Aquest matí hem quedat a les 7:30, a les 7 encara no hi ha llum, massa fosc. Volíem anar a Olesa de Bonesvalls i a Begues, es una ruta que fa un parell de setmanes que volíem fer, però que hem anat demorant. Érem el Joan Manel, el Mario, el Santi i jo. El Santi l’hem trobat baixant la Fita, just al final de tot on comença el pla.

Hem pujat la Fita, hem anat cap als caçadors, i hem anat fent a bon ritme, ja que havíem d’estar d’hora a casa. Hem baixat directe, no pels holandesos, el GPS m’ha marcat 61,1km/h a la baixada, potser un pel massa. Hem pujat cap a Jafre, el Santi i jo per la drecera, el Mario i el Joan Manel per pista i hem seguit pujant fins arribar a la Plana Novella. Hem creuat el palau budista i hem sortit per darrera, hem creuat la urbanització i hem començat a pujar per la pista que et dur a Begues.

El camí fins arribar a dalt de Begues ha estat prou bé, el Mario avui no venia del tot fi i jo m’he trobat molt bé, li ha costat un pel seguir-me avui i el Santi, avui ens ha sorprès a tots, ha vingut a ritme de Santi de fa 7 anys, ha vingut a davant tota l’estona.

Hem començat a baixar cap a Begues, el Joan Manel no havia fet mai la ruta, es molt pistera, no te gaire secret. Un cop arribes a la primera masia, vas vorejant la carretera de Begues a Olesa i al passar per la segona masia, es comença a pujar per una pista que es del tot ciclable. La baixada es pot fer per pista o per una trialera marcada amb un GR, el Mario ha baixat per pista, la resta per la trialera. El Joan Manel ha caigut perquè no ha tingut temps de treure el peu del pedal, no s’ha fet res. Tan bon punt hem arribat a baix, hem esperat el Mario i hem seguit per la pista marcada com a GR fins arribar a la sortida a la carretera, per la “cantera”, però hem seguit per la riera fins arribar uns metres més enllà de la carretera. S’ha de pedalar uns 150 metres per carretera i a mà esquerre surt una pista, que té una cadena a l’inici que puja fins el pic de la mola, esta marcat.

Té un punt de pujada molt dura, son uns 100 metres, però hi ha punts d’un desnivell del 21%, que es bastant. Hi ha bon grip, però el cor batega molt ràpidament. El Santi venia a davant avui, el Mario li ha costat i el Joan Manel m’ha dit que a partir d’aquí ja no li quedaven forces. Abans de seguir cap a la Mola, a ma dreta surt un camí on hem parat a fer la foto de rigor i hem baixat, et dur al final, després d’un corriol marcat amb un GR a la pista que va de Olesa de Bonesvalls a Can Grau.

Hem seguit per la pista amunt, hem passat l’avenc de l’Esquerrà, l’hem deixat a mà dreta, hi havia un grup de ciclistes mirant el forat. Hem arribat a Can Grau i hem baixat per la carretera cap a la Plana Novella, hem creuat la carretera que havíem creuat una estona abans quan anàvem a Begues i hem seguit per pista fins arribar a Vallgrassa. Pista amunt i creuant la carretera de Castelldefels a la Plana Novella he fet el Santi i jo la trialera que baixa a mà dreta i el Mario i el Joan Manel per pista, ens hem trobat a baix i després de la pujadeta, a mà dreta, hi ha un corriol que surt i baixa, l’hem fet, et dur a una masia on sortint de la masia vas a parar a la baixada encimentada que hi ha tornant (perquè sempre ho faig en aquest sentit) de Campdasens.

Hem anat fent via cap als Holandesos, els caçadors i cap al collet de la Fita. El Mario ha marxat a la dreta cap a Sant Pere de Ribes, els altres hem baixat cap al Caprabo, el Santi i jo hem fet la trialera drecera i el Joan Manel ha baixat recte per la pista. Ens hem trobat a la rotonda de baix, hem anat tornant cadascú cap a casa, acomiadaments i fins a la propera, el Santi ha baixat cap a la platja abans de tornar cap a casa.

A mi en total m’han sortit 50,68km que hem fet en 3 hores 21 minuts. A les 7:30 estàvem al Caprabo, hem sortit a les 7:40 aproximadament i a les 11:30 entrava per la porta de casa, hem anat a bon ritme i no hem parat gaire. El ritme segons el GPS ha estat de 15,1km/h, la velocitat màxima de 61,1km/h, en el meu cas el consum energètic de 2653kcal, la mitja cardíaca de 137 ppm que es el meu 78% i la màxima de 178ppm que segons el GPS es el meu 102%, es massa potser li haig de fer un reajust. La mitja de cadència de 74 rpm, el desnivell positiu de 1210 metres i el negatiu de 1231 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 51725 m
Total climbing: 1312 m
Total descent: -1335 m
Download file: 17_09_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix