Avui ha estat el primer diumenge que hem sortit oficialment aquest 2022, tenia al cap tornar a fer la volta a Can Mitjans que vàrem fer amb el Joan Manel al desembre, però complerta, tornant per Olivella.

Havíem quedat a les 7:30 al Caprabo, massa fosc, sense lluna i amb núvol.

Només he aparegut jo, ja hi contava, he anat cap a Can Lloses a Sant Pere de Ribes on havíem quedat a les 7:50 amb la resta.

L’anada ha estat lenta, no es veia res, i tot i que conec el recorregut, trobar-te una pedra on no toca significa anar a parar a terra, i no tenia ganes de caure, sense llum i sol a aquestes hores.

A Can Lloses ha aparegut en Joan Manel i el Santi més o menys iguals de temps, hem esperat el Fer que em va prometre que vindria, l’he trucat, estava al sofà, s’havia quedat dormit al sofà ahir i m’ha dit directament que no venia.

Així que li haig de donar la raó al Mario, que va dir al grup de whatsapp que no vindria, jo li vaig dir que si, em vaig equivocar com sempre amb el Fer…

Hem agafat la carretera d’Olivella, entrada a la dreta cap al Mas de Can Giralt i seguint el GR fins el camp de futbol de Mas Milà primer i pel corriol que voreja la riera fins a Can Suriol, a la carretera d’Olivella.

Entrada a la pista després de la cadena que et dur cap a Les Gunyoles, però anant a la dreta cap a Can Mitjans tan bon punt passes l’últim tancat elèctric que hi ha també una cadena.

A Can Mitjans hem fet la trialera de rigor, nova pel Santi, no per en Joan Manel i per mi.

El Santi ha baixat primer, ha baixat tan de pressa que ha caigut, s’ha posat de peu i no he tingut temps més que per dir-li estàs bé, no he parat la bici que ja estava de nou a sobre baixant igual de ràpid.

Diu que duia la roda de darrera massa inflada i ha relliscat.

Ens hem reagrupat al desviament a la dreta, per pujar plegats i acabar de fer la trialera fins a la pista de Can Grau a Olesa de Bonesvalls.

Hem anat fins a Olesa i sortint a la carretera principal, just abans d’agafar-la, hi ha un corriol a l’esquerre que va fins a Can Mitjans de nou.

Primer planeja amb alguna pujada de les que si no durs elèctrica no son fàcils de fer.

La baixada final es molt maca, divertida, ràpida i sense gaire perill.

El Santi ha baixat primer, ha gaudit molt, jo darrera seu i en Joan Manel que va rígid al final.

Un cop a les vinyes, surt cap a la carretera i creues Can Mitjans, per arribar on hem agafat a l’inici la trialera.

Hem seguit recte per la pista que et baixa cap a Santa Susana, parant a fer la foto de rigor a mitja baixada, quan hem trobat sol i bona llum.

Hi havia una batuda de senglars de nou, igual que la última vegada que vàrem fer aquesta ruta, però hem decidit baixar amb cura.

Abans d’arribar a veure Santa Susana, a la dreta hi ha un camí que et dur a una vinya, i passant pel costat vas seguint un corriol que creua la riera i la voreja i et dur a la pista de rigor que fem quan tornem o anem cap a Santa Susana.

Hem creuat la carretera d’Olivella i amunt per la trialera que té el tronc de l’arbre caigut, el Santi amb l’elèctrica bé, en Joan Manel fins el tronc i jo que he agafat embranzida per poder pujar, he posat el 50 sense voler i m’he quedat amb el 50 pujant de peu just a un parell de metres a l’entrada de la pujada ☹

El corriol de pujada va agafant desnivell, sembla que no però puja.

Un cop a dalt hem anat cap al cementiri d’Olivella per baixar per la trialera de darrera que et deixa a una masia mig derruïda, nosaltres li diem “el lavacoches”, bàsicament perquè hi ha un munt d’arbustos que van rascant la bici i les cames.

Des d’allà, baixant a la dreta cap a la pista que et dur a Can Pere de la Plana.

Ens hem acomiadat del Santi, ha marxat a mà esquerre cap a casa, nosaltres hem baixat per la pista per anar a buscar el corriol que et puja cap a Can Pere de la Plana, baixada per la granja escola cap a darrera de Can Lloses i ens hem acomiadat en Joan Manel i jo, ell cap a Ribes i jo cap a Sitges per les Casetes d’en Portacreu i el polígon Mas Alba.

He parat el GPS a la porta de casa amb 48,32km que he fet amb 2h 54m a una mitja de 16,6km/h amb un desnivell positiu de 893 metres i negatiu de 833 metres, cadència mitja de 74 rpm, mitja cardíaca de 136 ppm que és el meu 79% i màxima de 171 ppm que és el meu 99%, avui li hem donat bon ritme. M’ha donat FTP nou de 311, fa mesos que no l’actualitzo, està per sota del que tenia, però no tinc la forma que tenia. La potència mitja de 183W, la màxima de 1172W, el consum energètic de 1922 calories i calor, mitja de 7,5 graus amb una mínima de 5 graus, molt bé de temperatura.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 48746 m
Total climbing: 1022 m
Total descent: -1022 m
Download file: 09_01_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix