Dissabte al matí, he sortit tranquil·lament a les vuit menys del matí, de la porta de casa, amb la gravel amb intenció de pujar la Coma Morera.

He sortit amb roba de tardor, es a dir, llarg de dalt i de baix, però fi, no pas gruixut d’hivern i amb una samarreta sense mànigues a sota, per tenir més capes de roba.

Guants d’hivern, n’he dut d’estiu i uns del Decathlon que fa anys que tinc i que diu que funcionen fins a 5 graus negatius, “buff” al coll i llestos.

La veritat es que he notat fred que he sortit més del que pensava.

He encarat la plaça del poble per sortir pel càmping i començar la pujada per darrera, per la carretera de muntanya sense pintar i estreta per un sol cotxe amunt.

Està en bones condicions, es a dir, per fer amb la gravel o amb una MTB perfecte, crec que amb bici de carretera no s’ha de pujar gaire bé.

M’he trobat que m’han avançat un munt de cotxes, més del que m’esperava, potser m’han passat uns 20 o 25 cotxes pujant, entenc que anaven a buscar bolets.

Al creuament he anat a l’esquerre, es més curt, uns 3 quilòmetres menys, el mateix desnivell, i volia tornar pel mateix camí, es a dir, pujar i baixar pel camí més curt.

He trobat un ciclista amb una MTB a l’alçada del refugi que hi ha a dalt, una 26 amb uns anys, l’he passat sense gaires problemes.

Al quilòmetre 6 i mig tens el primer desviament, dreta o esquerra, he fet esquerra, aquí durs uns 25 minuts.

El següent creuament es al km 11,1 per l’esquerre, durs uns altres 25 minuts i et queden uns 20 a 25 minuts més per arribar al cim, que hi arribes amb quasi 15 quilòmetres.

Foto de rigor a dalt, la veritat es que s’ha agraït molt el sol, tenia un pel de fred.

M’he posat un paravent que duia i avall pel mateix camí que la pujada.

M’he trobat uns 20 a 25 cotxes que pujaven en sentit contrari, no m’ha agradat gaire trobar-me tan de cotxe, la veritat.

La pujada es dura, però es fa, la baixada no aporta res, he passat fred, he trobat un munt de cotxes i no has de pedalar, només vigilar que et vegin els cotxes que pugen.

He arribat a casa amb 29,49km que he fet amb 1h 50m a una mitja de 16,1km/h amb un desnivell positiu de 959 metres i 966 metres negatius, una mitja de potència de 190W, cadència mitja de 70 rpm, mitja cardíaca de 135 ppm que és el meu 78% i màxima de 156 ppm que és el meu 90%, consum energètic de 1257 calories i fred, mitja de 5,3 graus amb una mínima de 2 graus i una màxima de 18, sortint de casa.

La part interessant de treball es la pujada, la baixada dissimula el treball fet, la pujada són 14,64km que he fet amb 1h 20m a una mitja de 10,9km/h, una mitja cardíaca de 138 ppm i una màxima de 155 ppm, desnivell positiu de 945 metres, 71 rpm de cadència, 250W de potència mitja i 454W de màxima que representa 2.96W/kg de mitja i 5.37W/Kg de màxima, 1211 calories de consum energètic, la resta es la baixada.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 29736 m
Total climbing: 969 m
Total descent: -971 m
Download file: 17_09_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix