Aquest matí hem quedat a les 7:30 al Caprabo, encara massa fosc, haurem de canviar la hora de sortida fins que facin el canvi horari. La idea era una ruta per un corriol que hi ha des d’Avinyonet del Penedès fins a la pista de Olesa de Bonesvalls a Can Grau, amb corriols i trialeres.

He aparegut passades les 7:30, no hi havia ningú. Al poc ha aparegut el Jorge, el Santi m’ha confirmat que ens veiem a Can Lloses, a Sant Pere de Ribes. El Jorge m’ha dit que el Joan Manel havia confirmat també, però hem esperat fins a les 7:40 i no havia aparegut, ni havia vist el missatge del telèfon, així que hem fet via cap a Sant Pere de Ribes.

Avui millor que ahir, ahir vaig sortir amb la forquilla de davant i l’amortidor de darrera revisats per Fox, però amb el SAC que vaig ajustar ahir a la tarda, la sortida del matí va anar bé de davant, però darrera li faltava aire. Avui millor, vaig treure aire de davant i n’hi vaig posar a darrera, a la Fox Kashima 34 li he posat 80 BAR i a darrera li vaig posar 240 BAR, avui al arribar a casa, l’he pujat a 260 BAR, espero que ara vagi millor.

Hem anat a Can Lloses, el Santi ens esperava allí. Hem fet via cap a Olivella per carretera, per anar a la dreta cap al Mas de Can Giralt i pel corriol que voreja la riera cap al camp de futbol de Mas Milà.

Hem trobat un munt de cintes penjades als arbres, es a dir, una cursa. He pensat que podia ser la Cuabarrada, avui hi ha la cursa a Canyelles. Però no era la cursa del Margalló, de córrer.

Hem trobat al camp de futbol el David Ocariz que anava a córrer-la. Lo he preguntat per la Gisela i la Julia, ha de néixer en una setmana, em diu que segurament entre el 20 i el 30 de novembre, però que sembla que més cap al 30 que cap al 20. Ja el trucaré per felicitar-lo.

Hem deixat el David i hem fet via pel corriol que segueix paral·lela a la riera fins a Can Suriol, on hem sortit a la carretera uns metres, per entrar de nou a la pista que et dur cap a Les Gunyoles.

Al creuament que hi ha a la dreta, després de passar el cadenat, on indica Avinyonet del Penedès, hem girat i seguit, fins arribar a la urbanització que hi ha sobre Santa Susana que pertany a Avinyonet.

Sortint de la urbanització, a la carretera, hi ha un camí a la dreta que baixa cap a unes vinyes, es pot fer amb cotxe, es un camí ampla.

Un cop a baix de tot, a l’esquerre, cap a les vinyet i rodejant les vinyes, hi ha un cartell on indica un camí a la dreta, el que hem d’agafar, que no es pot utilitzar del 1 de gener fins el 30 de juny per ajudar a que els ocells de la zona puguin procrear.

Com que es octubre, hem passat. Hi ha una cadena, un cop passada la cadena, comença a planejar i de cop agafa un pel de baixada i es com una muntanya russa, es un camí estret, un corriol amb poc perill, molt ràpid que va fent zetes.

A mi m’agrada molt, tot i que no el fem molt sovint. Un cop a la riera, va pujant i baixant, però es un corriol ràpid amb molta pedra, no hi ha cap punt on calgui posar tot el ferro per pujar. Et deixa a la pista que va de Olesa de Bonesvalls a Cap Grau.

Allà hem parat per fer la foto i hem encarat la tornada cap a Can Grau. Hem trobat a l’entrada de la baixada de Santa Susana un punt d’avituallament de la Cursa del Margalló.

Hem seguit cap a Can Grau, només demanava que no ens trobéssim els corredors de cara, es una tocada de nassos per ells i per nosaltres. Hem baixat a Can Grau i hem encarat el GR5 fins a Quatre Camins, però hem trobat un altre punt d’avituallament, just a l’inici de la trialera.

Ens han confirmat que la cursa puja el GR5 i que segurament ja estiguessin pujant, així que hem fet un canvi de plans i hem anat per carretera fins a la Plana Novella per anar a buscar el corriol de Vallgrassa.

Hi hem trobat un Nissan Terrano 2 granate que pujava a ritme molt important i que primer m’he espantat jo, però m’he posat al voral, però el Jorge i el Santi que venien uns metres més endarrere, han hagut de saltar fora de la carretera, han estat a punt de tenir un accident, i el cotxe ni ha parat ni ha baixat de velocitat.

Hi ha imbécils a tot arreu, però en aquest tipus de carreteres molt poc transitades, a vegades fa por. Després un grup de motoristes, que també venien a ritme, però al ser més estrets, els hem esquivat millor.

Després de passar la masia que hi ha a mig camí hem trobat el Joan Manel que venia en sentit contrari. El despertador li ha jugat una mala passada, l’ha posat, però no ha pensat que estava activat de dilluns a divendres, per tan s’ha llevat tard.

He girat cura i ha tornat amb nosaltres.

El Santi s’ha quedat a la Plana Novella, el Jorge, el Joan Manel i jo hem seguit fins a Vallgrassa i després de creuar la carretera, pista cap a Sitges, tot i que ens hem tirat pel corriol que hi ha a la dreta, es una trialera ràpida sense gaire perill, per dir que havíem fet alguna cosa de més.

Després de la cadena, pista cap als Holandesos, després els Caçadors, la Fita i el Jorge i jo hem fet la trialera de la dreta baixant la Fita, el Joan Manel ha seguit per pista i ens hem trobat a baix.

El Jorge no l’havia feta, l’ha trobat perillosa. Per mi esta un pel feta malbé de l’aigua, però es pot fet bé, potser no tan ràpid com la fèiem abans, però es baixa bé. Amb una doble, no pas amb una gravel 😉

Hem arribat al Caprabo, el Joan Manel s’ha quedat a rentar la bici, el Jorge i jo hem fet via cap a casa.

He arribat a casa amb 47,82km que he fet amb 2 hores 43 minuts, a una mitja e 17,6km/h, amb un desnivell positiu de 792 metres i negatiu de 794 metres. Una cadència mitja de 75 rpm, una mitja cardíaca de 125 ppm que és el meu 72% i una màxima de 160 ppm que es el meu 92%, un consum energètic de 1621 calories, una potència mitja de 166W i una màxima de 896W.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 48168 m
Total climbing: 937 m
Total descent: -945 m
Download file: 13_10_2019.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix