Aquest matí estàvem a les 7:30 el Damià, el Joan Manel i jo al Caprabo, hem començat a pujat la Fita i hem trobat el Santi que baixava, cap problema. Com que teníem la ruta per definit, he volgut baixar a Vallcarca i pujar a Campdasens. Es una ruta que el Joan Manel no coneixia. Hem baixat després dels caçadors cap a Mas Quadrell i d’allà fins a Vallcarca sense gaires problemes. El temps era bo, estava tot clar, tot i que havien avisat que a mig matí podrien haver-hi plujats, no tempestes, però pluges generalitzades.

Hem pujat cap a Campdasens i hem tornat per la mateixa pista, agafant a la dreta, després del tancat amb cadena la pista que et dur cap a Vallgrassa. Tan bon punt hem arribat a la carretera que va del Rat Penat a la Plana Novella, el Santi ha proposat de pujar fins a La Morella, a la bola grossa que es veu al costat del cim de la Morella. Hem seguir per carretera cap a La Pleta, però agafant el desviament a l’esquerre per anar cap a la Bola i després, abans de començar a pujar a l’antena, cap a la dreta, pista marcada amb un cartell que diu La Morella. Hem arribat al cim i hem parat per fer-nos la foto de rigor. Es veia tot fosc a la banda de Barcelona, més clar a la banda de Vilanova i la Geltrú, però hem pensat que no ens mullaríem.

Eren les 9 i poc, el Santi ha dit d’anar fins a Begues, però per horari la resta hem pensat que millor anar tornant, volíem arribar a casa a les 11 o un pel abans. La baixada es tranquil·la, tot i que hi ha pedra solta, es va seguint el camí fins que hi ha un creuament, el camí de la dreta es fa estret i agafa inclinació, seguim recte comença a baixar i arribes al camí que et dur des del final de la pujada forta del Purgatori fina a la pista de la Plana Novella a Begues, hem baixat aquesta pista. Es com una mena de riera, amb pedra, però ample, es baixa bé, però hem de tenir en conte que el Santi va rígid de davant i de darrera, per tan, pateix més que no pas nosaltres.

Hem arribat a baix de tot, ens hem reagrupat i hem seguit pel corriol que va per la riera i que et dur a la pista de Begues cap a la Plana Novella més avall. La pista es ràpida, hi ha alguna pujada, però majoritàriament es baixa, hem arribat al creuament de Vallgrassa a l’esquerre i a la dreta Can Grau, ja a La Plana Novella. Ens hem acomiadat del Santi que s’ha quedat ja a casa i hem seguit cap a Vallgrassa per tornar cap a Sitges i no haver de baixar cap a Jafre. Ha començat a ploure, poc, però plovia.

Hem arribat de nou a la carretera del RatPenat a la Plana Novella, la que hem fet abans cap a La Morella i hem seguit en sentit contrari per anar a buscar la pista de tornada a Sitges, aquí ja plovia més, estava el terra mullat, per això no he volgut fer trialeres ni corriols, tornada per pista i llestos. Hem passat la cadena i hem encarat la tornada cap a la Casa Nova i els Holandesos, ja amb cansament a les cames, però encara a bon ritme. Hem trobat el creuament de la pista que ve de La Fassina i hem encarat la última pujada cap al cim on ja es veuen els caçadors, d’allà la tornada ha estat ràpida, baixada fins a la Fita lleugera i la part de ciment ens ha fet por per la pluja, per tan la hem baixat frenant i tranquils. Hem arribat al Caprabo i ens hem acomiadat, cadascú cap a casa seva.

Jo he arribat a casa amb 46,83km que hem fet en 3 hores i 2 minuts, a una mitja de 15,4km/h, amb una màxima de 61,3km/h, suposo que baixant de Mas Quadrell a Vallcarca, un consum energètic en el meu cas de 2507kcal, una mitja cardíaca de 128 ppm, que es el meu 73% i una màxima de 166 ppm que es el meu 95%, cadència mitja de 71 rpm, un desnivell positiu de 1187 metres i un negatiu de 1208 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 46648 m
Total climbing: 1270 m
Total descent: -1292 m
Download file: 06_05_2018.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix