Aquest matí de dissabte m’he llevat a les 5:30, un pel més tard del normal, ahir vaig anar a dormir un pel més tard del normal també. Tenia al cap pujar a La Morella i tornar per la riera de darrera, la que et deixa a la pista de Begues a La Plana Novella, a veure com estava.

Després de treure el gos, hauré sortir de casa cap a les 6:30, he encarat el camí de la Fita amunt fins arribar al Collet de la Fita, allà cap als Caçadors i he anat cap a Can Lluça, deixant els Holandesos a la dreta i l’entrada de la baixada de la Casa Nova a la dreta.

Un cop he trobat el cadenat a l’esquerre que et dur cap a Vallgrassa, m’hi he posat i he anat a parar al pàrquing, encara tancat, de la carretera del Rat Penat.

He començat a pujar camí la Morella, per asfalt. He anat controlant dur tota l’estona que he pogut, l’eficiència de pedalada per sobre del 35% per cama, que es molt, he arribat a punts de 42% i 45%, que es quasi perfecte, i el Torque sempre que he pogut per sobre del 95% i mantenint el 100% tota l’estona que he pogut.

Això vol dir, no només fer força al baixar el pedal, sinó mirar de que els abductors treballin al màxim i tenir una eficiència de pedalada més alta.

Hi ha el parell de pujades i baixades d’asfalt, per passar la cadena a l’esquerre i anar pujant cap al cim de la Morella.

Hi he trobat molta gent avui, es dissabte, suposo que es normal. Gent tan caminant, corrent com amb bicicleta.

Un cop a dalt, no he parat, he seguit baixant per darrera, per anar a parar després d’un parell de pujades i baixades al creuament on seguint la riera, cosa que he fet, vas a parar a la pista de Begues a la Plana Novella.

Aquest tros de riera estava bastant tocat per les pluges i fa temps que no hi passava, per tan, no tenia clar com estaria. La última vegada vaig haver de fer peu un parell de cops, aquesta vegada no he fet peu en cap moment.

O està millor o he millorat la tècnica, o potser  una mica de cada.

Un cop a baix, en contes d’agafar la trialera que va per la riera, per hora, he anat a la dreta, seguint la pista, fins arribar al cadenat i a l’esquerre empalmar amb la pista de Begues, en direcció a La Plana Novella, als Budistes.

He trobat un parell de grups de ciclistes amb gravel, el primer eren uns 10 o 12, just abans d’arribar a l’entrada de Vallgrassa, baixant per asfalt jo i ells pujant, i un cop he girat cap a Vallgrassa, al cap d’una estona un altre grup, aquests podien ser 6 o 7, també amb gravel, rígids.

Entenc que s’ha posat de moda, però una gravel pel Garraf, a part de la pista de la Plana Novella a Begues, no té gaire sentit, per experiència. És més lenta i pateixes més, tan tu com la bici, no val la pena, per experiència.

Un cop a Vallgrassa, he encarat la pujada fins a la carretera del Rat Penat, i al pàrquing he agafat la trialera de la dreta que baixa al revolt de la mateixa pista de tornada, no hi havia passat ningú avui encara, estava ple de teranyines.

Un cop de la pista de nou, he pujat uns metres i m’he desviat per la trialera de la dreta, també plena de teranyines i aranyetes, petites, però els hi he fet malbé tota la feina que havien fet.

He passat la masia i la cadena, per anar a parar a la pista de Can Lluçà cap als Holandesos, en el sentit que l’he agafat jo.

He seguit trobant gent, parelles, tan caminant com amb bici.

He passat els caçadors, i he baixat cap al Collet de la Fita i camí de la Fita avall, per la trialera del revolt fins al Caprabo, d’allà cap a casa.

He arribar a casa amb 39,71km que he fet amb 2 h 16 m a una mitja de 17,4km/h, un desnivell positiu de 918 metres i negatiu de 916 metres, una mitja cardíaca de 127 ppm que es el meu 73% i una màxima de 158 ppm que es el meu 91%, per sota de l’índex de lactato que el tinc a 159, per tan, ràpida recuperació muscular, no he entrat en zona d’esforç amb àcid Làctic. Una cadència mitja de 75 rpm, un consum energètic en el meu cas de 1592 calories, una mitja de potència de 194W i una màxima de 1064W, la temperatura comença a ser alta, mínima de 14 graus i màxima de 21.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 39894 m
Total climbing: 983 m
Total descent: -986 m
Download file: 23_05_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix