Aquest matí de dimarts he sortit d’hora, he pensat que sortint a quarts de set del matí, podria estar de tornada a casa a les 9. He pensat una ruta per fer amb la Niner RTL9 Steel, es a dir Gravel 100%.

He pujat la Fita, he baixat per la pista, no pas pels Holandesos, fins al creuament de Jafra i els Masets, direcció a la Fasina fins els Masets de Dalt, pujada per pista fins a Quatre Camins.

No recordo la última vegada que vaig pujar aquesta pista, es tan avorrida que l’evito sempre, però es pista, així que amb la Gravel, he pensat, va puja-la. La pujada m’ha costat, m’han faltat pinyons, però amb 3 al darrera i de peu i canviant a assegut amb el 42 darrera i el 42 davant, he anat fent fins arribar al cim, a Quatre Camins.

Baixada cap a Olivella, per la mateixa pista. Hi ha un reguerot al final de la baixada, no hi ha res més. Doncs tan bon punt passo al pla, deixo la baixada, ja he notat que havia punxat de darrera. He parat, desmuntat roda, canviat càmera, no m’he complicat, la càmera que hi havia duia 6 parxes, així que he pensat que no tenia gaire més vida.

Un cop he muntat tot de nou i he inflat fins que la manxa ja no donava més aire a dins, m’he adonat que havia quedat mal talonada. No m’ha vingut de gust arreglar-ho, he pensat que ja ho arreglaria a la tornada.

He seguit fins arribar a Olivella, o a la carretera d’Olivella a Can Grau, no he baixat al poble. He encarat Can Grau per carretera. Es va molt millor amb la Gravel que amb la meva doble, es més lleugera, no tinc clar que sigui més ràpida. Un cop a Can Grau, baixada per darrera per anar a buscar la Plana Novella.

He arribat a la Plana i he passat la cadena per anar cap a Vallgrassa. He pensat que aquest camí de pujada es faria bé amb la Gravel, no hi ha gaire pedra, només un parell de punts, i es planera amb grava, per tan, terreny per Gravel.

Si es fa bé, i la part de Vallgrassa a la carreta del Rat Penat també es fa bé, el que em toca un pel el nas, es anar amb tot posat i no tenir marge d’un parell de pinyons de més per si de cas, des de Vallgrassa a la carretera del Rat Penat he començat a pujar amb 3 pinyons i la part final amb un, el més gros, el 42. Però m’hagués agradat tenir marge per si de cas i poder-ne posar un de més.

Un cop a la carretera, l’he creuat i camí de tornada pels Holandesos, anant amb cura de no punxar, com va passar el primer dia que vaig sortir amb ella per fer un Campdasens.

Planejant es més lleugera que la meva doble, diguem que té més acceleració, es una sensació curiosa, no has de baixar marxa, et poses de peu amb el que durs i veus que la bici dona, no cal reduir res.

He arribat a la pista principal, fins als Caçadors i tornant cap a l’inici de la Fita, he tornat a punxar, aquest cop a davant. Suposo que una punxa, perquè he desmuntat i he trobar un forat petit, no crec que una snakebite aquest cop.

Un cop reparada la càmera, amb l’últim parxe que em quedava, he muntat de nou i avall. He parat a la benzinera a inflar de nou la roda de davant i de darrera, per assegurar-me que la roda esta inflada al màxim i per arreglar que la de darrera no ha talonat bé.

He arribat a casa fins el monyo de punxades i amb mal de colzes, aquest tipus de bici no es pel Garraf. Segurament sigui una bici perfecte per Villanueva de Jiloca, on vaig una setmana llarga als estius, que no hi ha afició a la bici de muntanya i els camins son per tractors, no hi ha pedra, només pols i tractors, això si, moltes punxes, però entenc que es pot muntar tubeless amb una gravel. Trobo a faltar la meva bici, sortir per on vulguis, saben que no tindràs problemes no té preu.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 32395 m
Total climbing: 801 m
Total descent: -805 m
Download file: 01_10_2019.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix