Avui divendres he tingut festa a la feina, no només jo, tota l’empresa, es Juneteenth day, es a dir, es celebra la fi de l’esclavitud als Estats Units. He pensat en sortir amb la Finna Taroko, a fer una Morella i un Montau amb la Gravel.

Ahir vaig descansar, volia fer alguna cosa, però al final em va fer mandra i va ser el dia de descans de la setmana.

He sortit de casa a les 7:24 del matí, he pujat cap al Caprabo i he fet el Collet de la Fita. La veritat es que m’he trobat bé pujant, no he pujat a “muerte”, però he mirat de dur un bon ritme, em sortirien quilòmetres avui.

He mirat el temps al pàrquing del Collet d ela Fita, he pujat molt bé, molt més ràpid que amb la Niner, però es normal, no es la mateixa bici.

He pitjat el Lap al Garmin al pi del revolt de les “basures” amb 16m 10s, molt bon temps.

El següent punt on he pitjat el Lap ha estat al mirador dels caçadors i m’ha donat 18m 56s, amb la Niner no he pogut baixar mai de 20m i algun segon, amb la gravel es molt senzill baixar dels 20 minuts.

A la dreta cap als Holandesos primer, i cap a Can Lluçà més tard, però sense arribar-hi. He anat a l’esquerre a la cadena, cap al pàrquing de Vallgrassa, a la carretera del Rat Penat.

Allà he començat a pujar per carretera cap a La Morella.

M’han passat un parell de cotxes, he tingut sort, em fan massa por els cotxes a la carretera, poc transit avui.

Encarant la part final, després de la cadena, primer asfalt i després per pista i he pitjat de nou el Lap just arribant al revolt, a l’esplanada que hi ha, m’ha donat 56m 20s, prou bé. Ho he arribat a fer amb 2 minuts menys amb la Niner Gravel que em van deixar l’any passat, i amb 10 minuts més amb la Jet9RDO, que no té res a veure 😉

Foto de rigor i avall.

Cim de La Morella

Aquí encara no feia molta calor, es veia tot molt humit, com de boira, però sense perill de relliscar.

Hi ha una baixada, que haig de fer amb cura amb la gravel, una pujada curta i una segona baixada amb revolt inclòs, que haig de fer amb molta cura, aquí amb les rodetes estretes de la gravel i el manillar tan endavant, pots relliscar i anar a parar a terra sense gaires problemes.

Tercera pujadeta, i avall de nou, per arribar a la riera, on he anat a la dreta, ja pujant per la pista més ampla, però molt trencada i arribar a la carena que vas a la dreta cap a Les Agulles, a l’esquerre cap a Begues i rectes, baixant cap al Purgatori.

He baixat recte com si fes el Purgatori en sentit contrari, per anar a l’esquerre al creuament, es una pista molt planera i que té més baixada que pujada que et deixa a l’entrada de Begues.

Un cop a Begues, per la pista que va paral·lela a la carretera, cap a Gava i a la rotonda entrada cap al poble, i amb un parell de ziga-zagues pujant entres de nou a pista i ja vas fent de pujada cap a la subestació elèctrica primer i després ja fins el Montau.

Cada cop que el faig, el trobo més senzill. La primera vegada el vaig trobar molt dur, i ho és, però no tinc la mateixa sensació ara que fa un any que hi vaig anar per primer cop.

He fet cim i una foto de rigor. N’he fet 2, una al cim, i l’altre just a l’altra banda del camí on hi ha un parell de bidons abandonats, però que son molt “bonics” allà on son.

Cim del Montau

La tornada la he feta per Olesa de Bonesvalls, es a dir, he anat en sentit contrari des del cim del Montau, un cop passada la caseta de vigia, a l’esquerre, hi ha una pista que baixa.

Baixa i baixa molt, estàs molta estona amb un desnivell del 24%, però hi ha punts que estàs al 27% i en un punt exacte t’arriba a marcar 31%, que es molt.

La pega es que tot i dur els frens al màxim, la bici no para el que voldries, es qüestió d’esperar a que arribi la part més planera i poder parar-la.

Arribes a un creuament, a l’esquerre per la pista ampla i sense deixar-la et deixa al dipòsit d’aigua que hi ha a dalt dOlesa de Bonesvalls.

Baixes fins el poble i el carrer principal d’entrada, en sentit de sortida, per agafar la pista que hi ha sota del pont de la carretera, abans d’arribar a la carretera principal, ja d’entrada al Parc Natural del Garraf.

La pista es la que et dur a Can Grau, per l’Avenc de l’Esquerrà.

Puja constant, no molt fort, però es constant i va fent.

Ja dura les cames cansades, no podia anar al mateix ritme que quan he pujat a La Morella, i em quedava molt poca aigua.

El termòmetre estava entre els 28 i 29 graus amb sol, m’ha arribat a marcar 29 graus de màxima, la mitja m’ha donat de 22,6 graus i la mínima de 18 graus, es a dir calor.

He dut 2 bidons de 0,6 litres cadascú, potser un pel just, amb mig litre més, hagués anat més a gust.

Un cop a Can Grau, he baixat per la trialera i la carretera cap a Les Piques i cap a la Plana Novella, on hi he pujat per la pista de darrera i que et deixa darrera del palau budista.

Entrada de nou al parc, i per pista cap a Jafra, la trialera del revolt, com sempre i pujada cap a Sitges per Can Marcer.

M’he dosificat, però he fet l’últim glop d’aigua arribant al mirador dels caçadors, ja era tot baixada.

Baixada cap al Collet de la Fita primer, cap al Caprabo i cap a casa.

He parat el GPS a les 11 i poc, amb 61,26km que he fet amb 3h 31m a una mitja de 17,4km/h amb un desnivell positiu de 1556 metres i negatiu de 1626 metres, una cadència mitja de 74 rpm, una mitja cardíaca de 135 ppm que és el meu 78% i una màxima de 167 ppm que és el meu 97%, un consum energètic en el meu cas de 2540 calories.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 61567 m
Total climbing: 1726 m
Total descent: -1734 m
Download file: 18_06_2021.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix