Ahir dimecres vàrem sortir en Josep Maria i jo, havíem quedat a les 20:30 al Caprabo, teniem ganes de nocturna. Inicialment la sortida era dimarts a la tarda, però a última hora vàrem anul·lar-ho, i vàrem decidir fer quelcom el dimecres, però més curt, així que vàrem fer una enviada al grup, però només va confirmar en Josep Maria.

No tenia clar on anar, però a mi em feia gracia pujar a la Morella, creia que tindríem prou llum per arribar al cim, la tornada ja era una altre cosa i la por era fer alguns quilòmetres per carretera sense llum.

El camí es senzill, sortida del Caprabo, pujada al Collet de la Fita i d’allà cap als Holandesos i la Casa Nova, i pujant cap a Can Lluçà, el camí que fem de tornada quan fem un Campdasens.

Al creuament a l’esquerre que esta tancat amb una cadena, camí amunt camí de Vallgrassa fins trobar la carretera que va del Rat Penat fins a la Plana Novella.

Carretera amunt cap al Rat Penat. Hi ha un parell de pujades molt interessants, es una sortida curta de quilòmetres, però interessant amb desnivell, i sobre tot que s’agafa de cop, però la part bona es que al ser per carretera es pot pedalar bé. La part dolenta, es que es carretera i podem trobat cotxes, però no en vàrem trobar cap anant, diguem que 3 que venien de cara.

Un cop a dalt, abans de començar a baixar cap a la Pleta, a l’esquerre hi ha una carretera, tancada amb un cadenat, recte amunt per arribar a la Morella.

Vàrem trobar una guineu, inicialment creiem que era un gos petit, però per la cua, vàrem deduir de seguida que era una guineu. Anava caminant tranquil·lament per la carretera, no es va espantar en cap moment, tampoc vàrem fer res perquè es pogués espantar, però el mateix soroll que habitualment faria que s’amagués, no la va espantar.

Vàrem trobar una parella asseguts a la carretera, un pel més amunt, sopant tranquil·lament. Els vàrem avisar de la guineu, ens van dir que li havien donat un tall de pa, i per això estava rondant-los.

Vàrem seguir pujant cap a la Morella, i abans de deixar la part asfaltada per fer els últims metres per pista, una parella de nois que baixaven caminant, amb una altre guineu darrera seu, igual de tranquil.la i sense por.

Els últims metres de pujada per pista, amb unes vistes molt maques de Barcelona i amb un ventet que ens venia molt fresc i agraït, tot s’ha de dir.

Un cop a dalt de la pista, abans de començar a baixar, foto de rigor i tornada pel mateix camí que vinguda.

Vàrem endollar els llums, ambdós dúiem “Lupichins”, que van més que bé pel preu que tenen, i ambdós dúiem llum a darrera, per tan, preparats per si venia algun cotxe.

A la tornada en vàrem trobar només 2 que els vàrem deixar passar abans de la primera baixada forta, res més fins agafar la pista que ve de Vallgrassa i entra al parc natural.

La tornada ja la vàrem fer amb llum, eren quasi les 22:00 i ja no s’hi veia. Molt bona temperatura i realment sentir-nos privilegiats per poder fer el que fem i viure on vivim.

Arribo a casa amb 32,19km que he fet amb 1 hora 39 minuts, a una mitja de 19,5km/h, un desnivell positiu de 706 metres i negatiu de 707 metres, tot i que no té sentit perquè l’anada i la tornada varen ser pel mateix camí. La mitja cardíaca en el meu cas de 143 ppm que es el meu 82% i la màxima de 166 ppm que es el meu 95%, la potencia mitja de 221W, la màxima de 1000W, el Torque del 85% i el Smoothness del 59%. Tan el Torque com el Smoothness son alts en aquesta ruta, perquè la pujada de carretera del Rat Penat es perfecte per poder tenir una eficiència de pedalada molt bona. La cadència mitja de 75rpm, la temperatura mínima de 21,3 graus i la màxima de 28 graus.

Aquí us deixo el track d’ahir

Total distance: 32378 m
Total climbing: 773 m
Total descent: -773 m
Download file: 24_07_2019.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix