He aquí una petita guia de com descarregar i utilitzar els tracks

El primer que hem de fer es descarregar el track que ens interessi de la web.

Un cop tinguem la gràfica, a la part inferior hi ha un botó que diu “download”. Li fem un click amb el botó dret del ratolí i li diguem “guardar el link com” (depèn el navegador que tinguem i l’idioma del navegador ho mostrarà d’una forma diferent, però en tots es el mateix).

Save link as0

Automàticament ens donarà la opció de guardar un fitxer en format .gpx, el guardem al nostre ordinador.

Save link as1

Un cop tinguem el fitxer a dins hi ha varies opcions per convertir aquest fitxer en el format que ens interessi.

Jo he feia servir una web online que funciona molt bé, es diu www.gpsies.com. Veureu que hi ha varies opcions, una d’elles es “Convert”. Senzillament fem un click a “Browse”, busquem el track que hem descarregat al nostre equip i li fem un click a Convert a la part inferior, tenint en conte que hem de seleccionar el format en que volem que converteixi abans de fer-li el click. Hi ha un apartat d’opcions que permet rectificar alçades, invertir el track, etc.

La opció que faig servir actualment es descarregar i instal·lar un programa a l’ordinador que es diu TCX Converter. Aquest programa es gratuït i es un desenvolupament d’un italià que el va mantenint al dia, esta per Windows, Macintosh i Linux. Es multi-idioma, pot estar en català, castellà, anglès o un munt d’altres idiomes que porta. Es molt senzill d’utilitzar i té una avantatge en vers al servei de la web, permet directament carregar el track al nostre Garmin GPS sense haver d’utilitzar cap altre programa, només li cal tenir instal·lat Garmin Communicator Plugin, un software de Garmin que es carrega al navegador i que permet que TCX converter s’entengui amb el GPS directament.

Podeu descarregar TCX Coverter ja no existeis, utilitza https://www.alltrails.com/ i Garmin Communicator Plugin fent un click aquí.

El funcionament es molt senzill, s’obre l’aplicatiu, a dalt a la dreta hi ha un quadre on es pot seleccionar l’idioma que volem. Arrastrem el track que tenim a l’ordinador a sobre de la finestra oberta i en uns segons carregarà el track. A partir d’aquí el podem guardar en un dels 8 formats que ens dona a la pantalla principal o a la part superior del programa, hi ha una pestanya que diu Garmin Comm.

Si fem click a aquesta pestanya, li fem un click a Garmin Communicator Upload, ja que volem que ens carregui el track que tenim seleccionat al GPS (si fem un click a Garmin Communicator Download ens descarregarà els tracks que tenim al GPS a l’ordinador).

Fem click a “Connect and Select a Device” i buscarà quins GPS tenim conectats, seleccionem el nostre i li fem un click a “write”. Esperem uns segons a que la barra amb el % que apareixerà desaparegui i ja tenim la ruta carregada al GPS sense haver d’utilitzar cap altre programari.

Save link as3

Digues si t'ha agradat

Comparteix