Matí de diumenge, a les 7:30 al Caprabo, confirmats només el Joan Manel i jo, i si, no ha vingut ningú més. Hem sortit que devien passar 6 o 7 minuts de dos quarts. Hem encarat la fita de pujada, des d’allà hem anat als caçadors i hem baixat per pista cap a la Fassina, no hem fet corriols. Seguidament pujada a Quatre Camins pels Massets de Dalt. En la part més baixa, a la vall, feia un pel de fred, suposo que la humitat s’hi ha posat, he sortit de curt, però amb “manguitos” i no he trobat a faltar roba, he anat bé.

Tan bon punt hem arribat a Quatre Camins hem anat a la dreta, pel GR5 cap a Can Grau, també conegut com el “tornillo”. El Joan Manel no l’havia feta mai de pujada, a mi m’agrada bastant, la part inicial es més dura, després ja planeja i la part final, la que es més recte, es equilibri i cames, no cal posar peu fins arribar a la carretera a Can Grau. Des d’allà hem anat per GR5 cap a la pista que et dur a Olesa de Bonesvalls i hem agafat el desviament a l’esquerre que et baixa cap a Santa Susana.

M’ha sobtat trobar un tancat amb filferro electrificat durant tot el terreny de l’esquerre, ja l’he vist a Can Grau i ha seguit baixant pel corriol que baixa a Santa Susana. A baix hem trobat un cartell que deia que era pels cavalls i si, m’ha vingut al cap que segueixo a Instagram el Parc Natural del Garraf i hi ha una dotzena, crec, de cavalls salvatges que estan fent la transhumància i els tenen pasturant lliurament pel parc, suposo que tancats amb el filferro per poder-los tenir controlats, tot i que hi ha un munt d’espai per ells. No els hem vist, per cert.

La baixada de Santa Susana es impressionant, com sempre, la primera part esta un pel més tocada, ja que amb el tancat de filferro hi ha passat gent i hi ha alguna pedra grossa al camí, però no molesta. La part mitja i final, quan s’obre més el camí, es increïble, es baixa constantment sense perill. Es baixa que acabes cansat de baixar, i això es complicat. A la part final, on es comença a pujar cap a la Masia hi havia un toll d’aigua molt gran, tan que no hi havia alternativa, així que he pensat de passar i pregar perquè no hi hagués fang i no fos gaire profund. La primera bé, no hi havia fang, la segona malament, l’aigua a l’alçada del pedalier i dels eixos de les rodes, molta aigua.

M’entra esperava que el Joan Manel passes, han arribat una colla de 5 ciclistes, un a passat a peu, l’altre s’ha tret sabates i mitjons per passar caminant, la opció més intel·ligent, tot s’ha de dir, els altres 2 han passat pedalant i un cinquè ha buscat un camí alternatiu, suposo que l’haurà trobat perquè no l’hem vist més. Hem seguit pedalant tots plegats fins arribar al Mas, ells han seguit recte, el Joan Manel i jo a l’esquerre, ja de tornada.

Hem passat la balla i hem començat a pujar quan el Joan Manel ha notat que havia punxat. Porta càmeres amb líquid, però no ha funcionat. Hem desmuntat i tret càmera, li he posat la meva, ell no en duia de recanvi i no ha funcionat, la vàlvula perdia, hem buscat el forat de la seva i hem trobat una punxada grossa, pegat i llestos. Es curiós perquè mentre estàvem reparant la roda, han passat 2 colles de ciclistes i ambdues han preguntat si estàvem bé o calia quelcom. Es un “companyerisme” molt bo, que crec que no hi es al mateix nivell amb els ciclistes de carretera, habitualment ni saluden.

Un cop reparada la roda, l’hem muntada i hem fet via cap a Olivella, hem arribat a la carretera i hem seguit pel corriol que hi ha al lateral de la carretera que et dur a Can Suriol i després cap a Mas Milà, seguint el camí de la riera. Des de Mas Milà, hem entrat de nou al parc natural i hem agafat el desviament que puja cap a Can Pere de la Plana, hem tornat per la urbanització i hem anat a trobar el camí que va de Sitges a Sant Pere de Ribes per muntanya, hem arribat a Sitges abans de les 11.

Hem arribat a casa amb 36,76km que hem fet amb 2 hores 25 minuts, a un ritme de 15,1km/h, una velocitat màxima de 60,2km/h, un consum energètic en el meu cas de 1835kcal, una mitja cardíaca de 132 ppm que es el meu 75% i una màxima de 171 ppm que es el meu 98%, una cadència mitja de 73 rpm, un desnivell positiu de 858 metres i un negatiu de 857 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 36622 m
Total climbing: 918 m
Total descent: -919 m
Download file: 22_04_2018.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix