Matí de diumenge, hem quedat a les 7:30 al Caprabo on hem aparegut en Josep Maria i jo o a les 7:45 a Can Lloses a Sant Pere de Ribes on quan hem arribat hi havia en Joan Manel i just ha a paregut el Jorge.

Hem esperat uns minuts, el Fer va confirmar que vindria, però com sempre, no ha a aparegut.

Carretera d’Olivella fins a l’entrada a la dreta al Mas de Can Giralt.

Jo encara bastant carregat de moc, el constipat va la baixa, però m’he notat que pujava molt de pols cardíac per fer el que habitualment faig sense pujar tant, a part de treure moc pel nas i per la boca massa sovint.

He decidit no anar a davant, el constipat esta al final, però la resta venien enganxats a darrera i no volia passar-lo a ningú, m’he posat al darrera i hem pujat fins el mas, per anar a l’esquerre cap a Mas Milà.

La part que es creua la riera l’ha feta sencera en Josep Maria, la resta no i jo per mala sort, m’he enganxat amb una liana pujant, a mà dreta i m’ha girat el manillar, m’he agafar amb el braç esquerre al tronc de l’arbre que hi havia, però amb la mala sort que m’he endut una esgarrinxada molt interessant, però no he acabat caient, m’he pogut aguantar.

He hagut de baixar de la bici i pujar a peu, es clar.

M’esperaven a la carretera, l’hem creuat i hem pujat pel corriol de l’esquerre, va fent esglaons, ja he avisat que avui tocaria pujades curtes i molt exigents, que fa pujar el pols cardíac però ajuda aquest canvi de ritme a tenir una forma física millor.

Un cop a dalt, baixada i per pista hem creuat Mas Milà com a urbanització per anar a buscar a la sortida el corriol que puja a mà dreta i que et dur trialera amunt primer i trialera avall després a la pista principal que va cap a Viladellops.

Just a sota de Viladellops, sense arribar-hi, a la dreta hi ha un altre corriolet de pujada, amunt primer i avall després.

Estava molt més tapat que l’últim cop que el vàrem fer abans de l’estiu, amb les pluges d’ara fa un parell de setmana, hi ha crescut molta vegetació.

Un cop a baix de tot, pujada a la dreta cap a la pista que et dur a Can Trabal.

Sortida de Can Trabal cap el dipòsit per la trialera de la dreta i un cop al dipòsit la pujada cap al Cim de la Penya del Papiol, fa temps que no la fèiem.

No he estat capaç de pujar-lo sencer, té un punt que agafa inclinació i la pujada es duríssima, la he fet varies vegades, però avui em faltava aire, així que he fet peu i he caminat uns metres, mentre la resta si que la han pujat sencera.

Foto de rigor a dalt, mentre han aparegut un parell de ciclistes que ens han preguntat que tal la baixada que volíem fer cap a Sant Miquel d’Olèrdola, els hi hem explicat el què, i han encarat la baixada, nosaltres darrera seu.

He deixat passar davant en Josep Maria i el Jorge, avui no anava bé jo amb el constipat, hem baixat i pujat un parell de vegades per empalmar la baixada final que es més inclinada, es baixa primer per sobre la llosa i després mirant de seguir un caminet estret que té menys pedra, però es fa bé.

Ens hem reagrupat a baix, comentant la jugada amb el parell de ciclistes que no l’havien feta mai i hem seguit cap a la cimentera, amb la idea inicial de fer la rotonda que va cap a Canyelles i per carretera fins a l’estrada de Viladellops.

Hem anat fent via en Josep Maria i jo, però no apareixien el Jorge i en Joan Manel.

Ha passat força estona i els hem trucat, res. Mitja volta i per carretera de tornada quan ens han tornat la trucada.

El Jorge ha tingut un problema amb les pastilles de fre i han parat ell i en Joan Manel a la cimentera, després no ens hem entès i han creuat el pont de la C15 i cap a Daltmar, darrera de Canyelles.

Quan ens hem parlat ja estaven a punt d’arribar a la carretera de Moja a Daltmar i hem decidit separar-nos, ells tornarien per Daltmar, pic de l’Àliga, Casa Alta, Vilanova i Sant Pere de Ribes i en Josep Maria i jo per la que tenia jo al cap.

Hem tornar endarrere de nou, cap a l’entrada de Viladellops per carretera i uns metres més endavant hi ha la riera, just abans de la riera hi ha un corriol estret molt bonic que costa de veure fins que no hi ets.

Va creuant la riera constantment, es pot fer bé, però té pujadetes molt curtes i molt exigents fins que et dur a sota de Viladellops, llavors hem agafat a la dreta per fer una pujada per una pista ampla, que està molt trencada i falta grip, es molt dura, però avui l’hem feta tan en Josep Maria com jo, ell no l’havia feta mai, ni la pujada ni el corriol des de la carretera.

Un cop a dalt, vas planejant i acabes trobant-te una pista més ampla, a la dreta cap a darrera d’Olivella i a la segona entrada a l’esquerre ens hi fiquem, al final es fa estret i a mà esquerre hi ha una trialera que es pot fer de pujada, però que de baixada es molt divertida.

Hem trobat una manxa del Decathlon, perfecte, en Josep Maria no en tenia.

A partir d’aquí la resta es senzilla, acabada la trialera entrés en uns corriols que es fan amples i acaben en una cadena, passada la cadena, ja en pista ampla fins a Mas Milà, on havíem passat una estona abans.

Hem volgut fer el mateix recorregut, hem pujat i baixat per la trialera dels esglaons i per la riera, on he caigut abans, per sortir al Mas de Can Giralt i de tornada per l’esquerre, per on hi ha els avicultors i la trialera que et deixa just abans d’agafar el pont a la carretera.

Per carretera fins a Can Lloses i de Can Lloses a Sitges pel mateix camí que havíem fet abans, pista cap a les Casetes d’en Portacreu i polígon Mas Alba.

Hem arribat a Sitges a tres quarts d’onze, abans de les 11 a casa, que ja era la idea.

M’han sortit 43,83km que hem fet amb 2h 39m a una mitja de 16,5km/h amb un desnivell positiu de 683 metres i negatiu de 486 metres (el Garmin em dona línies rectes en algun punt, crec que hi ha algun error als desnivells, 486 metres és massa poc), la cadència mitja de 73 rpm, la mitja cardíaca de 136 ppm que és el meu 79% i la màxima de 170 ppm que és el meu 98%, però la sensació no ha estat pas així, m’ha faltat aire, anava molt cansat avui i les xifres no ho diuen pas, el constipat encara està rondant

 La potència mitja de 176W, la màxima de 1040W, el consum energètic de 1926 calories, 21 graus de mínima de temperatura, mitja de 23,5 graus, amb una xafogor increïble, suats com si ens haguéssim dutxat vestits, massa.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 44712 m
Total climbing: 917 m
Total descent: -706 m
Download file: 11_09_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix