Ahir dilluns vaig anar a BikeIT a fer-me un bikefitting de Shimano Pro.

Fa temps que ho havia de fer, però ho vaig anar deixant i ara ha estat el moment.

Vaig fer-me el normal que dura una hora i costa 45€, el sencer son 180€ i inclou un exàmen amb una càmara 3D de la posició corporal sobre la bici al pedalar, però es per professionals i dura unes 3 hores i mitja, la normal es més que suficient per mi.

Inclou obrir un perfil al sistema de bikefitting de Shimano i mesurar el teu cos, mides de braços, cames, espatlla, peus, etc després ajustar les cales a les sabates i una proba a la bici de Shimano Pro que hi ha amb les mesures introduïdes a l’ordinador i calibrades a la bici de Shimano Pro per làser.

Allà vaig estar pedalant una estona, amb els meus pedals per veure eficiència de pedalada, potencia i força per cada cama, suavitat de la pedalada, etc.

Un cop vàrem acabar de fer el test i tenir el resultat amb un PDF, vàrem arribar a la conclusió que l’amplada de les espatlles es massa curta per la meva envergadura, hauria de fer mínim 44 cm i faig 41, la resta es més o menys “normal”.

De la bici, i vaig anar amb la gravel, la Finna Taroko, el manillar havia d’estar 3 cm més alt i 1 cm més curt, que ho vàrem arreglar invertint la potència de Redshift que vaig muntar ara fa unes setmanes, en comptes de tenir 9 graus invertits, ara són en amunt i pujant un pel de res l’alçada del seient.

L’altre problema que vàrem trobar es que el seient que duia era de 140 mm i la distància entre les 2 pelvis es de 130, per tan vaig fer la proba amb un seient de 132 mm que el vaig acabar muntant a la gravel, avui he sortit amb ell.

Les cales de les sabates les vàrem retrassar, estaven massa avançades.

Amb els ajustos fets i pendent de tornar-hi amb la Niner Jet9RDO aquesta setmana per ajustar-la també, he sortit aquest matí a veure que tal.

La primera sensació es que la cama s’estira del tot, abans tenia el peu un pel més avall que ara, i que al invertir la potència treballa millor l’amortidor de Redshift.

He pujat cap al Caprabo, Collet de la Fita, Holandesos, pàrquing de Vallgrassa i cap a la Plana Novella.

Des de la Plana Novella, carretera de Can Grau i pujada al palau budista per la pista de darrera.

Entrada de nou al parc natural i baixada cap a Jafra, trialera del revolt i pujada cap al mirador dels caçadors per Can Marcer.

M’he trobat a la vinya que hi ha abans de començar a pujar cap a Can Marcer una formigonera posant ciment, suposo que estan mirant que el camí no es faci malbé amb les pluges i a l’hivern que no hi toca el sol, que no glaci i els cotxes rellisquin.

He passat caminant pel lateral, m’han indicat els operaris per on passar.

Des del mirador dels caçadors cap al pàrquing de la Fita.

M’he trobat una bici, la primera de la sortida, just al revolt de “les basures”, una gravel 😊

He girat per baixar cap a Mas Alba, i venint de Ribes en sentit contrari, 2 gravels més 😊

Cap a les Casetes d’en Portacreu, Vallpineda, pujada a Santa Bàrbara i baixada cap al passeig i a casa.

En total m’han sortit 29,21km que he fet amb 1h 23m a una mitja de 21km/h amb un desnivell positiu de 569 metres i negatiu de 568 metres, cadència mitja de 77 rpm, freqüència cardíaca mitja de 135 ppm que és el meu 78% i màxima de 168 ppm que és el meu 97%, 1013 calories de consum energètic i fred, però no com diumenge, 4 graus de mínima i 6,3 de mitja.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 29318 m
Total climbing: 621 m
Total descent: -632 m
Download file: 30_11_2021.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix