Matí de divendres, avui tenim festa a la feina, per tan he pensat en sortir en bici, volia anar a fer el Montau, fa un parell de setmanes que ho tenia al cap, però no hi ha temps amb la colla el diumenge, son massa quilòmetres.

Ahir dijous i avui divendres el collet de la Fita esta tancat, suposo que per obres, així que he sortit de casa, que devien ser tres quarts de vuit del matí, encara fosc i negre, cap al passeig, per pujar cap a Santa Bàrbara.

M’he trobat que encara era massa fosc per ficar-me a corriols, i no duia llum, així que he fet uns metres de carretera per entrar a Vallpineda i d’allà cap a les Casetes d’en Portacreu i cap a Mas Alba, per pujar cap al pàrquing de la Fita per la pujada forta d’asfalt.

Em surten 2,6km més que des de casa pujant pel collet de la Fita, i en temps uns 5 o 6 minuts de més, tampoc es mala opció per fer algun dia.

Ara ja hi havia llum, si més no s’hi veia.

Aquesta nit passada ha plogut, poc, just per mullar els carrers, però encara hi havia núvol i tot i que començava a sortir el sol per horari, no es veia enlloc, encara era tot molt fosc.

He baixat cap a Jafra per Can Marcer, pujada cap a la Plana Novella i per la pista fins a Begues.

La pista l’estan “arreglant”, per dir-ho d’alguna manera. Hi estan posant terra, però a la primera ploguda quedarà pitjor del que estava abans, igual que el que passarà amb el collet de la Fita.

M’he plantat a Begues amb una hora i poc, per la pista que voreja la carretera fins a creuar la rotonda i entrar de nou a la pista.

Hi ha un parell de pujades fortes, la resta es fa bé, tot pista i amb la gravel vas perfectament bé.

Avui m’he trobat molt còmode amb la potència de RedShift, crec que li començo a agafar el que, es menja una part molt important de les vibracions, que no són poques al no dur amortidor i dona un punt de confort i seguretat que pel preu que val i el pes que li afegeix, val la pena.

Arribes a la subestació elèctrica, i seguint per pista ja encares el Montau.

Es veia boira, un núvol baix, sobre tot als cims i així ha estat, he arribat al Montau amb 2h 1m i 33,11km a una mitja de 16,3km/h i un desnivell positiu de 1102 metres, que no està malament.

Foto de rigor, no m’hi he estat gaire estona, ja que la boira i els 12 graus em feien tenir una sensació de fred innecesaria. Just la foto, menjar-me un plàtan que duia i avall, cap a Olesa de Bonesvalls.

Tan bon punt he començat a baixar cap a Olesa s’ha aclarit i ha pujat la temperatura, tot molt millor.

La pega de la baixada es que es llarga i té un desnivell important, fins el punt, i no es la primera vegada que em passa mb la gravel, que de tan frenar, entenc que les pastilles s’escalfen i no frenen.

Ja pots pitjar els frens amb un dit, dos o tres i pots pitjat tot el fort que vulguis, que estic segur que abans trencaràs les manetes o el circuit que parar la bici.

Hi ha un punt de “ai, ai, ai” que l’acabo salvant, just al final de la baixada, on acaba la part de ciment i entres en uns pocs metres de terra amb grava.

No he caigut, però m’he espantat, com sempre que passo per aquí amb la gravel.

D’aquí ja fàcil, esquerre i seguint pista fins a Olesa de Bonesvalls.

No he volgut tornar per la pista que dur a Can Grau, ahir vaig dibuixar com arribar des de Olesa a Can Mitjans per muntanya, res, son menys de 3 quilòmetres.

Els últims metres, potser un quilòmetre es per carretera, però no hi he trobat altre opció.

Des de Can Mitjans he tornat anant a buscar la pista de Les Gunyoles a Can Suriol i avall cap a Can Suriol

Des d’allà cap a Mas Milà, al Camp de Futbol i pel GR cap al Mas de Can Giralt primer i per carretera cap a Sant Pere de Ribes.

No he tornat per Can Lloses, ja que no volia repetir cap tros que hagués pedalat abans, he anat fins els Viñedos i he tornat per l’autòdrom, passeig i a casa.

M’han sortit 65,96km que he fet amb 3h 29m a una mitja de 18,9km/h amb un desnivell positiu de 1355 metres i negatiu de 1363 metres. Em meu Garmin falla amb el desnivell, habitualment em dona un 10% menys del real, però ja està bé. Mitja cardíaca de 133 ppm que és el meu 77%, màxima de 166 ppm que és el meu 96%, cadència mitja de 76 rpm, temperatura mitja de 12,5 graus, mínima de 11 i màxima de 18, es a dir, bé i consum energètic de 2330 calories.

Aquí us deixo el track d’avui.  

Total distance: 66144 m
Total climbing: 1487 m
Total descent: -1494 m
Download file: 29_10_2021.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix