Entre una cosa i l’altre aquesta sortida que fem habitualment, com a mínim, un cop a l’any, no l’havíem feta aquest any encara, es una sortida per arribar a casa un pel més tard de les 11 del matí, que es el normal, avui hem fet el Purgatori.

Havíem quedat a les 7:00 al Caprabo i per sorpresa han aparegut el Damià i el Pedro, que no contava amb ells i el Jorge, que ha vingut amb la Mondraker, per tan he pensat en agafat la Niner en comptes d’anar-hi amb la Finna, l’any passat vaig fer-lo amb la gravel.

A més en Joan Manel ahir va sortir amb carretera i avui hi tornava, per tan no era un tema de velocitat, tot i que anar i tornar de Begues amb la AM m’avorreix molt, prefereixo la Gravel per aquest tros.

Hem pujat el Collet de la Fita i hem trobat a dalt en Joan Manel i el Mario, hem anat plegats cap a Vallgrassa pels Holandesos.

Baixada cap a la pista de Begues des de la Plana Novella.

Hi havia molta humitat, com una mena de boira baixa a tot arreu, molt molest pel cos, però molt bo pels arbres que agafen aigua i redueixen molt el risc d’incendi.

El Mario havia d’estar a casa a les 10:00, per tan ens ha acompanyat només fins a Begues.

Hem anat pujant cap a Begues a bon ritme, només hem fet una parada per reagrupar-nos al final de la primera pujada i per la foto just quan comença l’asfalt a Begues ja.

Allà ens hem acomiadat el Mario i hem seguit per la dreta, ruta nova per la majoria, ja que amb la gravel l’any passat vaig seguir recte per anar a buscar la rotonda per la pista que va vorejant la carretera, aquest cop no.

Hem pujat per la pista una estona per anar a buscar uns corriols molt bonics i tupits de vegetació que ens han dut al mateix lloc, a la rotonda d’entrada a Begues des de Gavà.

Pujada pel carril bici fins deixar Begues i entrar al terme de Torrelles del Llobregat, just al començar la baixada a l’esquerre entra un camí que es converteix en un corriol molt bonic, no gens perillós que et deixa just a uns metres més amunt de l’entrada a les “tierras Rojas”.

La trialera final l’hem feta només el Jorge i jo, el Pedro no s’hi ha vist amb cor i l’ha fet amb un pel al pedal i un a fora, més perillós i tot i el Damià i en Joan Manel a peu.

Des de les “tierras Rojas” es baixa passant pel terme municipal de Gavà primer i es torna ja cap a Castelldefels.

Es relativament ràpid, i per no perdre’ns amb el track carregat el Garmin, hi ha algun punt que com que no fem habitualment pot crear alguna confusió.

Hem fet una parada no programada per menjar quelcom just al creuar la carretera de Begues a Gavà a l’alçada de Bruguers.

Després hem seguit baixant i abans de començar a pujar hem fet una segona parada, sense baixar de la bici, però per menjar quelcom.

El Damià venia un pel just i ho ha pagat a la pujada, hem baixat un pel el ritme, però es molt mental la pujada i ell com que la coneix ja ha començat pensant que faria peu pujant i caminaria.

La parada es a La Sentiu on el Garmin m’ha dit que començava la pujada del Purgatori que representa 7,8km amb un desnivell de 458 metres positius.

Es fa bé, es pot dividir en 3 parts, la primera que comença fluixeta, però que de cop agafa desnivell i falta de grip.

Anàvem en Joan Manel i jo al davant, m’ha dit de passar-lo, no anava gaire bé avui en Joan Manel, ha pagat la sortida d’ahir amb carretera.

No l’he passat, hem anat fent tranquil·lament, l’objectiu era no fer peu i mirar de pujar-la sencera.

Feia molta calor, al acabar la primera part, que es mental, després de passat l’entrada a l’esquerre que puja cap a La Morella hem buscat una ombra i hem esperat a la resta per reagrupar-nos.

El Pedro no l’havia feta mai la ruta d’avui, li ha agradat molt tota la banda de les “tierras Rojas”, baixada cap a Gavà i Castelldefels i les trialeres de Begues, com que son noves i el terreny molt diferent, son molt boniques, però l’error reconegut per tots, haver plantejat la ruta amb una ona de calor i unes temperatures tan altes.

Un cop hem reagrupat tots i el Damià s’ha vist amb cor de seguir, hem continuat la ruta, pista avall primer per fer la segona pujada del Purgatori.

Ha caminat a la primera i he anat parlant amb ell per veure si s’oblidava de que venia pedalant i el cap el deixava avançar millor, però no, a la que ha vist una segona pujada, tot i que petita, ha decidit fer peu i caminar.

Hem anat pujant i ens hem reagrupat de nou al pla on hi ha el pi gros, amb el desviament per anar a Begues a la dreta i a l’esquerre per anar cap a la Morella.

Hem trobat una ombra i un cop tots reagrupats ha aparegut el Damià, que sense abaixar-se de la bici ha dit de seguir, hem seguit amunt cap a la Morella.

He anat parlant amb el Damià, que tal les vacances, i demés, però el cap ja no donava més i el cos crec que tampoc.

Hem anat el Pedro i jo fent via fins fer la última pujada fins a la cadena, que es duríssima.

M’ha vingut al cap posar peu i caminar, però al final no ho he fet.

Un cop a dalt, hem esperat al Damià amb la opció de baixar directe cap a la Plana Novella contant que la part de riera està un pel trencada o anar a la dreta cap a Begues que es més pista.

Hem anat cap a Begues i hem aparegut al cim de la segona pujada de la Plana cap a Begues, per empalmar la pista i avall cap a la Plana Novella a bon ritme.

Com que feia molta calor i estàvem sense líquid, he plantejat fer una parada al restaurant que hi ha quan vens cap al palau budista des de Jafra, no ens venia de 5 minuts.

Fent via hem aparegut relativament ràpid i hem parat a rehidratar-nos, 4 ampolles d’aigua de litre i mig, un parell de cerveses i un aquarius, 10 minuts que crec que ha estat menys i tornada cap a Sitges per Jafra i Can Marcer.

Quan he agafat la bici que estava al sol, el GPS m’ha marcat 48,2 graus de temperatura, que no es real perquè estava al sol, però dels 39  graus no ha baixat fins arribar a casa.

La última reagrupada ha estat al mirador dels caçadors, esperant el Damià.

En Joan Manel anava tard i ha fet via, la resta hem baixat cap a Sitges.

Per descomptat les trialeres del revolt de Jafra i la del revolt de la Fita cap al Caprabo, aquesta última només el Jorge i jo, el Pedro i el Damià no han volgut.

Ens hem acomiadat tots i cap a casa cadascú.

A mi m’han sortit 68,90km que he fet amb 4h 15m a una mitja de 16,2km/h, no es una mitja ràpida, però per la calor i el dia, entenc que està prou bé. El desnivell positiu de 1776 metres i negatiu de 1771 metres, la cadència de 72 rpm, la mitja cardíaca de 129 ppm que és el meu 75% i la màxima de 168 ppm que és el meu 97%, baixa però normal per una ruta llarga d’aquest estil. La potència mitja de 168W, baixa també, la màxima de 696W, el consum energètic de 2969 calories, i calor, la mitja de 27,1 graus, mínima de 19 graus i la màxima que no es real de 48 graus a la parada de la Plana Novella.

Tot bé, menys fer una ruta d’aquest estil amb la temperatura que teníem avui.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 69653 m
Total climbing: 1845 m
Total descent: -1845 m
Download file: 24_07_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix