Avui volia fer quelcom curt, pujar a Coma Morera amb la gravel i poc més, però ahir al vespre l’Adolf em va dir de agafar la BTT avui i fer quelcom.

La idea que tenia al cap era arribar a Coma Morera i baixar cap a Vallcebollere, però ha començat a ploure i hem fet un canvi de plans, hem arribat a la Jasse de Palau i la resta, alternatiu…

Hem sortit de casa a les 8 del matí, cap al llac i pujada per la pista del càmping de Palau de Cerdanya amunt, jo volia fer la trialera que li agrada a l’Adolf i que em toca caminar, venia preparat per això, però suposo que la setmana passada em va veure la cara i ell mateix ha seguit pista amunt al creuament i al final hem fet una alternativa.

Pujada amunt per la pista fins trobar el segon pas canadenc per animals, llavors a l’esquerre pel corriol que puja a la Jasse de Palau.

Es un corriol molt xulo i un pel tècnic, que avui tenia una dificultat afegida, estan tallant arbres al bosc, netejant on hi ha massa arbres i han tallat arbres que han deixat al mig del corriol de pujada, hem hagut de passar caminant per una cantonada.

Al arribar al refugi plovia, s’escoltaven trons i es preveia un xàfec interessant.

Hem decidit fer mitja volta i baixar per on havíem pujat, amb els troncs en mig del corriol i la caminada lateral inclosa.

Baixant per la pista, hem volgut veure on anava una mena de pista molt tancada que hi ha en un revolt, i no duia enlloc. Suposo que van fer-la per netejar el bosc fa uns anys, treure la llenya i llestos, hem fet mitja volta i pista de baixada de nou.

Al creuament hem anat a la dreta, cap on hi ha la trialera que l’Adolf no ha volgut fer, avui que venia mentalment preparat…

Hem arribat a la carretera i hem anat avall, fins que trobes de nou un pas canadenc i un riu.

Sense arribar a creuar el riu ni el pas canadenc hem anat amunt per una pista molt poc transitada que tenia al cap fer-la, estava moll però no plovia.

La pista es un camí que puja i que pica amunt, tot i que es pot fer sense fer peu.

En un punt es desvia a l’esquerre o es pot anar recte.

L’Adolf estava a punt d’una pujada “infernal” que es veia uns metres més endavant seguint recte, li he dit que volia veure on anava a parar la que anava a l’esquerre creuant el riu.

Ja vindrà un altre dia sol a veure on va a petar la pujada “infernal”.

Hem creuat el riu i hem seguit per una pista molt tupida i bonica que ens ha deixat a la carretera, però a l’altre bifurcació que puja a Coma Morera, uns metres abans d’una pista que baixa a Vallcebollere.

Pista cap a Vallcebollere avall, jo no l’havia feta mai, l’Adolf si.

Es un fals pla, vas baixant i pujant sense gaire desnivell durant un parell de quilòmetres calculo.

Després baixa cap al poble, i en un moment donat, en un revolt, hi ha un corriol que surt a l’esquerre i indica una font, no recordo el nom.

Hem agafat el corriol.

El conec perquè el vaig fer corrent l’any passat, va pujant molt empinat i curt i després el mateix de baixada, per fer potencia i haver-se de posar de peu sobre la bici un minut i asseure’s de nou.

En un punt hi havia un cartell que indicava un refugi a l’esquerre, una trialera de pujada que l’Adolf havia fet, ens hi hem posat.

Es fa bé, amb el cor a la boca al cap d’una estona.

He hagut de parar a respirar, no pas a caminar, però no podia més.

La part final es més dura, arribes a la mateixa pista que havíem baixat abans, des de la carretera, amb un parell de metres finals molt “criminals”.

Un cop a la pista hem anat a buscar la carretera, el mateix que havíem fet una estona abans, però en sentit contrari i a trobar el corriol que baixa a la taula d’orientació d’Osseja.

Des d’allà, la trialera que va a la dreta cap a la granja i la que hi ha després de la granja a la dreta, la dels tobogans.

Hem anat buscant tota l’estona si hi havia un corriol que caigués a mà dreta, coneixem que hi ha un camí que es fa molt bé al costat del riu i que en algun punt havia d’haver-hi una trialera de baixada.

Després dels primers tobogans hi ha un punt on es creuen 2 camins, hem baixat a la dreta, nou pels 2.

Una trialera un pel dura de baixada que estava molt tapada, de temps de no baixar ningú, segurament creada per animals, per les vaques que pasturen.

Hem fet peu a terra un parell de punts, però es pot baixar quasi tota.

L’Adolf ha anat parant i traient branques del mig de la trialera, pel proper dia poder baixar millor.

Un cop a baix, a la pista que buscàvem, hem anat a l’esquerre, vorejant el riu fins arribar al càmping d’Osseja, entrar al poble, creuar-lo i fins a la porta de casa.

El mamón del Garmin Edge 830 em falla amb l’alçada, em diu que hem fet 497 metres de desnivell, a l’Adolf li surten més de 1000 metres. Quan li he dit que fes la correcció, em surten 1235 metres i segons Strava, el mateix track diu 1068 metres, que crec que és més real.

Resumint, hem fet 33,22km amb 2h 30m a una mitja de 13,2km/h amb un desnivell que crec que ha de ser sobre els 1068 metres, amb una potència mitja de 178W, màxima de 780W (per cert, el “putu” rotor l’he hagut de carregar 3 cops perquè carregués ☹), cadència mitja de 70 rpm, 128 ppm de mitja cardíaca que és el meu 72% i màxima de 158 ppm que és el meu 89%, torno a pujar bé el pols, un parell de dies aquí i ja hi tornem, no puja. 1841 calories de consum energètic, 13 graus de temperatura mínima i 16 de mitja, amb 24 de màxima.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 34687 m
Total climbing: 1753 m
Total descent: -1753 m
Download file: 26_08_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix