Tenim pendent fer un Purgatori, però per temps avui no ens ha anat bé, així que hem fet una alternativa, una ruta que tenia descarregada de fa temps, la vaig agafar de l’Strava d’algú que segueixo, hi havia parts noves que no havíem fet i per temps, semblava que sortint a les 7:00 estaríem de tornada a les 11:00

He sortit de Sitges jo sol a les 7, des del Caprabo del polígon Mas Alba, sabia que no vindria ningú més al Caprabo, així que he marxat cap a Can Lloses, a Sant Pere de Ribes.

Tan bon punt he arribat he vist el Jorge que ja hi era, uns minuts més tard han aparegut en Joan Manel i el Damià, sorpresa positiva 😊

Hem agafat la carretera d’Olivella per entrar a Can Giralt i seguint el corriol arribar al camp de futbol de Mas Milà, seguint el corriol vas a parar a Can Suriol, a la carretera d’Olivella de nou.

Entrada a la pista que et dur cap a Les Gunyoles i després de passar el segon cadenat i deixar a la dreta la pista que et dur cap a Can Mitjant, seguint cap a Les Gunyoles, hi ha un desviament a la dreta, on hi ha una mena de caseta de pagès.

Cap a la dreta, deixant seguidament l’entrada a l’esquerre que et dur a Les Gunyoles, al poble per la part de baix.

Tot recte per la pista vas a passar per sota de la carretera d’Olesa de Bonesvalls a Avinyonet Nou i et deixa on acabem la ruta de la baixada del Pou de Glaç, fins aquí era ruta coneguda.

Hem seguit pista amunt i ens hem plantat en poc, pujant sense parar, però amb una pujada molt suau i constant a Cantallops.

Des de Cantallops hem anat cap a l’Ordal, veiem el cim a davant nostre.

Pista suau de pujada, molt d’arbre, ombra i una temperatura molt bona.

En un punt concret el GPS m’ha confós i ens hem encigadat amb una trialera de pujada molt interessant, de la que acabat fent peu i a l’estona de pujar m’he adonat que ens havíem confós de ruta, així que mitja volta i avall per anar a buscar la pista que havíem deixat.

Hem creuat un parell de cops la N340 i hem entrat a l’Ordal per dalt.

Es un tros que fem habitualment en sentit contrari quan anem a Montserrat.

Hem passat per sota de la N340, pel pont de pedra que hi ha a l’Ordal i a l’esquerre hem anat pujant cap a Vallirana.

Els primers metres coneguts, tot i que els hem fet en sentit contrari.

La pista va pujant suau i creuant la carretera per sota, passant per sota de ponts.

En Joan Manel havia dit de fer una parada per menjar un plàtan i com que ha dúiem més de mitja ruta, hem parat entre l’Ordal i Vallirana

Aprofitant hem fet la foto de rigor i hem seguit pujant fins arribar a una urbanització que pertany a Vallirana.

Hem passat per la urbanització fins que hem entrat de nou a una pista que ens ha dut sense cap problema a Olesa de Bonesvalls.

Baixada suau, però es podia fer a un ritme molt bo.

Hem entrat a Olesa i abans d’agafar el carrer principal com marcava la ruta he vist l’entrada a la riera i m’hi he ficat, et dur al mateix lloc.

La primera part bé, al final està molt tancat i hi ha molt d’esbarzer.

He tingut una esgarrinxada amb un esbarzer al braç esquerre, res important, però amb la suor es veia tot vermell de sang, no n’hi havia per tan.

A partir d’aquí la tornada ja es coneguda, la pista que va de Olesa de Bonesvalls a Can Grau.

El Damià que venia molt just, habitualment no fa tants quilòmetres, anava més lent. L’he esperat mentre el Jorge i en Joan Manel pujaven a ritme més interessant.

Hi ha hagut un punt on a la mateixa pista s’ha vist obligat a fer peu i caminar uns metres, m’ha dit que fes via i que l’esperés a Can Grau, això he fet.

M’he trobat el Jorge i en Joan Manel ja a pla a dalt, abans de començar a baixar cap a Can Grau.

Hem esperat el Damià un parell de minuts, no més a l’entrada de la trialera que et baixa a Can Grau i hem baixat plegats.

Volia tornar per carretera, però li hagués costat més temps, al final ha fet el GR5 de Can Grau a Quatre Camins com nosaltres, el famós “tornillo”.

Des de Quatre Camins hem tornat per Can Pere de la Plana, baixada a Can Lloses per la granja escola i pista cap a Sitges, però abans de començar a pujar, a la dreta per la riera fins a la pujada a Ribes.

Hem acomiadat en Joan Manel, eren les 11:02, un pel més tard del que teníem al cap, però bé.

El Jorge, en Damià i jo hem agafat la riera de Ribes cap a l’autòdrom i Rocamar, ells s’ha quedat allà i jo he tornat cap a casa pel passeig.

He parat el GPS que eren les 11:20 aproximadament, un pel més de demora del previst, però bé.

M’han sortit 67,65km que he fet amb 3h 40m a una mitja de 18,4km/h amb un desnivell només de 1007 metres positius i 1027 metres negatius. Una ruta amb quilòmetres però poc desnivell, ràpida. La cadència mitja de 74 rpm, la potència mitja de 175W, la màxima de 850W, el consum energètic de 2656 calories i calor, mitja de 24,1 graus amb una mínima de 14, però una màxima de 33 graus, que no està malament.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 68434 m
Total climbing: 1155 m
Total descent: -1156 m
Download file: 12_06_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix