Ahir dissabte vaig rebre un email del Centre Excursionista de Sitges, del que estic federat de muntanya i soc soci, explicant que es pot fer i que no amb el semi-confinament que tenim, i resulta que podem fer esport en grups de 6 sempre i quan no sortim del terme col·lindant a Sitges.

Així que vàrem quedar per sortir plegats aquest matí, creia que no podíem.

A les 7:30 estàvem al Caprabo el Joan Manel, en Josep Maria amb la KTM nova, ja arreglada i jo.

Hem pujat la Fita, el Santi ha dit que ens veuríem pujant, ell venia de la Plana Novella.

Demà dilluns fa anys, així que li hem comprat un mini-panetone al forn Enric del polígon Mas Alba, que he dut a les mans fins que l’hem trobat, al mirador dels Caçadors, amb el Pedro que no lo agrada pujar la Fita i la ha feta sol, ens hem trobat allà tots 5.

S’ha guardat el pastisset per més tardi hem fet via, hem baixat cap als Holandesos i pel Fondo de les Llenties fins a la base de la pista de Jafra.

Hem pujat a Jafra per pista i per la trialera del revolt, i cap a la Plana Novella per la pista amunt.

Sense entrar al castell budista, a l’esquerre, hi ha una pista que et baixa fins a la carretera que va a Can Grau, la que té un punt de pujada del 18%.

A Can Grau, hem encarat amunt, per la trialera de pujada que hi ha a darrera, i m’he adonat que relliscava molt la bici amb les lloses de pedra, que estaven més que humides, estaven mullades com si hagués plogut.

Un cop a dalt, hem fet via cap a Olesa de Bonesvalls, per agafar a l’esquerre, després de la cadena la baixada de Santa Susana que avui ha estat perillosa, relliscava molt, hi havia fang, cosa poc habitual i semblava que hagués acabat de ploure feia mitja hora.

No l’hem gaudit gaire, la veritat, hem baixat primer el Pedro i jo al darrera i al arribar a baix, ambdós ens hem mirat i hem fet el mateix gest “no”.

Ens hem reagrupat a baix i hem seguit per la pista que puja a Santa Susana primer, i després a l’esquerre per anar tornant cap a la carretera d’Olivella.

Ens ha passat un grup de ciclistes de Castelldefels, eren potser uns 15, suposo que a Castelldefels això de grups màxims de 6 no aplica ☹

Anaven molt distanciats, com si no es coneguessin entre ells, i nosaltres que anàvem més tranquils, hem anat a reagrupar-nos al passar la primera tanca electrificada, el Santi venia bastant més endarrere.

Ens hem esperat el Pedro i jo, quan 3 del grup passaven i jo aguantava la tanca electrificada a terra, però hi ha una balla que va amb unes molles, unes barres metàl·liques que estan forrades amb un plàstic gruixut al final, perquè no faci mal al passar.

Passa el primer dels 3, el segon passa molt enganxat, tan que la balla se li ha ficat a la roda de davant entre els radis, i al tocar els radis amb les botelles de l’amortidor, ha fet un “no te la fotis” i ha sortit, físicament, disparat per davant, la bici s’ha clavat de davant i ha donat la volta.

Sort que no anava gaire ràpid, perquè es pogués haver fet mal.

No he gravat res, sinó no envio a l’APM, segur que m’enduc la TV de 32” del “No te la Fotis” 😊

S’ha posat de peu, adreçat el GPS i ha seguit, no ha passat res de res.

Els hem deixat passar, massa gent, i hem seguit tan bon punt ha no els veiem, baixant per arribar a la carretera d’Olivella.

Hem creuat la carretera i hem pujat pel corriol que hi ha just al costat de les vinyes, que a l’inici has de fer peu, però després puja i es pot pedalar, tot i que enganya, té més inclinació del que sembla.

Tan bon punt hem arribat a dalt, a la pista ampla, hem fet la foto de rigor i el Santi ha obert el pastisset, que l’hem repartit entre els 5.

Seguidament, fins el cementiri i hem baixat per la trialera de darrera, la que està molt tapada a l’inici, amb la por de que estigués humida a la part final, on hi ha llosa de pedra, però estava seca al final, no ha passat res.

Ens hem acomiadat el Santi, que ha fet via cap a casa mentre la resta hem seguit a la dreta, per anar a buscar després de les vinyes la pista que et baixa cap a Mas Milà, el Fondo d’en Querol.

Al GR de l’esquerre, el corriol que puja cap a Can Pere de la Plana, i baixada per la Granja Escola fins arribar sota de Can Lloses i cap a Sitges per la pista de Can Lloses a Sitges, la de rigor.

He arribat a casa amb 38,80km que he fet amb 2h 33m a una mitja de 15,2km/h amb un desnivell de 905 metres positiu i negatiu de 863 metres, la mitja cardíaca de 125 ppm que és el meu 72% i una màxima de 159 ppm que és el meu 92%, una mitja de cadència de 73 rpm, una potència mitja de 171W i una màxima de 813W, temperatura mínima de 6 graus, però màxima de 17 graus, feia calor, he sortit de curt i no m’he equivocat. En consum energètic en el meu cas de 1578 calories.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 39196 m
Total climbing: 1010 m
Total descent: -1015 m
Download file: 08_11_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix