Aquest matí a les 7 estava al Caprabo, objetctiu baixada de Santa Susana Havien cancel·lat tots, només el Santi m’havia dit de trobar-nos a Quatre Camins, si no estava a les 7 al Caprabo. No hi era, així que he pujat la fita sense esperar a ningú, he arribat al Caprabo puntual, he anat fins els Holandesos i he baixat cap a la pista que et puja a Jafre, que he pujat per la trialera del primer revolt. Des del pàrquing de Jafra, he baixat a la pista que va de la Fasina a Quatre Camins i he pujat fins els Massets de Dalt, per agafar el camí que hi ha a la dreta, amb un tancat que et dur per un corriol de pujada fins al camí de Can Pere la Plana fins a Quatre Camins.

El ritme ha estat interessant, si més no per mi, però la pujada dels Massets amunt ha estat molt bé, la Niner puja molt bé amb terrenys complicats, té una tracció molt bona. Un cop a dalt he girat a la dreta, cap a Quatre Camins on he arribat a les 7:46, el Santi m’esperava des de les 7:40. S’ha sobtat de veure’m venir per aquest camí, suposo que devia pensar que pujaria per la pista normal dels Massets a Quatre Camins, però es molt avorrida, prefereixo els corriols.

Des d’allà hem anat fins a Can Grau pel GR5, conegut com “el tornillo”. No m’havia feta mai amb la Niner de pujada i realment m’ha sobtat com puja de bé, esta molt ben dissenyada. El Santi li ha costat un pel més, ha vingut amb la Scott de 26, però al juliol va deixar la Reva de davant a reparar i li ha muntat una forquilla de carboni rígida, sense cap amortidor ni davant ni darrera, amb roda de 26 i neumàtics Larsen TT de 1.9 inflats a 2 bars, es a dir, una bici molt ràpida i rodadora, però no la opció més còmode per anar per trialeres i llocs complicats.

Un cop a Can Grau, he pujat pel camí de darrera fins trobar la pista que va fins a Olesa de Bonesvalls, i l’hem seguida fins trobar l’entrada de la baixada de Santa Susana. He posat ambdós amortidors en posició oberts, i m’he deixat anar. Hi ha hagut un punt que m’ha vingut por, per velocitat i per confiança, crec que baixava massa de pressa i la Niner em dona una seguretat i una confiança que en cas de caiguda, tinc assegurada una “galeta” molt interessant. Just en aquest punt, he baixat un pel el ritme.

Tan bon punt he arribat a baix, he notat que la roda de darrera venia un pel baixa, he vist que hi havia un forat petit al lateral, he inclinat la bici perquè el líquid tapés el forat i així ha estat, després he inflat de nou i hem anat tornant. S’ha de dir que he hagut d’inflar un parell de vegades més, a mida de rodar, el forat s’obria i perdia aire. Hem tornar per la pista que va directe a la carretera d’Olivella, per tornar cap a Mas Milà per la pista que voreja la Riera i que et dur a Can Suriol. Un cop a Mas Milà, hem entrat per la pista ample fins trobar el desviament del corriol que et puja a la urbanització de Can Pere de la Plana, d’allà he baixat cap a Sant Pere de Ribes per la Granja Escola i d’allà cap a Sitges pels Vinyedos i pel Cap de Vol i l’autòdrom. El Santi ha vingut amb mi fins el Vinyet, ha marxat a fer un bany al mar, jo he anat cap a casa a mirar de reparar el neumàtic.

Un cop a casa, mànega d’aigua, Muc-Off per deixar la bici impecable, he netejar la cadena amb dissolvent i els raspalls de rigor i he desmuntat el neumàtic, he buscar el forat i li he posat un pegat per fins amb loctite gel i un tros de càmera vella, no es la primera vegada que ho arreglo així. Després a la benzinera, compressor i perfecte. He destalonat, líquid tubeless, aire de nou a 2 bars i llestos. Roda muntada, cadena amb cera i bici llesta per la propera sortida.

En total m’han sortit 43,71km que he fet en 2 hores 51 minuts, a una mitja de 15km/h, una màxima de 43,6km/h, un consum energètic en el meu cas de 2142kcal, una mitja cardíaca de 131 ppm, avui li he canviat les piles a la cinta de pit i ja funciona bé. La mitja en percentatge es el meu 74% i una màxima de 169 ppm que es el meu 96%, una mitja de cadència de 73 rpm, un desnivell positiu de 910 metres i un negatiu de 931 metres.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 43708 m
Total climbing: 912 m
Total descent: -933 m
Download file: 20_08_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix