Avui dimecres he marxat a primera hora a Caldes de Montbui, he anat a TopFun on vaig comprar la Niner Jet 9 RDO, des de fa una setmana fa un soroll estrany el pedal esquerre, molt molest. Vaig parlar amb ells la setmana passada per email, i vàrem determinar que el problema podien ser els pedals, que els rodament els hi calgués un canvi, així que els hi he dut els pedals i m’he endut uns iguals de test, per poder sortir mentre els reparen.

Hi ha una part bona i una dolenta, la bona es que amb els pedals que m’han deixat la bici fa el mateix soroll, per tan no són els pedals, i la dolenta es que no són els pedals, per tan el tema és complica.

He pensat que podria ser els pedalier, però es nou, té un parell de mesos, de quan vaig muntar el potenciòmetre. Demà em passaré per BikeIT a veure si li trobem l’entrellat.

Per provar els pedals, he fet una sortida que tenia al cap, pujada la Fita, baixada cap a la Fasina directe, no pas pels Holandesos i Jafra, i cap als Masets de Dalt directe, no tenia gaire temps, he sortit cap a les 13:20 i havia d’estar casa relativament d’hora, tenia un parell de trucades a fer.

He pujat pel corriol de l’esquerre, el que va paral·lel a la pujada a Quatre Camins. Un cop a dalt, sense parar, he seguit recte i he baixat per la trialera que cau a l’altre banda, a les vinyes després de creuar la pista que va de Valles Altos a Quatre Camins.

He anat per la vall camí d’Olivella, com que anava per feina, no he entrat el poble, directament he agafat la carretera de Can Grau i en sentit contrari, cap a Sant Pere de Ribes per anar a trobar el camí a la dreta que agafem sempre quan tornem de Santa Susana.

He mirat de recuperar a les baixades i plans i a les pujades, treballar força i eficiència, buscant un Torque del 100% sempre que he pogut i un Smoothness el més alt possible, per sobre del 70%.

He arribat, a la masia i he baixat cap a l’inici de la pujada de rigor. He començat a pujar, amb el plat ovalat es va molt millor, es puja molt més fàcil per punts on abans paties molt. Com que ha plogut i fa calor, el camí estava ple de plantes, de “plumeros” que es diu en castellà. A l’alçada de la cara, cosa que ha fet que la pujada no fos gaire còmoda al principi.

He mirat de no caminar, però he hagut de posar peu unes 5 vegades, hi ha punts que no els he pogut pujar, no en sé prou.

Cada cop que he parat m’he trobat el pols al 100% o rondant el 100%, en 2 punts he superat el 100% i m’he plantat al 101%, això no m’havia passat mai. Suposo que s’haurà d’auto-ajustar el 100% al perfil de Garmin, no crec que torni a passar en la propera sortida.

La pujada es duríssima, però a mi m’agrada, tot i que sóc dels pocs que li agrada. La gracia de fer-la entre setmana es que no hi ha risc de trobar-ne ningú baixant, per tan no hi ha perill.

He arribat a dalt, he desbloquejat l’amortidor de darrera, he pujat clavat de darrera, com si fos una bici rígida.

La tornada per pista fins a Can Grau i després el GR5 fins a Quatre Camins. M’he trobat 3 persones amb Gravel baixant, un pel agosarats, dos anaven pedalant, el tercer a peu. M’han deixat passar, baixo molt més ràpid que ells que van rígids, no té color. M’ha fet l’efecte que eren estrangers, però un d’ells parlava català. Al final, quan he arribat a Quatre Camins m’he trobat un munt de Gravels, tots amb la pell molt blanca, he pensat que devien ser un grup d’estrangers que han contractat una excursió aquí, i els hi ha fet baixar el “tornillo”, un pel males persones, tot s’ha de dir els organitzadors.

He seguit cap a Valles Altos, per agafar el corriol de l’esquerre, la trialera que baixa fins al final del corriol que he pujat abans, però he seguit recte per baixar per la trialera que hi ha al camí del mig, es més pedra i més tècnica, m’agrada més.

Un cop a baix, cap als Masets, la Fasina i pujada cap als Caçadors, baixada Fita avall cap al Caprabo i cap a casa.

He arribat a casa amb 36,52km que he fet amb 2 hores 18 minuts pedalant, en total m’ha costat 2 hores i mitja, a una mitja de 15,9km/h, una velocitat màxima de 65,7km/h, un consum energètic de 1541kcal, una mitja cardíaca de 144ppm que es el meu 73%, una màxima de 175ppm que es el meu 101%, molt alt. Una cadència mitja de 73rpm, una molt bona temperatura, la mitja de potència de 186W, una màxima de 1020W, el Torque del 81% prou bo de mitja i la part interessant es l’eficiència de la pedalada, el Smoothness del 55%, vaig pujant el %, per tan vaig aprenent a pedalar i a ser més eficient. Desnivell positiu de 837 metres i negatiu de 888 metres, no esta manament pels km totals que he fet.

Al arribar a casa m’ha dit que havia d’actualitzar el FTP, el tenia a 316W de la setmana passada i avui l’ha baixat a 311W. Suposo que com estic perdent pes, també perdo musculatura, i el FTP baixa, tot i que el FTP per Kg es manté o puja.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 36882 m
Total climbing: 990 m
Total descent: -986 m
Download file: 29_05_2019.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix