Aquest matí de diumenge hem quedat a les 7:30 al Caprabo, o a les 7:50 a Sant Pere de Ribes, a Can Lloses, la idea era anar fins al Pantà de Foix, baixant a Castellet per la trialera que hi ha de la Casa Nova a Vilanova.

A Sitges érem el Josep Maria, en Joan Manel i jo, la resta no han pogut i a Sant Pere de Ribes, hem esperat el Santi que ha arribat amb uns minuts de retràs. Ahir ens va cancel·lar la sortida, però aquest matí ha aparegut.

Va caure el diumenge passat fent Surf i li feia mal l’espatlla i l’esquena, no anava fi. Normalment va lent, però avui amb els mals ha anat molt lent.

Hem agafat la carretera cap a Olivella, per entrar a la dreta cap el Mas d’En Giralt, i just després del creuament per anar al Mas, hem anat a l’esquerre, baixant per entre mig de les vinyes, per creuar la riera i anar a buscar la carretera de nou, creuant-la i entrant a Mas Milà, la urbanització.

Fins a Viladellops hem fet la tornada de Les Gunyoles de rigor, però amb una variant que hi ha d’uns corriols de pujada molt macos, res important.

Hem fet la volta per entrar a Viladellops per la trialera de la dreta i hem pujat al poble, sense entrar-hi, per baixar per carretera fins a la rotonda on tens a la dreta la cimentera, recte Sant Miquel d’Olèrdola i a l’esquerre, la carreta de Canyelles, que es la que hem agafat, per creuar el pont de la C15 i abans de començar a pujar al castell d’Olèrdola agafar la pista que et dur a la carretera de Moja a Daltmar.

La pujada de pista l’hem feta bé, però el Santi ha marcat un pel el ritme, hem anat lents.

Després de la carretera, entres en un corriol que seguidament et deixa a una pista que et dur a una cantera que hi ha darrera de Daltmar, i que abans de començar la última pujada, entres en un corriol de pujada molt maco que et dur a Daltmar.

Des d’allà, per pista ample, fins el creuament del Pic de l’Àliga, que et queda a l’esquerre i a la dreta puges una miqueta i baixes fins a la Casa Alta.

Inicialment volia baixar per la trialera que et queda al davant, però el Santi no s’hi ha vist amb cor amb els mals de l’espatlla i l’esquena, així que hem pujat un pel primer per baixar per pista cap a la Casa Alta.

Just a l’entrada de la Casa Alta hi havia un cartell d’avis de tancat per batuda de senglars i estava el camí tancat amb una cinta, però ens ha anat just però bé, ja que hem baixar per l’esquerre.

Primer per pista i hi ha un punt on la pista segueix a l’esquerre, però seguint recte hi ha un camí molt estret i una senyal que diu Castellet.

El caminet es estret fins arribar a una masia mis enderrocada, i després segueix per una trialera molt pedregosa, que la podríem dividir en 2, la part primera que té molta pedra grossa, lloses que has d’anar passant i per anar bé sense pedalar, només amb la inèrcia del cos, com si féssim BMX i una segona, on hi ha més inclinació i es fa més estret.

Per mi era la segona vegada que la baixava, la primera va ser amb la Niner RLT 9 RDO aquest estiu passat. Em va costar molt, més la segona part que la primera, ja que vaig haver de fer peu a la segona part, no pas a la primera.

Aquesta vegada ha estat molt diferent, hem baixat primer jo i en Josep Maria enganxat darrera meu, a un parell de metres, amb la KTM nova.

Ens ho hem passat molt bé, no hem fet peu en cap moment, i s’ha de dir que hi ha un parell de punts a la segona part que te’ls has de creure per no fer peu, però hem fet avall sense problemes.

Un cop a baix de tot, s’ha de pujar 4 o 5 metres, que habitualment es fan millor a peu que sobre la bici.

Mentre esperàvem en Joan Manel comentàvem la jugada, en Josep Maria ha canviat moltíssim, i això es la bicicleta nova, no té res a veure amb l’altre, les rodes, la geometria, la tija telescòpica, els frens, en conjunt, tot es diferent i ha gaudit moltíssim, com jo.

En Joan Manel ha baixat bé, però al seu ritme, no es el mateix baixar amb una All Mountan doble que amb una rígida sense tija telescòpica, no té res a veure.

En Santi ha aparegut molt estona més tard, a peu. L’ha feta tota a peu, des de l’inici, per mals. Això ens ha afegit un munt de temps a la ruta.

Un cop reagrupats, hem fet via cap a Castellet, queda una pujada curta i tècnica que es pot fer sencera sobre la bici, amb un pel de tècnica i potència, si no la tens, segurament facis peu en algun punt de la pujada.

A Castellet hem fet la foto de rigor, aquesta vegada amb el Pantà de Foix de fons i hem mirat de tornar sense fer la volta al Pantà.

Baixant i sortint de Castellet, al trobar la carretera del Pantà hi ha a la dreta una carretera estreta que et puja a Torrelletes, creuant el riu que aflueix el pantà.

Aquí hem perdut el Santi. L’he trucat, ja que un cop hem creuat el riu, i anàvem tots plegats, hem deixat de veure’l. M’ha dit que havia creuat el riu de nou, i que estava perdut, que havia preguntat i que anava per carretera a Torrelletes.

Hem seguit via i a Torrelletes l’hem trucat de nou, no hi era. Ens ha dit que no sabia on era, que aniria tornant per carretera cap a casa, que anava just de forces i no ens volia fer perdre més temps.

Hem creuat Torrelletes, per anar a buscar a darrera del poble, la pista que va cap a la Casa Alta, però ens hem trobat un cartell de no passar per batuda de senglars i de nou una cinta en mig de la pista.

Era tard, i havíem de buscar una alternativa, així que hem decidit tornar per carretera, baixant fins a Vilanova i la Geltrú per la carretera del Pantà de Foix.

De tornada a Torrelletes, hem fet whatsapp a casa, anem tard, i hem tornat per carretera.

Baixant a Castellet des de Torrelletes hem trobat el Santi que pujava en sentit contrari, li hem fet senyals, ha fet la volta, suposo que ha volgut seguir-nos per carretera, però no l’hem esperat, anàvem justos.

Hem de contar que hem fet la volta al km 35 i he arribat a casa amb 60km, es a dir estàvem quasi a la meitat del camí per arribar a casa.

La tornada senzilla, per carretera fins a Vilanova, em agafat la Ronda Ibérica i al final a la dreta per agafar la carretera de Vilanova a Sitges, la que passa per les Roquetes i la recta de la Mata.

Ens hem acomiadat els 3 a Sitges, cadascú ha anat a buscar la família en un punt diferent, per hora ja no estaven a casa.

He arribat a casa amb 60,17km que he fet amb 3h 12m en moviment, en total m’han sortit 4h 30m, es a dir, molt molt lents. La mitja de 18,7km/h, però contant només el temps del moviment, amb un desnivell de 936 metres positius i 924 metres negatius, una cadència de 77 rpm, una potència mitja de 174W i una màxima de 753W, una mitja cardíaca de 119 ppm que és el meu 69% i una màxima de 157 ppm que és el meu 91%, temperatura mínima de 6 graus i màxima de 20, amb una mitja de 12,9 graus, no ha fet fred. Un consum energètic en el meu cas de 2005 calories.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 60608 m
Total climbing: 1048 m
Total descent: -1048 m
Download file: 15_11_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix