Habitualment el fred i sortir amb bici, no son gaire compatibles, si més no quan quedes a les 7:30 del matí al Caprabo, per fer una sortida de diumenge al matí i tot i ser un diumenge de tardor, donen fred com si fos hivern al gener.

El Santi esta lesionat, el Jorge va dir ahir que no sortiria per un mal d’esquena i el Fer i el Mario que havien confirmat, si fa un pel de fred, habitualment es queden al llit i no apareixen, que es el que ha passat avui.

M’he llevat d’hora i a les 7:30 estava al Caprabo, he deixat 5 minuts de marge, i he sortit sol, feia molt de fred.

Tenia al cap una ruta que havia compartir al grup de Whatsapp i per email i es la que he fet.

He pujat la Fita, baixat pels Holandesos fins a la Fassina, pujat a Jafra, baixat per darrera fins als Massets de Dalt i pujat per la trialera que hi ha a la dreta de la pujada d’asfalt, fins arribar al cim on he sortit pel camí de darrera, que va cap a la pista de Can Pere de la Plana fins a Quatre Camins.

Just creuar la pista, hi ha un corriol que baixa, que es converteix en una trialera interessant al final de tot. He fet la trialera, i he agafat el camí de la dreta, que va pujant i et dur a la pista d’Olivella a Quatre Camins.

Des de Quatre Camins fins a Can Grau pel GR5, el Tornillo. A mi personalment m’agrada aquesta pista, tan de pujada com de baixada, no tinc clar si m’agrada fins i tot més pujant que baixant. La trobo dura, però factible, amb equilibri i cames, però la gaudeixo molt.

M’ha costat de fer, he fet peu 3 o 4 cops quan habitualment la faig posant peu només a l’inici, hi ha un doble esglaó que no he pogut fer mai sobre la bici, em costa molt i prometo que la faré, però m’enganxo pujant el primer esglaó i no soc capaç d’arribar al segon.

Un cop a Can Grau, he creuat la masia i per darrera hi ha un corriol que puja cap a la pista que va a Olesa de Bonesvalls, i l’he seguida fins arribar a l’entrada de la baixada de Santa Susana a mà esquerre.

Cada cop que la baixo penso el mateix, es realment espectacular, acabo cansat de baixar, i de baixar i gaudir molt. Al principi amb pedra, més cura per no caure, a partir de la meitat que planeja més, deixar-te anar i anar seguint el corriol sense perdre de vista els metres que tens a davant, es espectacular.

Un cop a baix, he creuat com he pogut un toll d’aigua molt gran, per sort no m’he mullat, però els pedals han entrat fins a l’aigua, per sort no les sabates, si més no, no he notat els mitjons molls. Feia molt de fred i anar mullat i temperatures de 2 o 3 graus no agrada gaire.

Un cop a la masia, a l’esquerra, passant la balla i seguint el camí fins arribar a la carretera d’Olivella. Allà he agafat la pista que voreja la carretera de tornada cap a Sant Pere de Ribes fins a Can Suriol, i d’allà seguint la pista que va vorejant la riera fins a Mas Milà, entrant cap al Camp de Futbol i pujant per la pista cal a Can Pere de la Plana.

Molt de fang a la pista de pujada, però bé. Un cop agafes el desviament a la dreta, pel corriol estret, ja no hi havia fang. He arribat a la urbanització, baixada cap a Sant Pere de Ribes i a l’esquerre cap a l’entrada de la Granja Escola Can Pere.

He baixat recte, passat el cadenat. Aquesta setmana hi he passat un parell de cops, i han talat un munt d’arbres, han deixat la pista de baixada quasi plana. Hi ha un camió gros ple de pins talats i el camí de l’esquerre esta tapat per arbres caiguts. Suposo que estan netejant el camí per poder-hi baixar amb cotxe, però ens han fet malbé la tornada amb bici.

He seguit recte, per entrar a la urbanització igualment, i a l’esquerre vas a parar al mateix lloc.

Tornada cap a Sitges pel camí que fem habitualment quan quedem a Can Lloses, però en sentit contrari.

He arribat a casa a les 10:15 aproximadament. Havia calculat a les 11:00, però sortint sol, el ritme es diferent i no has d’esperar a ningú.

En total m’han sortit, com havia calculat, 40,36km que he fet amb 2 hores 39 minuts, a una mitja de 15,2km/h, un desnivell positiu de 889 metres i 920 metres de negatius. La temperatura mínima de 0 graus, em diu que la mitja ha estat de 3,2 graus, que es fred. La cadència mitja de 75 rpm, la freqüència cardíaca mitja de 131 ppm que es el meu 75% i màxima de 164 ppm que es el meu 94%, el consum energètic de 1741 calories, la potència mitja de 182W i la màxima de 1130W, pujant la rampa de tornada des del Caprabo fins a l’Institut.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 40659 m
Total climbing: 1007 m
Total descent: -1003 m
Download file: 17_11_2019.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix