Aquest matí de dijous he sortit d’hora, he anat a fer Les Gunyoles. Tenia ganes de veure que tal es comportava la Niner RTL9RDO per pista, que es el seu terreny preferit.

He encarat els polígon Mas Alba, he pujat cap a Mas Alba, rotonda a l’esquerre, anant a buscar el corriol que et dur a Sant Pere de Ribes.

La baixada amb pedra es complicada, he mirat d’agafar-me a la part baixa del manillar, però trobo a faltar poder baixar amb la Niner JET9RDO, no has de tenir cura de res, no cal ni tocar fre, senzillament, et deixes anar i la resta ho fa la bici.

Amb la gravel has de tenir cura i has de veure per on traça abans de passar-hi.

Es curiós, perquè conec el terreny, però has de preveure que passarà, per on has de passar, molt abans del que em passa amb l’altre Niner, amb la Jet que es una All Mountain, es senzillament més còmoda, permet errors, la gravel, no permet res, si t’equivoques, pateixes.

He encarat la pista que et dur a Can Lloses i d’allà per carretera fins a l’entrada del Mas de Can Giralt.

A la part de carretera, es on es veu més la diferencia, es una bici complertament diferent, es ràpida i quan et poses de peu, has de fer molt menys esforç que amb la Jet, senzillament t’aixeques i veus que ella mateixa agafa velocitat.

He entrat cap a la pista del Mas de Can Giralt, he entrat sense frenar, i el metre de rigor que hi ha per passar la riera, has de fer-lo amb cura, has de preveure per on passarà la roda, per evitar pessigades.

Sort que vaig amb tubeless, sinó no hagués arribat ni a 5km de casa sense haver de reparar una punxada o càmera nova.

La part on es fa més estret i que comença a pujar, ha tornar a ser més complicada que amb la Jet, però he pujat bé. La part més empinada, de peu amb el segon pinyó i llestos.

He anat a parar de nou a la pista que baixa cap a Mas Milà.

D’allà a la dreta per anar al camp de futbol de Mas Milà i pel corriol que voreja la riera fins a Can Suriol.

La pujada de la carretera de Can Suriol a la pista de les Gunyoles, que habitualment faig amb la Jet, no l’he fet, no m’hi he vist amb cor. He parat i aixecat la bici per sobre de la cadena.

A partir d’aquí i fins a les Gunyoles, he anat molt còmode, es terra per una gravel, va ràpida i bé, es relativament còmode.

Un cop a Les Gunyoles, he pujat fins el cim i he baixat cap a l’Avinyonet de Dalt, per agafar la casa rural RA&MS i passant per darrera, que hi ha un pel de pedra, però he pujat bé d’empeu, tres pinyons i un pel d’habilitat i amunt, sort del tubeless.

He creuat la carretera, i pujat i baixat fins arribar a Can Trabal.

La baixada es més complicada amb la Gravel, amb la meva Jet em deixo anar i salto, aquesta bici no té amortidors i els neumàtics són molt primets.

Un cop he agafat el corriol estret que et deixa sota de Viladellops, m’he trobat que amb les mans al manillar, a la part de sota i amb els dits tocant els frens, es baixa millor que amb les mans a sobre dels comandaments de canvi.

Es una posició molt forçada, però dona per fer segons que, sense passar-se.

Un cop a baix, la pujada per pista es super ràpida, es molt molt lleugera per pista.

He anat fent via fins arribar de nou a Mas Milà. El ritme es més lleuger amb una gravel amb terreny sense gaire pedra, esta pensada per això i va ràpid.

La tornada de Mas Milà per carreta fins a Can Lloses i d’allà cap a Sitges pel mateix camí que he agafat a l’anada.

M’ha costat menys del que pensava pujar la part final que esta un pel justa de terra, hi ha més pedra que una altre cosa, però he pujat relativament bé, tot s’ha de dir.

He arribat a casa amb 44km que he fet amb 2h 16m, a una mitja de 19,33km/h, una màxima de 51,09km/h, una cadència mitja de 88 rpm, una mitja cardíaca de 130 ppm i una màxima de 166 ppm, un consum energètic en el meu ca de 1615 calories, un desnivell positiu de 742 metres i negatiu de 743 metres.

Crec que fer un Gunyoles a un ritme de 19,33km/h està prou bé, si més no per mi 😉

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 44163 m
Total climbing: 839 m
Total descent: -841 m
Download file: 23_07_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix