Aquesta setmana vaig trobar un parell de recorreguts que no coneixia mirant rutes fetes a l’Strava, així que en vaig descarregar una i la vaig modificar un pel per veure total de quilòmetres, etc

Bàsicament dona la volta a Can Mitjans, que pertany a Olesa de Bonesvalls.

Aquest matí hi hem anat en Joan Manel i jo.

Havíem quedat com sempre a les 7;:309 al Caprabo, però la majoria havien dit que no podrien, només en Joan Manel i jo hem confirmat.

He arribat al Caprabo, encara fosc, el dia s’allarga ja, però per la tarda, al matí a les 7:30 encara es fosc i negre, però al tenir lluna quasi plena es podia pedalar sense problemes.

No hi havia ningú al Caprabo, ja hi contava. He marxat cap a Can Lloses a Sant Pere de Ribes, per les Casetes d’en Portacreu.

Allà he esperat en Joan Manel uns minuts i hem marxat plegats carretera d’Olivella avall, fins entrar a mà dreta per la pista que va al Mas de Can Giralt.

Sense entrar al Mas, seguint el GR vas fins al camp de futbol de Mas Milà.

Aquí ja feia estona que estàvem sota zero, avui ha fet fred, molt de fred.

Jo he sortit amb uns guants nous que he comprat d’hivern, semblen d’esquí, però diu que son de bicicleta.

Fred al cos no, la roba que ens hem fet fer aquest any es espectacular, als peus tampoc, entre les sabates i les fundes de neoprè cap problema, al cap tampoc, duc un mocador, però necessito transpirar, no tinc problemes de fred al cap, però a les mans no tenia la sol.lució correcte, i crec que aquests guants aniran bé.

Des del camp de futbol, seguint el corriol que voreja la riera fins a Can Suriol, a la carretera d’Olivella, i d’allà entrada a la pista que et dur cap a Les Gunyoles.

Arribant al tancat elèctric que hi ha un cadenat i just abans un toll d’aigua important, que quasi sempre té aigua, has de seguir i al primer creuament a la dreta, en comptes de seguir a l’esquerre, on arribaries a Les Gunyoles.

Pujant a la dreta vas a parar a Can Mitjans.

Un cop hem arribat a Can Mitjans, hem fet una parada tècnica, en Joan Manel volia mirar que no hi hagués cap emergència al telèfon i jo he carregat el track, no l’havia posat fins aquí perquè la ruta es coneguda fins aquí.

Entrant a Can Mitjans, però abans de la torre d’alta tensió, a la dreta hi ha un corriol que baixa, es una trialera pedregosa a l’inici, però molt maca i que un cop arribes a la part més planera, planeja i va entre mig del bosc, molt bonic, la veritat.

Hi ha un creuament, he parat per esperar en Joan Manel i a la dreta, comences a pujar i acabes al corriol que hem fet altres vegades que l’agafés des de la vinya que hi ha al fons de la vall.

En sentit contrari a la vinya, es un corriol estret i molt bonic que et dur al cap d’uns quilòmetres a la pista de Can Grau a Olesa de Bonesvalls.

Hem agafat la pista, camí a Olesa, i seguint la part asfaltada al final, cap a la carretera principal trobes l’entrada de la carretera cap on venim i a l’esquerre hi ha un corriol estret que va vorejant la carretera, aquest es el segon punt nou que no coneixíem, et dur a un restaurant que hi ha al costat de la carretera.

Entrés al restaurant i creuant el pàrquing segueix un altre corriol que va cap a Can Mitjans.

Hi ha un part mes civilitzada en un punt, on hi ha una rampa de pujada curta però intensa que jo no m’he vist amb cor i en Joan Manel l’ha intentat.

La pega es que no ha arribat, ha posat un peu a terra i l’altre no li ha sortit, així que aguantant l’equilibri com ha pogut ha anat baixant, però ha acabat caient.

No ha passat res, era tou, però l’ensurt no te’l treu ningú.

La part final es un corriol de baixada amb molta pedra molt bonic, estret, segur, ràpid i pedregós.

Et dur a la vinya on comença el camí que fem habitualment quan agafem el corriol aquest que hem fet abans, es a dir, es fet una volta.

Molt millor aquest circuit amb la trialera d’inici que no pas pujar per la pista de la vinya a la dreta, ja en coneixem un de nou.

Hem pujat cap a la carretera a l’entrada de Can Mitjans i hem anat a buscar la pista que et baixa a Santa Susana.

Ens hem trobat un cartell, just al cadenat que hi ha uns 300 metres entrant a la pista amb una senyat de batuda de senglars.

No hem seguit, hem fet mitja volta i hem agafat un corriol que hem fet altres vegades per tornar pel mateix camí per on havíem vingut.

Baixada per pista, creuament a l’esquerre i fins el cadenat amb la tanca elèctrica i el toll d’aigua, on hem trobat un altre cartell de batuda de caça.

No teníem marge, l’altre opció era seguir pujant cap a Can Trabal, però se’ns complicava molt la sortida, la idea de sempre es estar a les 11:00 a casa.

El cartell deia “batuda de caça” i un triangle de perill, no pas “no passeu”.

Hem decidit passar, mirar de parlar perquè ens sentissin els caçadors i pensant que segurament no estiguessin a la pista principal, que es per on aniríem nosaltres.

No hem trobat ningú, ni caçador, ni ciclista.

Només a la part final, on hem trobat de nou un cartell en sentit contrari que avisava de la batuda de caça, es a dir ja havíem sortit de la zona de perill, ens ha passat un cotxe amb un remolc i gossos que anaven a caçar.

A Can Suriol hem fet el mateix que havíem fet una estona abans però en sentit contrari, cap al cap de futbol de Mas Milà i d’allà hem anat cap a Can Pere de la Plana, per allargar-ho una miqueta més.

La idea inicial era tornar per Olivella, com que hem tornat “directe” estàvem a les deu i poc a Mas Milà.

Hem pujat per pista, a la dreta cap a Can Pere de la Plana pel corriol que està tancat amb una cadena, baixada per la granja escola i un cop a darrera de Can Lloses, cap a Sitges.

En comptes de pujar cap a Sitges, hem agafat el corriol de la riera que ens dur a Sant Pere de Ribes i allà ens hem acomiadat en Joan Manel i jo, ell cap a casa i jo he entrat als Viñedos per tornar cap a Sitges per Puigmoltó i l’autodrom de Rocamar i pel passeig de la Ribera fins a casa.

M’han sortit 53,34km que hem fet amb 3h 3m a una mitja de 17,5km/h amb un desnivell de 811 metres positius i negatius de 739 metres, cadència mitja de 77 rpm, potència mitja de 189W i màxima de 720W, mitja cardíaca de 132 ppm que és el meu 76% i una màxima de 158 ppm que és el meu 91%, consum energètic de 2082 calories i fred. He arribat a veure 3,8 graus negatius al GPS, la mitja que m’ha donat es de 0,6 graus, de mitja, no pas de mínima, fred de veritat.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 53982 m
Total climbing: 936 m
Total descent: -939 m
Download file: 19_12_2021.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix