Aquest matí havíem quedat a les 7:30 al Caprabo, havien confirmat el Gaizka que al matí d’hora m’ha enviat un whatsapp que estava amb febre, el Damià em va dir que potser, i m’ha dit que sortiria més tard, el Fer a Sant Pere de Ribes i jo. La idea era fer un Pantà de Foix, que es una sortida que demana un pel de temps més llarg del normal, per començar a fer coixí al cul.

He sortit cap a Sant Pere de Ribes, he arribar a la plaça de la vila a tres quarts de vuit, el Fer havia d’aparèixer a les 8, passaven 5 minuts. Hem encarat el Castell per sortir de Ribes cap a Vilanova i la Geltrú, hem passat per la Malhe i hem entrat al parc natural, per pujar cap als Balcons, baixar cap al Fondo de les Oliveres però girant a l’esquerre, per una trialera que et baixa fins a peu del Pantà de Foix.

Aquesta trialera té molta pedra inicialment, després es un corriol factible i de cop hi ha una pujada molt dura, tècnica, que habitualment no puc fer, però avui l’he pujada. He entrat amb 3 pinyons i he anat baixant a mida que em calia fins posar-ho tot, amb cadència lenta, però he pujat bé. Crec que el plat ovalat de Rotor, el Qring ajuda i molt en aquests punts, on la cama te menys potència treballa com si fos un 30 dents i quan la cama té més força, treballa com un 34 dents, es un 32 ovalat. Estic molt content del funcionament dels ovalats.

Un cop al Pantà, hem pujat pel corriol que hi ha a sota la presa, es va pujant per un corriol estret fins arribar a l’alçada de la presa i seguidament anem rodejant el Pantà fins sortir a la carretera. El Fer m’ha dit de fer una trialera que jo no havia fet mai, tot i que ell ha insistit que si l’havíem feta plegats, però jo no l’havia feta mai. Hem pujat cap a Clariana per carretera i quan arribes al cim, a la part planera, surt una pista a la dreta i un corriol més a la dreta, es qüestió de seguir el corriol que es va fent estret fins que baixa i surt de nou a la carretera. Corriol bonic, no perillós, ha estat bé.

Per carretera fins a Castellet i per un camí de terra, que creues el diu, hem anat pujant fins a Torrelletes. D’allà la tornada es senzilla, primer per darrera de Torrelletes hi ha un corriol que et dur a una pista ampla, que baixa i seguint-la arribes a la Casa Alta. Hem baixat la trialera que hi ha a la dreta, uns metres després de passar la cadena, està dura de nassos, però l’hem baixada ambdós la mar de bé. Des de baix fins a la Casa Alta tranquil·lament, d’allà tornant per agafar la baixada de ciment i girar a l’esquerre cap al Fondo de les Oliveres.

Només entrar al camí, hi ha una drecera que suposo que es podia baixar bé fa anys, però que ara té un punt de particular, l’hem baixada tan el Fer com jo, però ambdós hem hagut de fer peu, ens hem colat en un punt i ja estàs venut.

La baixada del Fondo de les Oliveres es divertit, com sempre, avui ens hem trobat 2 motoristes d’enduro pujant, el segon anava un pel just de tècnica, diguem que feia malbé el camí vers pujar bé, massa “gas” i poc control. Hem seguit baixant i al punt que sempre fem peu, hi havia una parella amb 2 gossos caminant, per tan hem fet peu, avui em venia de gust intentar-ho, tot i que segurament no hagués pogut passar-lo.

Hem arribat a baix de tot, al creuament on vas a Canyelles a l’esquerre o a la dreta cap al Mas de l’Artís, on hem decidit anar per horari. Hem baixat la trialera que surt de la rotonda de davant del Mas de l’Artís, molt divertida. El Fer diu que l’ha trobada més factible, per mi esta dura com sempre, però l’hem feta ambdós sense problemes. Un cop a baix, pista i cap a Vilanova, hem passat les caves i hem girat a la dreta per anar a buscar la riera. L’han netejada, es pot passat molt bé, l’últim cop que hi vàrem passar estava molt brut de matolls.

Hem arribar a Mas Trader, la Malhe de nou i tornada pel mateix camí, fins que hem girat per anar a l’antic Casino de Barcelona, d’allà fins a l’hospital Sant Camil on ens hem acomiadat i separat, el Fer ha marxat cap a Ribes i jo cap a Sitges per l’autòdrom.

He arribat a casa amb 56,37km que he fet amb 3 hores 39 minuts, a una mitja de 15,4km/h, amb una potència mitja de 164W, baixa pel ritme, una mitja cardíaca de 121 ppm que es el meu 70% i una màxima de 162 ppm que es el meu 93%, velocitat màxima de 64,4km/h, consum energètic de 2150kcal, un desnivell positiu de 1047 metres i de negatiu m’han sortit 1065 metres.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 56800 m
Total climbing: 1202 m
Total descent: -1214 m
Download file: 19_04_2019.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix