Ahir dissabte volia fer aquesta ruta, però plovia, per tan la vaig deixar per avui.

Ara fa uns dies que no agafava la gravel, vaig tenir un problema amb la forquilla de davant, es va trencar, suposo que una bombolla d’aire entre les capes de carboni i va escardar-se.

Em vaig apropar a TopFun i el Francesc la va canviar per una de nova.

He sortit de casa cap a les vuit menys cinc del matí, m’he llevat sense despertador, amb tranquil·litat.

La ruta surt des del pàrquing de Osseja cap a l’església i per la carretera que va cap a Vallcebollère desviant-nos cap al càmping.

Darrera del càmping hi ha una carretera en mal estat d’un sol carril i sense pintar, com si estigués dissenyada per fer-la amb gravel.

La pujada es constant, va fent zetes.

Al quilòmetres 4,4 trobem a mà esquerre la taula d’orientació d’Osseja, seguim pujant i al quilòmetre 6,6 hi ha un creuament.

Ambdós camins duent al mateix lloc, pujarem pel de la dreta que es més planer de pujar, tot i que hi afegeix 3 quilòmetres de més a la ruta i baixarem pel que ens trobem a l’esquerre ara.

Vas pujant i agafant desnivell constantment, tot i que hi ha algun pla que es fa ràpid.

Hi ha varies sortides de terra marcades, avui no, però el proper dia amb la Jet9RDO miraré on baixen.

Arribes a dalt, a pocs metres abans de trobar-te amb l’altre carretera i hi ha una pista que et dur a Castellà de N’hug, ruta a estudiar.

Seguim pujant, queden un parell de quilòmetres llargs i comencem a veure que per alçada hi ha pocs arbres, només hi ha gespa, estem per sobre dels 2000 metres ja.

Veiem a la dreta l’estació d’esquí de La Molina i a l’esquerre els remuntadors de l’estació d’esquí de Puigmal 2000 i a sobre el cim del Puigmal, que vàrem fer ara fa unes setmanes amb en Joan Manel.

Arribant al final de la carretera, un grapat important de cavalls salvatges pastant i quan acaba la carretera i comença la pista que puja fins el Puigmal, pel camí dels lladres, hi ha un pàrquing tancat amb uns pals i filferros, aconsellen deixar el cotxe a dins, suposo que per evitar que alguna vaca li doni un cop.

Foto de rigor amb un paisatge espectacular i avall.

La pujada, he pitjat el botó del Lap m’ha donat que he sortit de casa a 1225 metres fins els 2198 metres que he fet la foto, tot pujada constant. 19,30km amb 1h 26m a una mitja de 13,3km/h amb un desnivell positiu de 948 metres, negatiu de 28 metres, cadència mitja de 70 rpm, 251W de potència mitja, 10 graus de temperatura mitja, tot i que la majoria de l’estona he vist 9,1 graus, fresquet. 137 ppm de freqüència cardíaca mitja i màxima de 160 ppm.

A partir d’aquí, m’he posat un paravent, estava suat i la temperatura era baixa i avall, només baixada, però agafant la carretera de la dreta, la que no he agafat pujant.

M’he trobat bastant de cotxe francès que anava a per bolets, amb les pluges d’aquests últims dies han d’haver-ne sortit segur.

La baixada m’ha costat mitja hora, que en proporció es bastant crec.

He trobat també 2 grups de 2 ciclistes, separats d’un parell de revolts i un tercer més avall, no crec que anessin junts, però s’han posat d’acord en pujar al cim, tot i que eren totes MTBs.

 En total m’han sortit 34,28km que he fet amb 1h 56m a una mitja, entre pujada i baixada de 17,6km/h amb un desnivell positiu de 962 metres i negatiu de 971 metres, cadència mitja de 70 rpm, potència mitja de 194W, màxima de 523W, mitja cardíaca de 125 ppm que és el meu 72% i màxima de 160 ppm que és el meu 92%, consum energètic de 1532 calories, mitja de 10,5 graus de temperatura, mínima de 8 graus i màxima de 14 graus.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 34510 m
Total climbing: 973 m
Total descent: -995 m
Download file: 04_09_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix