Així ha estat la ruta d’avui, resumint-la han estat tot trialeres de pujada i de baixada a dojo, amb alguna part que no coneixia i molt exigent, però molt.

Hem quedat a les 7:30 al Caprabo, es la ruta que volia fer el diumenge passat, però que al final no vaig fer perquè no vaig sortir, estava massa cansat de la Rock Trail i em feia mal el turmell.

La resta la van fer, però no tota, van deixar la part final perquè no tenien prou temps, avui l’hem feta i a les 11:00 estàvem a casa sense problemes.

A Sitges estava jo sol, he anat cap a Ribes, havíem quedat a l’entrada del poble, just abans del pont que passa per sobre de la C15B.

Allà hi havia el Jorge i en Joan Manel.

El Santi ens ha dit que ens trobaria a Can Pere de la Plana, a la cadena.

Hem creuat el bosquet que hi ha entre Ribes i Can Lloses, un pel de trialeres, un cop a la pista de Can Lloses cap a Sitges, hem anat cap a Sitges per agafar a l’esquerre el corriol, després de la cadena que ens dur darrera de Can Lloses, ja a la urbanització i que puja cap a Can Pere de la Plana.

Hem pujat a la granja-escola pel corriol de la dreta de la baixada ampla que fem sempre, els últims metres a dalt son per asfalt fins a la carretera més ampla i pujada cap a Can Pere de la Plana.

No hem vist el Santi.

Hem baixat, després de la cadena, per la trialera que ens dur a la pista de Can Pere de la Plana a Mas Milà, hem passat una altre cadena, tampoc hi era el Santi.

Baixada camí de Mas Milà per entrar a la dreta pel corriol que he fet sempre de baixada, mai de pujada, avui el primer cop.

El corriol puja pel Fondo del Raurell fins arribar a El Pou de la Vinya, unes cases que pertanyen a Olivella.

D’allà cap a la trialera del “pi” que dona a Can Suriol, de baixada i després de creuar la carretera hem pujat de nou cap a El Pou de la Vinya, es a dir hem fet una volta sencera amb pocs quilòmetres, només per baixar una trialera molt divertida.

Un cop a les cases, hem seguit la pista cap al cementiri d’Olivella i hem baixat a l’esquerre, molt abans d’arribar al cementiri, per corriol que baixa fins a la carretera.

Es molt ràpid de baixada, o si més no, m’ha donat la sensació de baixar-lo molt ràpid.

Des de la carretera, hem entrat a l’esquerre com per anar a Santa Susana però just abans d’arribar a la primera masia, a Cal Muntaner, a la dreta, seguint un mur de pedra, per un corriol fins a la carretera d’Olivella a Can Grau.

Uns metres de carretera i a l’esquerre entra un corriol estret entre mig de vinyet que comença a pujar molt i molt fort, amb cartells que indiquen el Castell Vell d’Olivella.

Aquest tros era nou per mi, i la pujada es molt dura, tot i que es pot fer quasi tota sense fer peu, això si, el cor surt per la boca en algun moment.

Arribes a la pista que agafaries primer de Can Grau cap a Olesa a mà esquerre i l’agafem de baixada, deixem de banda un corriol que diu Castell Vell i seguim pista avall per pujar cap al Castell Vell per la pista principal.

Li han posat grava i costa pujar moltíssim, les rodes s’enfonsen com si fos sorra de platja i han de fer molta força, quan el desnivell no ho necessitaria.

Està així just fins al revolt final, abans d’encarar la pujada forta cap al peu del castell, on es pot pedalar millor, però pica més d’inclinació.

Un cop a l’entrada del castell anem a la dreta, no seguim recte que seria el camí més marcat.

A la dreta puja un corriol estret i tapat, duríssim, però que es pot fer sobre la bici i que va creuant muntanya fins arribar a la baixada de Santa Susana.

Al principi va pujant i hi ha un punt on comença a baixar fins arribar a la baixada de Santa Susana.

Aquí hem petat la xerrada uns segons i ha començat a nevar, el Jorge ha dit “anem que estic agafant fred”.

La pujada de Santa Susana es duríssima, es pot fer sencera, tot i que jo no he pogut i cap dels altres dos tampoc, hem fet peu en algun moment, com a molt caminar un parell de metres, però el cor ja estava molt passat de voltes.

Un cop a la pista, cap a Can Grau i parada per la foto i menjar un plàtan a l’entrada del GR5 de Can Grau a Quatre Camins, el “tornillo”.

La baixada fins a Quatre Camins m’encanta, però s’ha de dir que la AM que duc es 130 davant i 120 de recorregut a darrera, s’ho menja tot, es qüestió d’agafar-te fort al manillar i pedalar per agafar velocitat, la resta ho fa la bici, es impressionant.

El Jorge ha arribar darrera més i el Joan Manel l’hem hagut d’esperar uns minuts, però poc.

Pista cap a Can Pere de la Plana i trialera de baixada a l’esquerre cap als Massets de Dalt.

Hem baixat el segon tros per la trialera de pujada que fem habitualment. Fer-la de baixada té el perill de trobar-te algú de cara que puja, però per la resta, es espectacular, molt ràpida i de les que quan acabes, el somriure a la cara es veu a quilòmetres.

Avall camí de la Fassina per pujada cap a Jafra pel corriol de l’esquerre, després de la cadena.

A Jafra hem encarat ja la tornada, baixada per la trialera del revolt i abans d’arribar a veure Can Marcer, a l’esquerre pujada pel Fondo de les Llenties, corriol amunt fins a la pista de Can Lluçà als Holandesos.

Ja a la pista, cap als Holandesos, mirador dels caçadors i ens hem acomiadat d’en Joan Manel al pàrquing de la Fita, ell cap a Ribes i el Jorge i jo baixada cap a Sitges, per la trialera del revolt, per descomptat.

Ens hem acomiadat entrant al poble, a la rotonda del “corazón partio” i cap a casa.

He parat el GPS amb 44,11km que hem fet amb 2h 52m a una mitja de 15,4km/h, mitja molt lenta, però la ruta era de trialeres i molt exigent, prou bé. El desnivell positiu de 1048 metres i negatiu de 1071 metres, hem de recordar el 10% d’errada del me GPS, serà un pel més de 1100 metres crec. La cadència mitja de 73 rpm, la mitja cardíaca de 135 ppm que és el meu 78% i la màxima de 168 ppm que és el meu 97%, la potència mitja de 188W i la màxima de 904W, el consum energètic de 1939 calories i fred per ser abril, 1 grau de mínima i 2,9 graus de mitja.

Aqui us deixo el track d’avui

Total distance: 44714 m
Total climbing: 1228 m
Total descent: -1239 m
Download file: 03_04_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix