Ja fa dies que en tenia ganes, avui hem anat a fer el Montau, he anat amb la gravel.

Demà diumenge no puc sortir, vaig fer un whatsapp al grup i el Santi va confirmar, en Josep Maria també, aquest matí d’hora.

A les 7 estàvem al Caprabo en Josep Maria i jo, hem fet collet de la Fita amunt per anar cap al mirador dels caçadors, els Holandesos i cap a Vallgrassa, havíem quedat amb el Santi a tres quarts de vuit a l’inici de la pujada d’asfalt de la Plana Novella a Begues.

El Santi ha aparegut un parell de minuts més tard i hem fet via cap a Begues per la pista.

En Josep Maria havia d’estar a casa més aviat de les 11 del matí, que es quan he calculat que estaríem de tornada, així que a la última pujada que hi ha abans de la baixada a Begues ens ha abandonat.

Allà hem parat a fer la foto de rigor, hi havia un munt de cotxes aparcats, un munt es entre 10 i 12 segur, tot de caçadors.

Li hem demanat a un bon home que estava agafant quelcom del maleter d’un dels cotxes aparcats si ens podia fer una foto, ens hem posat com hem pogut pel transit de cotxes més els que hi havia aparcats.

La foto, que només n’ha fet una, ha estat amb el dit a l’objectiu de la càmera 😥 un desastre, es deia Domingo, li han cridat un parell més de caçadors que hi havia allà i que l’esperaven.

Quan han marxat, ens hem fet una “selfi”, si més no, per tenir la foto.

En Josep Maria en sentit contrari, de tornada cap a Sitges i el Santi i jo la última baixada a Begues.

Hem agafat la pista que voreja la carretera fins a la rotonda d’entrada i creuant les cases que hi ha ens hem plantat a la pista que et dur cap a la central elèctrica.

Hi ha un parell de pujades interessants, que les hem fet molt bé.

Des de la central elèctrica, queda el segon tros fins arribar al Montau, un parell de pujades més que son relativament factibles i ens hem plantat al cim del Montau amb dues hores i poc, potser dues hores i uns 10 minuts aprox.

Foto de rigor i tornada endarrere uns metres, per agafar el desviament que baixant queda a mà esquerre i que al principi està molt trencat, no es senzill de fer-ho a ritme amb la gravel i que la part final està encimentada, amb molt de desnivell i que com hi ha grava sobre el ciment, rellisca la roda al pitjar el fre i dona un pel de “rollete”.

No havia fet el Montau amb els SRAM Force, la última vegada eren els Rival i baixant, no tenen color.

A la banda del ciment baixant, un cop s’escalfaven no frenava, i el “rollete” encara era més interessant, avui amb els Force, ha frenat tota l’estona, sense cap problema, deixant de banda que la roda rellisca si et passes de força a la palanca de fre sobre del ciment amb grava solta, es clar.

Un cop a baix, el Santi ha baixat com un llamp, es clar, hem anat cap a Olesa de Bonesvalls, per creuar el poble i encaminar la pista que puja cap a l’avenc de l’Esquerrà primer i que et deixa a Can Grau després.

Hem fet la trialereta que baixa a Can Grau i hem decidit anar cap a Olivella, per agafar el corriol que cau a l’esquerre abans de començar a pujar per la carretera i vas a parar a la pista de tornada d’Olivella a Quatre Camins, La Fassina, Can Marcer i ens hem acomiadat al creuament on vas cap als Holandesos a l’esquerre, el Santi cap a casa i jo també, mirador dels caçadors, pàrquing de la Fita, Collet de la Fita, polígon Mas Alba i cap a casa.

En total m’han sortit 59,67km que he fet amb 3h 35m a una mitja de 16,6km/h. He sortit de casa que faltaven 2 minuts per les 7 del matí i estava de tornada que en faltaven 20 per les 11, un horari perfecte. El desnivell positiu de 1563 metres i negatiu de 1567 metres, la cadència mitja de 68 rpm, la potència mitja de 188W, la màxima de 1029W, la mitja cardíaca de 125 ppm que és el meu 70% i la màxima de 157 ppm que és el meu 88%, el consum energètic de 2762 calories. Em diu que la Stamina estava al 100% quan he sortit i que he arribat a un 14% de potencial, es a dir, hauria d’haver menjar quelcom si hagués allargat la ruta. 4.7 sobre 5 de efecte d’entrenament sobre aeròbic i 2.7 sobre 5 d’anaeròbic, bé. He sortit de primavera amb una tèrmica llarga a sota al pit, amb mànigues, temperatura mínima 5 graus i mitja de 13 graus, prou bé.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 60094 m
Total climbing: 1641 m
Total descent: -1646 m
Download file: 16_03_2024.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix