Aquest matí a les 7:00 estàvem al Caprabo el Xavi, el Sergi (m’ha fet molta il·lusió que vingués el Sergi de nou, la última vegada que va venir, vàrem fer aquesta ruta també i segurament fos cap a l juny del 2011, ja fa anys. Ara amb una KTM elèctrica, va molt millor, i avui era de les primeres sortides), el Pedro, el Joan Manel i un amic del Joan Manel, l’Alonso i jo. Hem anat cap a Sant Pere de Ribes, havíem quedat a la plaça de l’Ajuntament amb la resta a les 7:30. La idea era fer un Pantà de Foix, es una sortida llarga, però per ser la primera de juliol, hem pensat que estaria bé. Hem anat fent via cap a Sant Pere de Ribes, però el Xavi i jo que anàvem a davant ens hem colat i hem seguit com per anar a Can Lloses en costes de girar a la dreta per anar com sempre cap a Ribes.

Ens hem adonat quan havíem creuat la riera, així que hem fet mitja volta i hem tornat pel corriol de la riera fins a trobar la pista de rigor, la que et porta a Ribes i entres per sobre el pont que creua la carretera. D’allà hem anat fent via fins arribar a la Plaça de la Vila, hem arribat amb temps de sobres. Ens ha aparegut el Damià, havia sortit tard i ha arribat passades les 7:00. El Mario ha aparegut de seguida i el Santi ha aparegut més tard, potser eren les 7:45 quan ha arribat.

Tan bon punt ha arribat el Santi hem anat fent cap al Castell per anar cap a Vilanova per la Mahle. El Mario, el Pedro i el Damià havien de tornar més d’hora, però volien pedalar una estona amb nosaltres. Hem passat la Mahle i hem encarat la pista que puja cap als Balcons, sortint de la urbanització que hi ha darrera de Vilanova i entrant ha al Parc Natural del Garraf. El Pedro ha fet mitja volta tan bon punt hem creuat la C32 per sota, el Mario i el Damià han aguantat fins arribar al cim dels Balcons. Els Balcons són una pujada obligatòria, però que no aporta res, només es una pujada amb ciment amb un punt molt alt d’inclinació en algun moment, res més. Això si des de dalt, hi ha unes vistes molt maques, des de Sitges fins a Cubelles, tota la costa.

Allà hem fet la foto de rigor i s’han acomiadat el Mario i el Damià, que han fet via de tornada. La resta, hem seguit baixant fins arribar al creuament on recte tens la pujada de ciment que farem més tard, a la dreta hi ha l’inici de la baixada del fons de les Oliveres i a l’esquerre es la trialera inicial que et dur fins el Pantà de Foix. Hem agafat el corriol que baixa, a la part inicial hi ha molta pedra però es pot fer bé, després el corriol es més factible i al final, a la dreta hi ha una pujada molt dura, i molt curta, que el Xavi amb l’elèctrica ha pujat bé, que jo ho he intentat i que m’he quedat a un metre i que el Santi ha aconseguit pujar tranquil·lament, com sempre, amb una cadència molt baixa i traçant per on ha de passat. La resta l’han fet a peu.

Des de dalt, ja baixada fins arribar a la pista que et dur a la part baixa del Pantà de Foix, hem anat a buscar un corriol que puja fins el Pantà per la part de sota, per on es deixa anat l’aigua quan n’hi ha molta. Es una pujada factible, per un corriol, la part final té un punt interessant, però es pot fer sencera sense posar un peu a terra. Un cop al cim, reagrupats, el camí dona la volta al Pantà, amb unes vistes fantàstiques avui, hi ha molta aigua i estava el cel molt clar, ni un sol núvol. Hem creuat el Pantà i per darrera, hem anat seguint ja una pista ampla que et deixa a una carretera que vas a parar a Castellet. D’allà, anem cap a Torrelletes, però en contes de pujar per carretera, anem per camí, primer carretera i posteriorment un camí que al principi creua el riu, hi havia bastanta aigua avui i posteriorment va pujant fins arribar a la carretera, a uns pocs metres abans d’entrar a Torrelletes.

Hem parat a agafar aigua i hem seguit per darrera de Torrelletes, un camí molt factible, estret que et deixa a una pista ampla que agafem a la dreta, on creuem un cadenat. El Sergi ha tingut un problema amb una pilona, li ha tocat el manillar, ha perdut l’equilibri i ha caigut, però no s’ha fet res. Patia per la seva esquena. A uns pocs metres, hi ha un corriol, diguem-ho bé, una trialera a la dreta, que fa de drecera, l’hem baixada el Xavi, el Santi i jo, el Sergi, en Joan Manel i l’Alonso han seguit per pista i ens hem trobat a baix. L’inici de la trialera esta molt tocat per l’aigua, la resta es factible, tot i que té un punt al final on has de fer un acte de fe i baixar sabent que no passa res.

Un cop a baix, hem seguit per la pista, pujant suaument, però sense parar fins arribar a la Casa Alta. El Sergi ha punxat la roda de davant. Hem desmuntat, hem tret la càmera i no hem trobat res, hem muntat de nou. L’Alonso estava en un hotel el cap de setmana, havia d’arribar d’hora a Sitges, volia una dutxa abans de fer el Check Out a les 12:00, així que el Joan Manel, l’Alonso i jo hem fet via i hem deixat el Sergi, el Xavi i el Santi acabant de muntar la roda de davant de la bici i hem seguit. Hem arribat a la Casa Alta, hem seguit per anar a buscar la pista a l’esquerre que acaba amb ciment i la baixada forta fins arribar al creuament d’inici i baixar pel Fons de les Oliveres avall, fins arribar a Mas Trader.

Com que anàvem justos de temps, no hem fet la trialera, hem tornat tot per pista fins arribar a Vilanova, allà hem agafat un corriol estret que estava molt tapat. Tan tapat que he anat parant per treure els esbarzers que hi havia al mig i que no ens permetia poder passar bé. Al principi estava més tapat, la part final es podia fer molt millor, i hem anat a parar a la Masia d’En Cabanyes. D’allà, la tornada per mateix camí que l’anada, si més no per la part inicial. Hem anat fins a la Mahle i hem anat cap a Sant Pere de Ribes, però hem girat a la dreta per anar cap a l’antic Gran Casino de Barcelona, per tornar per Puigmoltó cap a Sitges, creuant l’Autòdrom i apareguén per la recta de la Mata. A l’alçada del Vinyet ens hem acomiadat el Joan Manel, l’Alonso i jo, hem fet via per la carretera, jo he anat a buscar el passeig.

He arribat a casa amb 56,12km que hem fet amb 3 hores 25 minuts pedalant, amb una mitja de 16,4km/h, una màxima de 52,8km/h, un consum energètic en el meu cas de 2568kcal, una mitja cardíaca de 125 ppm que es el meu 72% i una màxima de 171 ppm que es el meu 98%, una cadència mitja de 74 rpm, un desnivell positiu de 924 metres i un negatiu de 957 metres.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 55979 m
Total climbing: 1026 m
Total descent: -1057 m
Download file: 01_07_2018.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix