Matí de diumenge, aquesta setmana ha plogut bastant i hem pensat en fer una sortida de pista, evitant trialeres que segurament estiguin humides encara, hem pensat en anar a La Morella però primer fins a Begues en comptes de fer-ho al contrari, com ho fem habitualment.

He sortit amb la gravel, amb la Finna Taroko, ruta plenament pistera, amb la gravel vaig millor que amb la AM que és més lenta.

Estàvem a les 7:30 al Caprabo el Jorge i jo, hem pujat cap al pàrquing de la Fita on ens esperava en Joan Manel.

El Jorge no ha pogut arreglar la roda de darrera de la bici, es van trencar 2 radis la setmana passada i sembla que la llanta està molt feta malbé, per tan ha dut la roda de darrera de la Enduro que té a Barcelona i ha mirat d’adaptar-la com ha pogut.

Es una roda Boost, que ha hagut d’adaptar, amb pinyonera de 10 i el canvi que té aquí es de 11, el disc que dur es de 180 i la bici d’aquí no, per tan ha fet canvi de disc per mirar de poder sortir avui.

Resumint que entre una cosa i l’altre es va ficar al llit cap a les 2 del matí, ha dormit poc i anava molt cansat.

Avui érem només 3, hem encarat des de la Fita cap als Holandesos i Vallgrassa, creuant la carretera del Rat Penat, cap a la Plana Novella.

Hem hagut de parar 3 cops, el Jorge també ha canviat el seient de la bici i la tija telescòpica que dur va per cable, tenia el cable massa tens i el seient baixava. Primer ha mirat d’afluixar-ho, a la tercera vegada ha tret el cable i llestos, avui no calia telescòpica.

A la Plana Novella, just acabar la pujada d’asfalt camí de Begues ens ha dit que potser feia la volta, hem baixat el ritme i l’hem “convençut” de seguir i venir amb nosaltres.

La pujada a Begues per pista es avorrida, però crec que avui parlàvem més del fred que feia que no pas d’una altre cosa.

Fred d’hivern a la tardor, no hem passat de 3 graus fins arribar a dalt de la Morella, fins allà hem anat sempre per sota, que es fred.

Un cop a Begues hem anat a la dreta, cap al Purgatori, es pista de pujada senzilla, però vas agafant desnivell.

Al creuament on hi ha el pi gros, a la dreta per anar a buscar La Morella.

La pujada es suau menys la última que es molt curta, però intensa.

Ens hem fet la foto a dalt, un cop passada la cadena.

En Joan Manel es queixava de que no li anava bé el canvi de darrera, no li entrava el 50 dents i ens hem adonat que duia l’eix de la roda descargolat.

L’hem cargolat i la bici ha tornat a anar com havia d’anar, s’ha afluixat però no li ha acabat de sortir, perill si, però no tan 😊

Baixada i cap a l’esquerre, la primera pujada forta cap a La Morella.

Dura però l’hem pogut fer.

En Joan Manel ha posat malament la roda i no li ha sortit el peu del pedal en un moment, ha fet un moviment molt estrany i ha acabat en sentit contrari, de baixada de nou fins que ha pogut parar.

S’ha dut un bon ensurt, normal, però al final no ha estat res.

Un cop a dalt, ens hem reagrupar i la segona baixada per tenir la segona pujada.

M’ha saltat el bidó de la bici, era la tercera vegada avui. Els suports que duc son de bici de carretera, no serveixen per muntanya i a més duc bidons de 650 ml, es a dir grans. Haig de mirar de fer un invent o canviar-los, no pot ser que estiguin sempre tan fluixos.

La segona pujada l’únic que l’ha fet sencera ha estat el Jorge, jo he fet peu perquè he perdut l’equilibri, i en Joan Manel també, el Jorge es un animal pujant.

S’ha de tenir en compte que avui duia un desviador de 11 i una pinyonera de 10, es a dir, per poder posar el pinyó gros havia de posar el petit i seguidament baixar-ne un, sinó la cadena sortia per la banda de dins, un desastre, però tot i amb això, ha pujat les 3 pujades fortes fins a La Morella sense fer peu.

Un cop a dalt hem encarat la tercera pujada, ja fins el cim.

Hem trobat el Santi que venia en sentit contrari, amb la Canyon atmosfèric. Ens ha dit que s’ha llevat tard, el divendres el vaig veure i em va dir que no hi seria el cap de setmana, però ha canviat de plans.

Hem estat parlant potser un minut, no més, ens hem acomiadat i fins a dalt, la última pujada fins a La Morella.

Jo he fet peu un moment, he perdut l’equilibri en Joan Manel no ha parat i el Jorge anava al davant de tot, com sempre, a les pujades es com una eruga, té molta tècnica.

Amb la resta avui ha fallat, però pujant no falla mai.

Ens hem reagrupat baixant de La Morella i hem anat a buscar la carretera del Rat Penat fins el pàrquing de Vallgrassa i tornada cap a Sitges pel mateix camí que hem fet servir per venir una estona abans, Holandesos, la Fita i hem tornat per Mas Alba en comptes de baixar pel Collet de la Fita.

En el meu cas, Vallpineda i Santa Bàrbara, tornada a casa pel passeig.

En total m’han sortit 48,66km que he fet amb 2h 51m a una mitja de 17km/h, amb un desnivell positiu de 1119 metres i negatiu de 1152 metres, cadència mitja de 73rpm, tot i que la pila s’ha mort a mitja sortida, mitja cardíaca de 123 ppm que és el meu 71% i una màxima de 164 ppm que és el meu 95%, anem tornant a tenir un pols normal, crec que entre el “parón” i el constipat m’ha afectat al pols.

El consum energètic de 1707 calories i fred. M’ha donat una mitja de 3,1 graus, mínima d’1 grau i màxima de 18 graus. Fins que no hem arribat a La Morella, hem estat per sota de 3 graus tota l’estona, a partir de la Morella, amb el sol, la temperatura ha pujat ràpidament.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 48929 m
Total climbing: 1280 m
Total descent: -1297 m
Download file: 27_11_2021.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix