Aquest matí de diumenge hem quedat a les 7:30 per sortir amb bici, havíem quedat al Caprabo del polígon Mas Alba. Ahir varen dir a les noticies que avui faria fred, però no pensàvem que tan.

Érem en Josep Maria, el Joan Manel i jo. La resta han confirmat que no vindríem, per tan hem fet nosaltres.

La setmana passada vàrem arribar molt tard el diumenge, avui la idea era estar a casa a les 10:30 o les 11:00 com a molt tard per poder aprofitar la resta del matí.

Tenia una ruta al cap, i l’hem feta a temps, a més algun tros nou per en Joan Manel i en Josep Maria.

Hem pujat el Collet de la Fita, i hem anat cap a Mas Maiol i a la dreta cap als Holandesos i la casa nova.

Avui hem anat a un ritme un pel més agradable del que anem normalment, ho hem notat tots tres, el Joan Manel va molt millor ara que al juliol i es nota, ens obliga a dur un ritme més exigent per anar tots plegats.

Hem baixat pel Fondo de les Llenties cap a Jafra, i pujat a Jafra per la trialera del revolt.

La baixada ha estat pel pàrquing de Jafra, cap a la pista de la Fassina cap a Quatre Camins.

Hem pujat fins els Masets de Dalt i d’allà, pel corriol que hi ha després de la cadena a l’esquerre, passat el pi gros, hem pujat per la trialera fins a dalt, on hem deixat uns segons per poder agafar aire.

Hi havia una llum espectacular, però feia un fred interessant, sobre tot a les valls, però tampoc ha pujat gaire que estàvem als cims.

Hem seguit per la mateixa pista i un cop creuada la pista que va de Can Pere de la Plana a Quatre Camins, hem caigut per la trialera de davant.

La hem feta tots 3 molt bé, estava seca, feia fred, però no hi havia molta humitat.

Des d’allà, cap a Mas Milà per pista, per pujar a la dreta cap a Olivella.

En Joan Manel no havia fet mai aquesta pista, jo creia que si, però no era conscient.

Un cop a dalt, a la masia, ens hem reagrupat i seguit baixant per anar a l’esquerre, deixant la pujada al cementiri d’Olivella a la dreta.

Arribes a un grup de cases que pertanyen a Olivella, i per la pista de sota, on diu que hi ha una cadena, però que està a terra, hem seguit pujant i just a l’alçada del pi que té el tronc més gros, a la dreta, hi ha un corriol de baixada molt maco.

Està molt tapat, però no té cap perill.

Hem baixat i hem fet a l’esquerre, pel corriol que hi ha abans d’arribar als camps.

El corriol de l’esquerre, es més estret, primer baixa un pel, després planeja i acaba amb una baixada suau, tapada per herbes i alguna pedra que no estava humida i permetia baixar molt segur i ràpid.

Els hi ha agradat ambdós, que no l’havien feta mai, a mi m’agrada aquesta de baixada.

Un cop arribes a la pista que va de Mas Milà cap a Olivella, hem seguit cap a Olivella, deixant Can Suriol a l’esquerre, sobre el pont de la carretera i hem seguit la pista fins arribar a Olivella.

Hem parat a fer la foto de grup, tot i que no es veu, totes les herbes estaven blanques, ben glaçades, amb un paisatge molt bonic, els arbres començaven a escalfar-se pel sol i sortia una mena de fum de desfer el gras espectacular.

Per descomptat, a la foto no es veu res, no es pot apreciar res.

Un cop a la carretera d’Olivella, hem entrat a l’esquerre per anar a pujar per la pista que et dur cap al Castell d’Olivella, però sense arribar al Castell.

És una pista ampla que puja, al principi factible, però a la part mitja, agafa molta més inclinació i molta pedra solta, costa pujar de peu, però avui en Josep Maria ha aconseguit pujar-la quasi tota, diguem que el Joan Manel i jo hem hagut de fer peu i no hem pogut tornar a pujar-nos per seguir pedalant, i ell no ha hagut de fer peu.

Es més, a la part final de la primera meitat, hi ha un punt on sempre he fet peu, mai he aconseguit pujar-la sencera i en Josep Maria l’ha pujada sense cap problema de grip, el problema era més de cor que no pas de falta de tracció.

Molt content amb la bici, dur una KTM molt espectacular.

La part segona, després de la primera part dura, té un parell de pujades també prou interessants, en aquest cas he estat jo que he aconseguit pujar, amb tot posat i amb una cadència molt alta, per mirar de mantenir força constant, això si, amb el cor que em sortia per la boca.

A la que hem arribat al cim, he parat per esperar la resta, hi havia sol, i començava a pujar un pel la temperatura.

Quan han aparegut, uns segons més tard, hem respirat i hem encarat la última part, que es relativament senzilla, es baixa un pel i es puja un pel per passar la cadena i anar a parar a la pista que va de Can Grau a Olesa de Bonesvalls.

Hem fet via cap a Can Grau, i des d’allà, per carretera hem baixat cap a la Plana Novella.

Sense entrar a la Plana Novella, passar la cadena que puja cap a Vallgrassa, a un ritme que marcava en Joan Manel molt alt, he anat enganxat darrera d’ell, però m’ha costat poder-lo aguantar. En Josep Maria no ha pogut.

Quan hem arribat a Can Grau, ens hem reagrupat i engegat la segona part de la pujada fins a la carretera del Rat Penat.

Al pàrquing en Josep Maria i jo hem anat a la dreta per baixar per la trialera que arriba al revolt de baix, en Joan Manel ha baixat per pista.

Hem fet un tros més de pista, i hem agafat el corriol de la dreta, per anar a buscar la masia primer i després passar la cadena i entrar a la part de ciment de la tornada de Can Lluçà cap als Holandesos.

Hem trobat bastanta gent tornat, es diumenge. La temperatura ja millor.

Hem fet Holandesos, mirador dels Caçadors, Can Maiol, Collet de la Fita i baixada cap al Caprabo de nou, on ens hem acomiadat i cadascú cap a casa seva.

Hem estat pedalant unes 2 hores i mitja de les que una hora hem estat per sota de cero graus, hem arribat a una mínima de 3 graus negatius, però estar una hora seguida sota zero no es gaire normal al Garraf i encara menys al Novembre.

He parat el GPS que m’ha donat 41,79km que he fet amb 2h 36m a una mitja de 16km/h, un bon ritme, un desnivell positiu de 983 metres, i un positiu de 950 metres, una mitja cardíaca de 120 ppm que és el meu 69% i una màxima de 161 ppm que és el meu 93%, una cadència mitja de 76 rpm, una potència mitja de 180W i una màxima de 1095W, una temperatura mínima de 3 graus negatius, una màxima de 15 però em dona que la mitja de tota la ruta ha estat de 3,8 graus positius, es a dir, fred i molta estona amb temperatures molt baixes. El consum energètic en el meu cas de 1687 calories.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 42129 m
Total climbing: 1089 m
Total descent: -1090 m
Download file: 22_11_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix