És curiós que últimament ens estem acostumant a fer sortides semblants, quedem a les 7:30 a les 11:00 a casa i acaben sortint uns 50km amb uns 1000 metres de desnivell positiu, crec que és un bon entrenament i et permet acabar de gaudir el diumenge amb la família i els amics.

Hem quedat a les 7:30 al Caprabo, el Jorge ha aparegut un pel tard, no contava amb ningú més.

Pujada del Collet de la Fita, havíem quedat amb en Joan Manel al pàrquing de la Fita.

El Jorge anava molt malament, ens ha dit que ha esmorzat massa i que tenia ganes de vomitar, s’ha passat menjant.

Hem anat fent via cap a la Plana Novella, primer al mirador dels caçadors, Holandesos i cap a Vallgrassa.

Havíem quedat amb en Santi allà, i allà estava.

Molt interessant el canvi de temperatura que hem notat tan bon punt hem passat la carretera del Rat Penat.

De dur uns 4 graus positius a 1,7 graus negatius al arribar a la carretera de la Plana Novella a Begues.

Hem pujat tots 4 cap a Begues per la pista que han acabat d’encimentar aquest gener.

No hi havia passat encara i s’ha de dir que me la imaginava tota encimentada, només han posat ciment allà on estava erosionat el terreny i suposo que al cap d’uns mesos, potser anys, quedarà amagat a sota de la terra, com molts altres punts que hi ha en el mateix estat a la mateixa pista.

Hem arribat a la primera masia que hi ha habitada a mà esquerre, just abans de la última baixada i pujada per arribar a Begues.

El Jorge venia molt malament, anava cardat de panxa per l’esmorzar, no ha vomitat, que potser li hagués netejat el malestar i no ha anat bé en cap moment.

Hem agafat el corriol de l’esquerre, la trialereta de baixada primer i que va pujant i baixant després fins arribar a la pista de Begues a Olesa de Bonesvalls.

Avui hem fet un tros que el Santi coneixia i la resta no, un cop arribes a una carretera que baixa cap a una masia, hem seguit recte passant un cadenat per anar a trobar la pista que fem habitualment.

Normalment baixàvem per la carretera uns metres per anar a buscar l’inici de la pista, però m’ha agradat més el recorregut d’avui.

Hem pujat primer i la baixada de després l’hem feta per la trialera, tots menys en Joan Manel que ha preferit fer-la per pista.

Un cop comences a planejar, a l’esquerre entrés en un corriol que va un tros per la riera i surt pel voral d’unes vinyet fins a trobar una pujada curta amb una cadena que et deixa a la carretera, just al revolt de la cimentera.

En comptes d’agafar aquesta pujada hem seguit per l’esquerre, on el corriol que va creuant la riera t’acaba duent uns metres més endavant, just després de passar el pont.

Toquen un metres de carretera, però pocs, per entrar de nou a l’esquerre després de la cadena per pujar cap a la Mola, tot i que no hi hem arribat.

La pujada inicial es dura, hi ha una revolt amb una pujada posterior des les que amb tot posat estic donant més de 350W durant uns quants metres, que es bastant.

En Joan Manel s’ha recuperat de la Covid, però no del tot, habitualment en aquest tros em costa seguir-lo i avui l’he passat a mitja pujada i li he tret uns metres fins arribar al creuament a la dreta on hem parat per la foto i hem seguit baixant.

Després de la foto hem baixat fins arribar a la pista de Olesa de Bonesvalls a Can Grau, uns metres abans d’arribar a l’avenc de l’Esquerrà.

Hem trobat un grup de gent que anaven d’excursió, ens han deixat passar molt amablement.

Pujada per la pista i baixada per arribar a Can Grau on hem trobat el Pedro mentre esperàvem per reagrupar-nos.

Em va dir ahir que sortiria tard, que no podia abans i que miraria de fer la ruta que fèiem al revés per trobar-nos i fer els últims quilòmetres plegats.

Sortida a la carretera i entrada al GR5 de Can Grau a Quatre Camins, el que es coneix com el “tornillo”.

La baixada de la trialera del GR5 l’hem feta molt ràpid, crec que dels dies que més ràpid, pedalant i tot mentre no saltava entre pedra i pedra.

He baixat primer i he notat tota l’estona una roda a darrera, creia que era el Pedro, però no, tan bon punt hem arribat a Quatre Camins i hem parat per reagrupar-nos he vist que era el Jorge, que per anar amb una bici rígida ha volat.

El Pedro venia uns metres darrera seu, i ha fet el comentari que no podia agafar-lo, però que veien com anava la bici era un pel bèstia la forma en que ha baixat.

El Santi ha tardat un pel més i en Joan Manel ha arribat al seu ritme.

Un cop reagrupats hem seguit recte i en Joan Manel ha marxat cap a Ribes per Can Pere de la Plana, els altres 4 hem fet la trialera de l’esquerre, jo a la part més complicada l’he baixat per la dreta, pel mig del reguerot i un cop a baix al creuament, recte per baixar per la trialera del mig fins arribar a la base, sortir als Masets de Dalt i tornar cap a Sitges per la Fassina i Can Marcer.

Baixada del Collet de la Fita per la trialera del revolt i cap a casa.

Ens hem acomiadat del Pedro a l’institut i del Jorge a la rotonda del “corazón partio”.

M’han sortit 48,61km que he fet amb 2h 56m a una mitja de 16,6km/h amb un desnivell de 1059 metres segons el meu Garmin que falla amb el desnivell un 10% habitualment i un desnivell negatiu de 1026 metres, una cadència mitja de 73 rpm, una mitja cardíaca de 130 ppm que és el meu 75% i una màxima de 166 ppm que és el meu 96%, una potència mitja de 184W, màxima de 052W i un consum energètic de 1943 calories. 4,4 graus de temperatura mitja amb una mínima de 3 graus negatius, res a veure amb el fred de diumenge passat.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 48941 m
Total climbing: 1180 m
Total descent: -1178 m
Download file: 30_01_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix