Matí de diumenge, avui teníem ruta un pel més llarga, volíem tornar a fer el Purgatori, i això vol dir arribar més tard de les 11 a casa.

A les 7:30 estàvem al Caprabo el Jorge, el Mario i en Joan Manel, hem marxat tots 4 camí de la Fita amunt.

Jo he marxat amb la Gravel, amb la Finna Taroko, he pensat que pel tipus de ruta, podria estar bé anar amb la Gravel. Si més no, l’anada i la tornada a Begues amb la Gravel molt millor que amb la AM.

Hem anat per feina, Fita, mirador dels caçadors, Holandesos i cap a Vallgrassa creuant la carretera del Rat Penat.

Tan bon punt hem començat a baixar de Vallgrassa cap a la Plana Novella, ha començat a plovisquejar, poca cosa, però plovia.

Hem arribat a la Plana Novella i hem encarat la pujada d’asfalt que marca l’inici de la pista cap a Begues.

Es veia fosc a la banda de Begues i més clar a la banda de Barcelona, i la pluja ha parat fins que hem arribat a Begues.

Ens hem plantat a la part asfaltada amb un bon temps, a mi des de casa m’ha marcat 1h 13 minuts. Ho he fet amb menys temps, però per fer un Purgatori, no està malament.

Aquí ja durs quasi 22km.

A la dreta per la pista que voreja la carretera de Begues a Gava i a la següent rotonda entres cap a Torrelles del Llobregat.

Just abans de començar a baixar per la carretera, ens hem ficat per la trialera que hi ha a mà esquerre, aquí ha començat a ploure.

No molt, però el terra començava a estar moll, i les arrels i les pedres relliscaven.

Hem anat bé, sense gaires problemes, fins i tot jo amb la gravel.

La part final, abans d’entrar de nou a la carretera, l’hem feta tots 4 a peu.

Des de la carretera entres al que li diem “las tierras rojas”, bàsicament pel color del terreny, es molt vermellós.

Aquí vas baixant i planejant i amb alguna pujada cap a Gava, fins a Bruguers.

Creuem la carretera de nou i seguim baixant cal a La Sentiu, on com sempre, hem fet una parada de 5 minuts, sense haver de baixar de les bicis, per fer un mos, abans de començar a pujar.

Des d’aquí fins a dalt del Purgatori es puja constant, però hi ha punts on es puja molt més, amb inclinació i falta de grip.

S’ha de dir que la pujada més dura, que per això li diuen el Purgatori, amb la Gravel m’ha costat menys del que tenia al cap, i a la resta menys del que els hi va costar l’any passat, suposo que l’entrenament es nota.

Hem arribat al cim, on hi ha un pi gros i creuament de camins.

Foto de rigor i hem seguit recte cap a Begues.

Un cop a Begues, a la pista que torna cap a la Plana Novella, el Mario ha necessitat aigua, n’hi hem donat de la nostre, en comptes d’anar a comprar res, no ens quedava gaire de tornada.

La tornada fins a la Plana Novella es molt ràpida, hi ha un parell de pujades, però després de la segona, es baixa molt de pressa, només hi ha una última pujada abans de veure la Plana Novella.

Al creuament de Vallgrassa ens hem reagrupat, el Mario tenia mal a les cames, i ha volgut estirar.

Hem baixat per la carretera cap a Can Grau, per pujar a l’esquerre cap a la Plana Novella, per darrera del palau budista.

Ens hem adonat a dalt que el Mario no venia, ha tardat uns minuts de més, ens ha dit que necessitava baixar el ritme que féssim.

Per descomptat no hem fet, hem baixat el ritme i hem seguit plegats.

Ritme més lent i llestos, entrada de nou al Parc Natural, baixada a Jafra, trialera del revolt i pujada cap al mirador dels caçadors per Can Marcer.

Des de Can Marcer baixada cap al Collet de la Fita, on el Mario ha marxat cap a Sant Pere de Ribes i la resta hem baixat Fita avall.

Ens hem acomiadat d’en Joan Manel a l’institut i jo del Jorge a la rotonda d’entrada a Sitges.

El GPS m’ha fet el ruc, el tàctic no funciona, però he aconseguit guardar la ruta, a veure si el puc reparar, l’hauré de desmuntar.

M’ha marcat 68,17km que he fet amb 3h 49m a una mitja de 17,8km/h amb un desnivell positiu i negatiu de 1527 metres, mitja cardíaca de 125 ppm que és el meu 72% i una màxima de 162% que és el meu 94%, una cadència mitja de 72 rpm i un consum energètic en el meu cas de 2569 calories. Mitja de 18 graus de temperatura, prou bé.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 68817 m
Total climbing: 1715 m
Total descent: -1723 m
Download file: 06_06_2021.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix