Divendres 24 de desembre del 2021, primer dia de vacances fins el 10 de gener que ens hi posem de nou.

Aquesta setmana vaig voler arreglar la roda de darrera de la gravel.

La Finna Taroko té la roda de darrera un pel gastada, aquest any li he fet a la bici 2837km des que la vaig comprar al març i el neumàtic de darrera es l’antic de davant, però es d’origen, es a dir, dur 2837 quilòmetres que son bastants.

A l’anada a Montserrat li vaig fer un forat amb una pedra i la llanta, el “xurro” no va servir, va ser un cop massa fort.

Ho vàrem arreglar amb una “metxa” i jo que sóc un tio intel·ligent vaig mirar de retallar-la quan vaig desmuntar el neumàtic.

Total, que no va aguantar i va saltar, el líquid sortint a dojo i sense solució.

Li vaig posar una metxa de nou, però no res, sortia i no va segellar.

He anat fent a hores de dinar, treballo habitualment, per tan vaig començar dimarts i vaig acabar-la ahir dijous.

Neumàtic fora, fondo de llanta nou amb el conseqüent neteja la llanta amb alcohol perquè no quedi cap resta i muntar-ho tot de nou, amb un pedaç que vaig posar-li al forat per dins, superglu del xinès i un tros de càmera.

Munto, em costa de talonar, però amb les palanques entra, inflo, tot bé.

El matí següent, la roda a terra, sense aire.

Torno a treure el neumàtic, netejo les restes de líquid tubeless que tenia, si més no les cantonades i allà on hi havia forats, en vaig trobar 3.

Paper de vidre al lloc on hi va el pegat de nou, ara si, compro Loctite Gel a la ferreteria, trec el fondo de llanta, rento amb aigua la llanta per dins, per treure restes de líquid que hi havia, ho deixo assecar i ho netejo de nou amb alcohol.

Pegats posats, llanta neta i amb cinta de tubeless nova, munto el neumàtic, el xurro, talono amb cura de no trencar res, inflo a 3 BAR i aguanta.

2 hores més tard torno a mirar i esta de nou tocant a terra.

Li poso líquid, inflo i la faig rebotar com una pilota perquè el líquid segelli allà on hi hagi una fuita d’aire, munto la roda a la bici i m’adono que les pastilles estan gastades.

Trec pastilles de davant i de darrera, netejo els pistons, poso pastilles noves i munto ambdues rodes.

La roda de darrera va molt frenada, però molt es molt. No gira, derrapa directament.

Era tard ahir, ja fosc, deixo la bici i penso que si avui està bé, surto, molt serà.

Aquest matí m’he llevat, plovia i he esperat a que parés de ploure, cap a les 9 del matí he sortit.

La roda de darrera perfecte, a 3 BAR no ha perdut gents, arreglat.

La roda de darrera super frenada, però he pensat que ja es gastarien les pastilles i acabaria deixant de frenar tant.

He sortit d’hivern de veritat, i he passat molta calor, estaven per sobre de 10 graus tota l’estona.

He encarat el Caprabo i el Collet de la Fita.

M’ha costat moltíssim, era com quan estàs fent una classe d’Spinning i durs massa pressió posada a la bici, no gira, doncs igual.

Super frenada de darrera, m’ha costat molt pujar fins el pàrquing de la fita.

He anat cap als Holandesos i cap al pàrquing de Vallgrassa.

Quan dic frenada es que just al revolt que hi ha abans de la pujada forta de ciment, arribant a Can Planes, sense tocar cap fre ni davant ni darrera, m’ha derrapat de darrera un parell de pams que m’he espantat ☹

La baixada del pàrquing de Vallgrassa fins a la Plana Novella la he fet sense haver de tocar fre, només havia de pedalar per poder agafar velocitat.

He encarat la carretera de Can Grau i he pujar per la pista de darrera cap al palau budista, en algun punt de la pujada amb tot el ferro de darrera posat, no podia pujar amb la roda així, sóc un pel “imbècil”, tot s’ha de dir…

Entrada de nou al parc i la baixada cap a Jafra he mirat de pedalar per donar-li velocitat a la vegada pressionava el fre de darrera per forçar el desgast de les pastilles.

Pujada cap al mirador dels caçadors per Can Marcer amb un soroll a darrera de quan els frens toquen el plat i canten.

El soroll era més exagerat quan m’he posat de peu, cada cop que balancejava el cos a una banda i a l’altre, hi havia un grinyol interessant a la bici.

Des dels caçadors he baixat cap al Caprabo directe, tocant el fre de darrera per desgastar pastilles.

He parat el GPS a la porta de casa amb 26,45km amb 1h 20m i una mitja de merda de 19,7km/h, dic de merda perquè amb la gravel una mitja per sota de 20km/h es molt baixa. Desnivell positiu de 547 metres, negatiu de 551 metres, 74 rpm de cadència, mitja cardíaca de 135 ppm que és el meu 78% i màxima de 162 rpm que és el meu 94%, 1046 calories i calor, mitja de 10,8 graus amb una mínima de 10 graus.

Aquest any ja no agafaré més la gravel, però l’any vinent abans de la primera sortida li haig d’ajustar els frens, així no es pot anar, es absurd.

Aquí us deixo el track d’avui i a la vegada us desitjo un bon Nadal i unes bones festes.

Total distance: 26629 m
Total climbing: 594 m
Total descent: -591 m
Download file: 24_12_2021.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix