Aquest matí m’he llevat a les 5:20, volia sortir d’hora, a les 6, per estar abans de les 10 a casa, ahir no vaig sortir i en tenia ganes, tot i que el cap de setmana em va deixar les cames adolorides després de 2 mesos de no sortir amb la bici. Tenia al cap anar fins a Begues, pujar el Cim del Montau i tornar, a ritme, evitant trialeres i anant per feina.

A les 5:57 he sortit de casa, fosc i negre encara, però camí conegut. He pujat la Fita a fosques, no he trobat ningú, he passat els caçadors i en contes de baixar per la trialera de la Casa Nova, anant cap als Holandesos, he baixat directe per pista, per guanyar temps.

Pujada a Jafra, això si, pel corriolet del revolt, i fins a la Plana Novella per pista. He anat bastant bé, sense trobar-me a ningú i controlant el temps, 17 minuts de casa fins a les “basures”, 22 abans de començar a baixar després de l’entrada de Mas Quadrell i 40 minuts a La Plana Novella, prou content.

Des de la Plana Novella per pista fins a Begues sense trobar-me ningú tampoc, prou bé. La veritat es que tanta pista m’avorreix un pel, però avui era l’objectiu, ritme i pujar el Montau.

He arribar a Begues amb 1 hora 20 minuts, prou bé, d’allà, per la pista que voreja la carretera principal fins a la rotonda i es comença a pujar, primer per carrers i de seguida per pista.

Es la segona vegada que faig aquesta ruta, i la primera va ser al febrer amb una boira que no es veia res, avui si que es veia, i es molt més agraït, si més no, veus que et queda si tens una pujada a davant, o una baixada.

He tingut sensacions diferents a la última vegada, la pujada del principi, que té algun punt dur, crec que va costar més el primer cop, en canvi, avui m’ha costat bastant. La segona part de la pujada, que té ciment i esta fet malbé, surten els filferros que es van posar de base, l’he pujat millor que al febrer, m’ha semblat més assequible que la primera vegada.

M’he trobat alguna persona caminant, un parell de ciclistes, tot bé. Ens hem saludat, distància social i llestos.

He arribat al Cim del Montau, avui si que es veia bé, sense boira. Parada i foto de rigor, per baixar ràpidament seguint el camí.

El camí de tornada esta molt fet malbé, les pluges de fa un parell de setmanes han fet mal i esta molt tocat. Diguem que no crec que fos capaç de pujar al cim per aquesta pista, hauria de fer peu bastant sovint. He agafat una trialera petita que hi ha, molta pedra, però es fa bé.

Arribes a la cantera, i al febrer ja em va costar de baixar, avui he pensat que amb la ploguda de fa 2 setmanes el camí estaria tocat, i no m’he equivocat, esta molt tocat, hi ha reguerots grans, es pot baixar, però s’ha d’anar amb cura.

Un cop a baix, creues la carretera, i seguim el camí que ens dur de nou cap a Begues, tot i que no hi arribem.

Molt tapat de temps que no hi deu passar ningú, però es pot fer. La part de la riera es fa, però el corriol de pujada no l’he fet, no m’hi he vist amb cor, sense perill de relliscar i caure, hi ha unes arrels que estan sempre humides, i no m’hi he atrevit.

Hi ha un parell de pujades, per pista, en que he trobat un grup de 3 que anaven junts pujant de Begues, ens hem saludat, he seguit el camí i he trobat 3 persones més, separades, passejant i un ciclista, en general la gent manté la distància social i es coherent.

Arribes a una masia, i a la dreta, per pista, després per carretera i per pista de nou fins arribar a una segona masia, allà he trobat 3 noies que venien passejat, ens hem deixat molta distància, ens hem saludat i he seguit.

Passes la cadena i al cap d’uns pocs metres a la dreta hi ha el camí de pujada, baixant es un pedregà, però es pot fer, pujant avui l’he fet sencer, això si, amb una pujada de pulsacions interessat, però no he posat peu a terra. Després del primer pas de pedres, el camí es més planer, es converteix en un corriol de pujada que et deixa a una casa, just quan empalmés amb la pista de Begues a la Plana Novella, la que he fet una estona abans.

He baixat per pista fins a la Plana, per agafar el desviament a l’esquerra cap a Vallgrassa, he trobat 2 ciclistes que anaven junts, però entre el primer i el segon hi havia 2 minuts de diferencia, es a dir, estaven molt distanciats.

Un cop a Vallgrassa he vist que em seguia un ciclista, però l’he perdut. M’ha passat amb un altre company, arribant quasi a la carretera del Rat Penat, eren 2 bicis elèctriques.

He creuat la carretera amb cura, i de nou a la pista de tornada, he baixat fins empalmar amb la pista que va de la Casa Nova a Can Lluçà i he agafat direcció a Sitges, cap a la Casa Nova.

M’he trobat 3 o 4 ciclistes, tots en solitari, ens hem saludat i llestos. Alguns en sentit contrari i altres en el mateix sentit que jo, miro d’avançar-los per “barlovento”, es a dir per on ve el vent i que els hi tapi jo el vent a ells, i llestos.

Pujada cap als caçadors, he trobat els 2 elèctrics de nou, els he passat a les “basures” i ja no m’han passat més i he baixat la Fita directe, sense la trialera de rigor, per arribar a casa el més ràpid possible.

Avui he trobat poca gent, i la gent que he trobat es comportaven com entenc jo que es la distància social, cap problema.

He arribat a casa amb 60,37km que he fet amb 3 hores 29 minuts, a una mitja de 17,3km/h, amb un desnivell positiu de 1435 metres i negatiu de 1430 metres. Una mitja cardíaca de 129 ppm que es el meu 74% i una màxima de 161 ppm que es el meu 93%, una potència mitja de 198W i una màxima de 1055W, un consum energètic de 2486 calories en el meu cas, la cadència de 76 rpm de mitja, prou bé, i bona temperatura, 8 graus de mínima i 21 de màxima, però no he passat carlor.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 60674 m
Total climbing: 1548 m
Total descent: -1552 m
Download file: 05_05_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix