intenteu no fer malbé els camins estrets, habitualment les pistes amples estan pensades per poder circular amb cotxe, 4X4, Quads, motos, etc, però els camins només es poden utilitzar a peu i per bicicletes.

Sigueu solidaris a la muntanya, si trobeu un ciclista aturat pregunteu-li si podeu ajudar-lo, si circuleu i trobeu un cotxe en sentit contrari, aviseu-lo si hi ha més gent al vostre grup. Vigileu les èpoques de l’any de vacances, habitualment hi ha molta gent que gaudeix de la muntanya, i l’excés de cotxes i Bicicletes amb excés de velocitat pot ser perillós, pot provocar algun accident.

Digues si t'ha agradat

Comparteix