Aquest matí hem quedat a les 8 a Sitges i a les 8:20 a Sant Pere de Ribes. A Sitges érem el Joan Manel, el Javi que ha vingut per primera vegada aquest any i ha aparegut amb una Specialized elèctrica de fa 3 setmanes, espectacular, el Damià i un company seu de Vilafranca del Penedès, el Marc, que ja va venir fa un parell de mesos. Hem anat cap a Sant Pere de Ribes, on esperàvem el Fer cap a les 8:20, ha aparegut puntual. La idea era fer la ruta que vaig dibuixar i vàrem fer ara fa un mes, basada en la part llarga de la Cuabarrada d’aquest any, a més seria la última sortida de l’any pel Garraf i la primera sortida de l’hivern, que acaba d’entrar fa uns dies.

Hem sortit de Can Lloses, per carretera cap a Mas Milà, agafant la pista a la dreta cap a la Masia del Mas d’en Giralt i creuant les vinyet a mà esquerre cap a Mas Milà, agafant el camí que fem de Les Gunyoles de tornada, primer per la urbanització i més tard ja per pista, agafant uns corriols de pujada prou factibles i bonics, camins estrets però que es pot pedalar bé. Estava tot gebrat, de foto, tot blanc, molt bonic. Ha estat un comentari que ens hem fet tots, el Damià ho ha comentat i jo anava a dir-li el mateix. Estava gebrat perquè el termòmetre marcava cero graus, es a dir, feia fred. Hem anat seguint el corriol i després la pista fins anar a trobar Can Trabal. Des d’allà hem seguit el corriol que fem habitualment de tornada de les Gunyoles, fins arribar al dipòsit d’aigua on surt un corriol que puja fins al Cim de la Penya del Papiol o a la dreta cap a Les Gunyoles, hem fet a la dreta i tan bon punt hem passat la masia a l’esquerre, hi hem trobat un camí amb una cadena, passada la cadena comença a pujar i rodegem el Cim de la Penya del Papiol.

Hi ha una pujada dura de pocs metres, hem fet peu tots menys el Fer, el Joan Manel i el Javi que han pogut pujar sobre la bici i hem baixat per darrera, anant a buscar el pla de Vilafranca del Penedès, seguint la pista que va cap a Sant Miquel d’Olèrdola. Hem arribat a la cantera i hem pujat a Viladellops per carretera. A mi, personalment, es una pujada que no m’agrada gaire, ciment i asfalt i no aporta res, però el Damià, per exemple, li encanta. Hem seguit fins creuar Viladellops i hem anat a trobar el punt on hem passat abans, fa un doble vuit, el primer cercle ja l’hem fet. Baixada per la dreta, es a dir, per l’únic dels 4 camins que no havíem passat encara, arribem a una masia que passem bé i després seguim cap a unes vinyes. Hem parat a fet la foto a un sotabosc molt bonic, hi entrava la llum per darrera d’uns arbres, tot molt tupit i amb la gebrada i l’escalfor, la llum es visualitzava com si hi hagués un pel de boira.

Després de la foto hem seguit anant a buscar la vinyet i toca la pujada més dura de la sortida, es factible, però té falta de grip, pedres i un pel d’inclinació. El Javi l’ha feta sencera, sense problemes, el Fer quasi, fins que ha relliscat i ha caigut, en pujada, no s’ha fet res. Hem acabat tots pujant-la a peu, menys el Javi. Un cop a dalt, la tornada es més baixada fins a Mas Milà, primer per pista ample i després hi ha un punt on hi ha un corriol estret de baixada, sense cap perill que et dona de nou a una pista, es passa una cadena i ens trobem de nou a Mas Milà, hem fet el segon cercle del vuit d’avui, d’allà hem agafat el mateix camí de tornada que hem fet d’anada fins a Can Lloses.

Ens hem acomiadat del Fer, bones festes i bon any i cap a Sitges. Hem tornat per la riera, els Vinyedos, el camp de vol i Rocamar. Riera i a Sitges, hem acomiadat el Damià i el Marc i hem seguit el Javi, el Joan Manel i jo cap al Vinyet i hem tornat pel passeig veien el mar, un dia espectacular.

En total a mi m’han sortit 45,28km que hem fet amb 2 hores 36 minuts, avui no hi ha hagut gaires parades, per no dir quasi cap, la de la foto i una per treure roba a dalt de la pujada de Viladellops. La mitja ha estat de 17,4km/h, prou bona. La velocitat màxima de 55,2km/h, en el meu cas el consum energètic de 2003kcal, la mitja cardíaca de 142 ppm que es el meu 81% i una màxima de 170 ppm que es el meu 97%, la mitja de cadència de 80 rpm, clavada com marca el llibre. El desnivell positiu de 769 metres i el negatiu de 791 metres. Es una ruta senzilla, que té un pel de tot, poc exigent, només en un parell de punts i que tot i que no tinc a la web, la publicaré segur.

Aquí us deixo el track d’avui. Com que la ruta es “nova” l’hem publicada com a ruta a la web, podeu trobar-la al següent link

Total distance: 45121 m
Total climbing: 856 m
Total descent: -877 m
Download file: 24_12_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix