Aquest matí a les 7:30 estàvem al Caprabo el Xavi, per cert amb una Specialized Turbo Levo nova de 29 amb neumàtic 2.6, en Josep Maria, el Gaizka i jo, hem trobat el Santi quan començàvem a pujar la Fita. La idea era anar per pista fins a Begues, creuar per muntanya a Olesa de Bonesvalls i tornar cap a Sitges.

Hem pujat la Fita, el Gaizka no anava bé, aquesta setmana ha dormit poc, anava cansat. Ens ha dit que no faria Begues, que giraria per fer un Campdasens.

Hem seguit fins els Caçadors i hem baixat recte, no hem girat a buscar els Holandesos, hem fet via cap a Jafra, d’allà pujada a La Plana Novella. El Gaizka venia, a ritme més lent, però el ritme no es un problema. Li he demanat si volia acompanyar-nos o volia girar per Vallgrassa, ha dit que fins a Begues.

Hem fet pista cap a Begues, fins un punt on el Gaizka ha dit que no donava més, ha foto d’equip i mitja volta, la resta hem seguit.

La pega ha estat que el Xavi venia amb elèctrica, el Santi amb la Gravel va molt més ràpid en pla i pujant, el Josep Maria esta fet un animal i m’he vist que patiria per poder dur un ritme alt. He patit, però hem anat bé.

La pujada per pista fins a la masia on girem a l’esquerre per començar a baixar ha estat bé, el Santi a darrera, molt enganxat. En Josep Maria i el Xavi davant marcant ritme. Hem baixat a l’esquerre, baixant el Xavi es imparable. Ho és habitualment amb bici, però amb aquesta es un nivell més alt, va molt de pressa baixant. El Santi li ha costat més baixar, però ha anat prou ràpid.

Hem anat a parar a la cadena de rigor, hem passat les 2 masies i hem començat a pujat cap a Olesa, pujant el Santi amb la Gravel va molt bé, tot posat, una cadència molt baixa, però com que no pot posar més i ha de seguir pedalant, avança molt.

Hem fet la trialera que hi ha baixant, el Santi ha baixat per pista. La resta de la ruta bé, fins arribar a la cantera de la carretera, on en Josep Maria, el Xavi i jo hem seguit pel corriol de la riera i el Santi ens ha esperat a la sortida, per carretera.

La pujada cap a la Mola es dura de nassos, però m’han deixat endarrere tots. El Xavi i en Josep Maria es normal, però el Santi ha pujat molt ràpid, tan que ha avançat a en Josep Maria pujant, cadència super-lenta, tot posat, i pujant. Va més ràpid amb aquesta bici que amb les de 26 polsades que dur habitualment.

Un cop a dalt, desviament a la dreta, no arribem a La Mola, comencem a baixar, aquí hi ha hagut un punt on m’he passat de ràpid i el revolt se m’ha fet petit, no he sortit fora de pels, i he escoltat que en Josep Maria que venia a darrera li ha passat el mateix.

Hem arribat a baix i ja tornant en busca de l’Avenc de l’Esquerra, hi ha un parell de pujades i baixades per pista senzilles, al final hi ha un corriol on esta tancat pels cavalls que hi ha dins, s’ha d’obrir la tanca i tancar-la un cop has passat.

A la pista de tornada de l’Avenc cap a Can Grau hem anat bé, ràpid, tot s’ha de dir. Baixada a Can Grau i el Santi que no volia fer el GR5 de Can Grau a Quatre Camins inicialment, s’hi ha vist amb cor. L’hem avançat tots 3 per deixar-lo fer al seu ritme, nosaltres amb amortidor podem baixar més ràpid i tot bé. Jo m’he caigut a la part final, a la penúltima baixada, crec que m’he passat de ràpid, la roda de davant ha topat amb una pedra que no ha pogut saltar, sinó que l’ha feta relliscar i he caigut de costat esquerre. Cap problema, en Josep Maria venia enganxat a mi, m’he posat de peu, he aixecat la bici i avall sense problemes.

Hem esperat el Santi a Quatre Camins una estona, no gaire tot s’ha de dir. De tornada, hem anat cap a Sant Pere de Ribes per agafar el corriol de l’esquerre que baixa i empalma amb els corriols per baixar fins a baix als Masets de Dalt, tot bé.

Hem tornat per pista, primer a La Fassina, i després al creuament de Jafra cap a Sitges. El Xavi li han fet un truc, ha tornat ràpid cap a casa, ràpid vol dir que en pujada ens ha passat amb el mode turbo posat, com si fos una moto. El Santi ha girat cap als Holandesos, per fer Vallgrasa i cap a casa i en Josep Maria i jo hem fet via cap a Sitges.

La ruta ha estat bé i a molt bon ritme, hem arribat a casa a les 11 del matí, bon horari. A mi m’han sortit 47,11km que hem fet amb 3 hores 8 minuts sobre la bici, a una mitja de 15,1km/h. En el meu cas, la mitja cardíaca de 131 ppm que es el meu 75% i una màxima de 169 ppm que es el meu 97%, molt bona mitja i algun punt que hem pressionat més el cor. El consum energètic de 2005kcal, la mitja de cadència de 70 rpm, el desnivell positiu de 1139 metres i el negatiu de 1136 metres, la mitja de potència de 177W, una màxima de 1028W, 223W de mitja en 20 minuts, un 81% en Eficiència del Torque i un 55% en Suavitat de la Pedalada, vaig millorant amb aquests 2 factors.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 47732 m
Total climbing: 1269 m
Total descent: -1266 m
Download file: 12_05_2019.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix