Aquest matí de diumenge, hem quedat a les 7:30 al Caprabo, la idea era fer la ruta que varen fer el Santi i el Jorge el diumenge passat i que jo no vaig poder fer, estava malalt i vaig cancel·lar a última hora. A més, aprofitant, el dijous va ser l’aniversari del Santi, va fer 50 anys, així que hem sortit a celebrar-ho i per acabar-ho de matar, hem fet un corriol nou, que jo no havia fet mai abans.

El Santi s’ha deixat el casc a casa i no s’ha adonat de res fins que li he preguntat on tenia el casc quan marxàvem, així que hem pujat la Fita i hem anat a buscar Holandesos, Casa Nova i cap a Vallgrassa, per agafar la carretera del Rat Penat per arribar a casa seva a pel casc.

Allà m’he tret roba, he sortit de curt, amb una samarreta a sota del Maillot, però m’he posat un paravent a sobre i he suat molt, he passat molta calor, massa roba. Des de casa del Santi hem baixat cap a Jafra, i llavors he passat fred, anava tot suat i llavors es quan em calia la jaqueta que m’he tret.

Hem girat a la dreta abans d’arribar a Jafra per baixar per la trialera que hi ha després del cadenat a l’esquerre. Avui amb un pel de cura, hi ha caçadors i hem sentit trets, per tan, podem passar per un porc senglar tranquil·lament i endur-nos un premi innecessari.

Hem seguit per la riera fins arribar a l’inici de la pujada per pista fins els Massets, hem pujat fins a Quatre Camins pel corriol de l’esquerre de la pujada principal i des de dalt per pista. De Quatre Camins fins a Olivella per pista normal i per la trialera que baixa per darrera de l’ajuntament d’Olivella fins a creuar la carretera de Can Grau. Corriol recte després de creuar la carretera i hem anat a sortir de nou a la carretera d’Olivella, d’on hem tornat cap a Can Suriol per la pista lateral a la carretera principal.

Sembla que la setmana passada varen estar treballant amb una màquina de treure terra sota el pont de la carretera que hi ha just abans de Can Suriol, i amb la pluja de divendres, ha quedat impracticable, tot ple de fang. Hem caminat un pel i hem seguit el camí de tornada cap a Mas Milà, però un cop a dalt de la pujada, abans de començar a planejar on deixes les vinyes a mà dreta, hem agafat el corriol de pujada que hi ha a l’esquerre, que fem habitualment de baixada.

La pujada es dura, es molt dura, no per la quantitat de metres de desnivell, sinó per les pedres i per la pluja, relliscava molt. He pujat quasi tot fins a dalt de tot, menys un tros d’uns 2 metres que he fet peu, el cor em sortia del pit. El Santi venia darrera meu, no ha fet pas peu, amb bici fins a dalt de tot.

Un cop a dalt, a la pista ampla, cap a l’esquerre, cap a les masies que hi ha abans d’arribar a la pista que puja al cementiri d’Olivella. Just a les masies, hi ha un cadenat i després del cadenat, a la dreta, baixa un camí cap una vinya, aquesta es la part nova. Aquest camí es converteix en corriol estret que va passant per la vall, es baixa tot bé i es relativament llarg, només hi ha uns 3 o 4 metres cap al final on hi ha pedra, però es pot fer sense problemes.

Vas a parar al camí que va de Mas Milà fins a la urbanització de Can Pere de la Plana. M’ha agradat i sobretot, que no l’havia fet mai i descobrir un corriol nou on fa anys que pedales, sempre agrada. Hem seguit la pista de pujada fins arribar al desviament de la urbanització de Can Pere de la Plana, el desviament ample per anar amb cotxe a la dreta, que hem seguit fins arribar de nou a l’entrada del Parc Natural per agafar pujada cap a Quatre Camins i baixar la trialera que hi ha a dalt de tot a la dreta que baixa cap als Massets de Baix.

He seguit el Santi, el primer tros l’hem fet per la dreta, per on normalment no el fem perquè esta massa trencat per l’aigua, però resulta que esta millor per baixar que el camí de l’esquerre. Un cop a baix, hem seguit recte i hem baixat pel desviament que hi ha a la dreta de tot, el camí que et dur als Massets de Baix. La última vegada que el vàrem fer, hi havia molta pedra solta, poc agraït per baixar, però hi ha pujat motos i el camí estava bastant més net, es podia baixar molt millor. Hem arribat als Massets de Baix i hem encarat La Fassina, d’allà tornada cap als Caçadors.

Hem anat plegats fins arribar el creuament dels holandesos, el Santi ha marxat cap a casa per Vallgrassa, jo he seguit cap als Caçadors, la Fita i baixada cap a Sitges.

He arribat a casa amb 45,71km que hem fet amb 3 hores 28 minuts pedalant, a una mitja de 13,1km/h, una velocitat màxima de 51m4km/h, un consum energètic en el meu cas de 2346kcal, una mitja cardíaca de 129 ppm que es el meu 74% i una màxima de 169 ppm que es el meu 97%, una cadència mitja de 740 rpm, un desnivell positiu de 1106 metres i un negatiu de 1100 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 45591 m
Total climbing: 1182 m
Total descent: -1179 m
Download file: 11_11_2018.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix