Primer dia de vacances, a Osseja, a la vivenda nova.

M’he llevat sense pressa, he dut només la gravel, ja que marxem la setmana vinent cap a Aragó, i allò es terra de gravel.

He sortit amb una ruta de les 3 que he dibuixat al GPS, cosa curteta, 15km de pujada i 15 de baixada, pel mateix camí.

L’anada es senzilla, per carretera des de la porta de casa, sortint del poble cap a Vallcebollera, que esta a 5 quilòmetres i mig.

La carretera no té sortida, és l’últim poble que hi ha, per tan el transit no es molt important.

Diguem que no m’he trobat cap cotxe ni pujant ni baixant.

La pujada per carretera, avorrida, com tota la carretera i un cop al poble, l’he creuat i he sortit del poble per la part de dalt, empalmant una pista de muntanya, de les típiques del Pirineu.

Pedres planes, tipus pissarra, es puja bé amb la gravel, però hagués anat molt millor amb la All Mountain.

La propera vegada que torni a mig agost, vinc amb la Niner i deixo la Finna a casa.

Vas pujant gent zetes tota l’estona, es va agafant desnivell.

La idea era sortir a uns 1250 metres que esta Osseja i arribar al cim, on la pista acaba que es a 2100 aproximadament.

A mida que he anat pujant, he anat buscant l’ermita de Sant Bernabeu i l’he trobada a mà dreta, no he parat a la pujada, he preferit seguir amunt i parar a la baixada.

El cel fosc, com amb ganes de ploure moltíssim, però ha aguantat.

Un cop he arribat a dalt de tot, on ja no quedava pista, començava un corriol per anar a peu, i no he volgut seguir.

Foto de rigor i avall pel mateix camí de vinguda.

He parat a fer la foto de rigor, una ermita petitona amb unes taules per parar a menjar i avall de nou.

La tornada més ràpida que l’anada, la veritat es que he pensat que em costaria més baixar amb la gravel del que m’ha costat, pedres, però es baixava bé.

He parat el GPS a la porta de casa amb 30,08km que he fet amb 2h 1m a una mitja de 14,8km/h, amb un desnivell positiu de 849 metres i negatiu de 851 metres, una cadència mitja de 68 rpm, una potència mitja de 162W, màxima de 565W, mitja cardíaca de 115 ppm que és el meu 66% i màxima de 149 ppm que és el meu 86%. La velocitat màxima la poso perquè crec que es alta, m’ha donat 76,7km/h, que es molt per mi, però entenc que no tan per la gravel. Consum energètic de 1369 calories, tot el treball amb aeròbic, perfecte i fresca, 12 graus de mínima, 14 de mitja y 18 de màxima, he dut els manguitos i no m’han sobrat en cap moment.

Les dades no son del tot reals perquè fa una mitja, he pitjat el botó del Lap al arribar al cim, em diu que la mitja ha estat de 10,9km/h, he tardat 1h 22m fins el cim, potència mitja de 227W, ara és més real i 1257 calories de consum energètic.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 30382 m
Total climbing: 864 m
Total descent: -875 m
Download file: 30_07_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix