Aquest dilluns els que treballem a Barcelona tenim festa, així que vaig preguntar la setmana passada al grup si hi hauria quòrum per fer un Sitges a Tarragona amb MBT.

La resposta va ser que en Josep Maria i el Jorge podrien, així que aquest matí a les 6:30 estàvem els 3 al Caprabo, amb llum, ja que fins a les 7:30 no comença a clarejar bé.

Hem sortit cap a Sant Pere de Ribes, el Jorge ha tingut un ensurt i ha caigut a la primera baixada anant cap a Ribes, li ha saltat la “lupixin” del cap i s’ha quedat sense llum amb un reguerot al davant a mig revolt.

Res greu, ha fixat bé la llum i hem seguit cap a Sant Pere de Ribes.

Hem entrat per l’institut cap a la plaça de la Vila i cap al Castell, per sortit per darrera cap a la Mahle a Vilanova i la Geltrú.

D’allà cap a la Masia d’en Cabanyes i hem entrat de nou al parc, per anar a buscar la pujada dels Balcons.

Abans d’arribar a la pujada ja hem tret la llum, ja hi havia prou claror com per poder pedalar sense ajuda de la llum artificial.

Un cop hem fet Balcons hem baixat per darrera cap a la pujada de ciment i a l’esquerre la trialera que va cap al Pantà de Foix.

La baixada bé, però la pujada he fet peu 2 cops, no he pogut pujar, i últimament la pujava.

Baixada per la trialera fins a la pista que et deixa sota de la presa i amunt pel corriol que va fent zetes i et deixa al pla del pantà.

Rodejant el pantà, en Josep Maria ha parat, tenia un soroll que hem acabat deduint que eren les pastilles de fre, toca un canvi, però res important com per parar la ruta.

Després de rodejar el pantà a l’esquerre es puja per pista fins a la carretera que ens dur a Clariana i d’allà cap a la cantera, ara ja es relativament planer fins arribar a Albinyana.

Baixes per una carretera que té més terra que no pas asfalt fins a creuar Castellet i la Gornal, creuem el poble i per darrera cap a Santa Oliva, on ens hem encigalat arribant-hi i hem hagut de saltar una tanca per tornar a la ruta.

Aprofitant la primera parada del dia, el Jorge havia de pixar i en Josep Maria s’ha menjat una barreta.

Hem sortit del poble i hem anat cap a buscar una pista que hi ha després del pont que creua la AP7, que passa per una riera que tenia aigua, però no tanta com m’imaginava i sortim a la rotonda d’entrada a Albinyana, carretera amunt dos quilòmetres fins arribar al poble i sortir per darrera, camí de l’ermita de Sant Antoni de Pàdua.

No arribem a l’ermita ens desviem a l’esquerre.

En aquest desviament acaba la part més dura de la ruta, encara queden uns quilòmetres de pujada, però es fa bé i després es relativament planer i ràpid, aquí ja duem 44 quilòmetres dels 78 que hem de fer.

Ja no trobem res més fins arribar a Salomó, on el Jorge ha volgut agafar aigua, ha perdut un bidó que duia i només amb el Camelback petit anava just, hem trobat una font al costat de l’església, segona barreta d’en Josep Maria.

Després de Salomó vas fent per pista i entrem a l’esquerre en un corriol de pujada que acaba amb un pedregar que no es pot passar sobre la bici, massa pedra i molt grossa, son uns 10 a 15 metres només.

En Josep Maria ha pensat que havia trencat la sabata, li ha saltat la tanca de cordar-les, però no, al final s’ha tret la sabata, he ficat de nou la tanca i cap problema, tot bé.

Seguim per uns corriols i després entrés en una carretera en mal estat que baixa durant uns quants quilòmetres que és fan molt ràpid fins a entrar a la dreta cap a un camí que et deixa en un corriol i a la presa del Pantà de Gaià.

Aquí ens quedaven uns 15 quilòmetres per arribar a Tarragona, ja es relativament ràpid.

Surts del pantà per una pista estreta que acaba amb una trialera de baixada molt divertida que té un premi al final.

Acabes en una pista que creues per sota d’un pont i no es veu sortida, està exageradament tapat per canyes, però s’hi entra i es molt curiós, perquè fins que no t’hi fiques, juraries que no es pot passar perquè no hi ha res.

En Josep Maria ho ha batejat com l’entrada a Narnia 😊

 Arribem a El Mas de Blanc, creuem el poble i sortint ens perdem per primer cop, uns metres de no mirar el GPS, mitja volta i llestos.

Pujada i baixada i segona perduda del dia, el mateix, uns metres de baixada que no he mirat el GPS i quan l’he mirat era perquè tenia algun dubte de la ruta.

N’hi ha hagut una tercera, però més petita, res un parell de metres que el GPS em deia per un lloc i a mi no em sonava, però ho hem arribat bé.

Un cop creuades les urbanitzacions de rigor hem arribat a la carretera que creua per sobre l’A7 i uns metres més endavant has de canviar de banda, no hi ha perill perquè es veu molt bé si ve algú de davant, per sort no hi havia cap cotxe ni darrera ni davant i toca la última trialera del dia, un pel justa de terra, ja que divendres passat va ploure moltíssim a Tarragona.

Ja es veu Tarragona, deixes la trialera, entrés en una pista mig encimentada i sense deixar-la entres a Tarragona.

Ja per ciutat hem anat cap a les Muralles, foto de rigor i a buscar teatre romà per baixar cap a l’estació de tren.

Hem arribat a les 11:20, teníem un tren a les 11:23 i un a les 11:55, hem comprat bitllets i hem fet un mos a la terrassa de l’estació, per agafar el de les 11:55 amb 4 parades fins a Vilanova i la Geltrú, canvi de tren i hem arribar a casa una hora més tard de sortir de Tarragona.

A mi m’han sortit 78,36km que he fet amb 4h 24m a una mitja de 17,8km/h amb un desnivell positiu de 1386 metres i negatiu de 1387 metres, una cadència de 74 rpm, una potència mitja de 170W, màxima de 750W, mitja cardíaca de 128 ppm que és el meu 74% i màxima de 162 ppm que és el meu 94%, consum energètic de 3106 calories, 5 sobre 5 en treball aeròbic i 3.2 sobre 5 d’anaeròbic. He sortit de tardor, amb “manguitos” i una samarreta de tirants a sota, molt bé, mínima de 10 graus de temperatura, mitja de 14,9 graus i màxima de 23 graus.

L’objectiu era arribar a dinar a casa, hem arribat de sobres a dinar 😉

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 79008 m
Total climbing: 1490 m
Total descent: -1490 m
Download file: 26_09_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix