Aquest matí de diumenge hem quedat a les 7:30 al Caprabo o a les 7:50 a Can Lloses a Sant Pere de Ribes, la idea era anar fins a Les Gunyoles i tornar pel Pic de l’Àliga a Canyelles, al final ho hem fet més curt.

Jo he sortit amb la Niner RTL9Steel, la Gravel que m’han deixat a TopFun mentre no tingui la meva Jet9RDO reparada, es tema de Fox, un parell de setmanes.

La veritat es que he patit massa, és el tercer dia que surto amb la gravel i puc garantir que el Garraf no es un terreny còmode per anar amb una bicicleta d’aquest estil, si més no per mi. Vaig més ràpid, segur i còmode amb la meva bici que amb aquesta que no té amortidor, notes qualsevol mínima pedreta, i al Garraf de pedres anem servits, i amb una relació més adient, això de dur un monoplat amb un 42 dents i a darrera un 11-42 es massa gros per poder pedalar per la zona. Crec que seria una bici perfecte per Villanueva de Jiloca, on anem anualment un parell de setmanes, allà tot son pistes, bàsicament la gent no va amb bicicleta, només hi ha tractors i els camins a seguir son de tractor i carreteres en mal estat, que no estan mantingudes, però repeteixo, pel Garraf no encaixa.

Hem sortit el Jorge, un amic seu l’Albert i jo, hem anat a buscar el Santi a Sant Pere de Ribes. Hem arribat puntuals a Can Lloses, i el Santi just acabava d’arribar. Hem encarat la carretera d’Olivella cap al Mas de Can Giralt, la part de carretera amb la Gravel es fa molt millor que amb la doble, però a la que hem entrat a la part de pista, crec que no vaig tan ràpid com amb la meva bici.

La part que es corriol i que té pujades amb pedres l’he hagut de fer a peu, no pas la resta, però jo sí. On he aconseguit no fer peu es a la part final, on hi ha una pujada molt curta però molt dura, que m’he posat de peu i com que hi ha pedra a terra, no pas grava, no he relliscat i he pogut pujar.

Hem baixat i hem caigut fins al camp de futbol de Mas Milà, d’allà per la riera camí de Can Suriol. He punxat a la riera, bàsicament una mossegada de la llanta a la càmera, igual que el dijous. He canviat la càmera, no he mirat de reparar-la, ens estaven menjant els mosquits, estàvem al costat de la riera.

Hem arribat a Can Suriol, entrada al camí de Les Gunyoles i aquí ja he anat millor, es pista amb grava, suposo que el disseny perfecte per la Gravel. Fins a Les Gunyoles es pot dir que hauré anat més lent que amb la meva i més incòmode que amb la meva, però he anat bé.

La baixada de Les Gunyoles fins al pla de Vilafranca del Penedès ha estat un suplici, agafat a la part de sota del manillar, amb tot de pedra solta i reguerots d’aigua, no he baixat gens bé i ni segur.

Al final de la pista, a l’esquerre hi ha el corriol que et dur fins a la cantera de Viladellops. Un cop allà, la idea inicial era agafar la pista que passa per sota del Castell de Sant Miquel d’Olèrdola, però eren les 10 del matí, així que he proposat agafar la carretera vella de Canyelles i agafar el corriol que puja a la dreta, després d’un revolt que hi ha, abans de passar per sota del pont de la C15.

La pujada bé, per tothom menys per mi, que em faltaven pinyons a cabassos. He patit, però he aconseguit arribar quasi fins a dalt de tot. Allà hem encarat baixada a Canyelles i pujada per darrera cap al Montgrós.

La pujada té 3 punts interessants, els 3 els he fet a peu, no tenia prou relació per poder pujar. Son punts on habitualment o faig peu amb la meva o si aconsegueixo passar, amb tota la relació posada, es per equilibri.

Hem baixat per agafar el corriol de l’esquerre, just al bloc de pisos abandonats. Allà els he deixat, m’he acomiadat i he tornat per carretera fins a Sant Pere de Ribes. Si els hagués seguit, el corriol de baixada m’hagués costat un parell de setmanes de fer-lo, es dur amb la meva doble, no vull ni pensar-hi amb la Gravel.

Un cop a Sant Pere de Ribes, he anat cap els Vinyedos, i he tornat a Sitges pel Camp de Vol, l’Autòdrom i el Vinyet.

Tinc clar que una Gravel no es una bici pel Garraf, i no crec que sigui una bici per mi, no m’encaixa. Mal de colzes, no dur cap mena d’amortidor i un cansament que no cal amb algunes pujades on necessites més marxes i no les tens.

He arribat a casa amb 49,36km, que he fet amb 3 hores 1 minut, a una mitja de 16,3km/h, amb un desnivell positiu de 809 metres i negatiu de 924 metres, una mitja cardíaca de 119 ppm que es el meu 68%, molt baix i una màxima de 159 ppm que es el meu 91%, el meu consum energètic de 1669 cal.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 50033 m
Total climbing: 1050 m
Total descent: -1056 m
Download file: 29_09_2019.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix