Aquest matí en Joan Manel m’ha vingut a buscar a la porta de casa a tres quarts de vuit, volia anar fins a la base de l’estació de Puigmal, però al final hem fet quelcom més curt.

Hem sortit cap a les antenes, ja d’entrada hi ha desnivell, es puja de 1225 metres a 1721 metres, de primeres, per escalfar.

Els primers quasi 2 quilòmetres son per carretera, després es una pista que va fent zetes i que puja amb unes vistes espectaculars, que per sort, no li toca el sol encara, toca a tota la vall de la Cerdanya, però a aquesta banda encara no.

Un cop a dalt, que es passa el tancat elèctric, anem a l’esquerre, pugem uns metres de més i baixem cap al refugi pastoral de Nahuja, hem seguit baixant per pista fins que trobes la carretera i a la dreta.

Es puja fins a la taula d’orientació de Santa Leocadie, i seguint amunt, acaba la carretera i comença una pista que segueix pujant sense descans fins que s’arriba al refugi pastoral de Santa Leocadie.

Des d’allà hem anat seguint un track que tenia per arribar fins a la base de l’estació d’esquí de Puigmal, però en un moment donat ens hem embolicat i hem agafat una pista dreta amunt, dreta vol dir que he fet peu primer jo i després en Joan Manel.

Un cop hem arribat a la part més planera, ens hem adonat que ens havíem equivocat, però en Joan Manel havia d’estar a casa a les 10 com a molt tard, i el track que volia fer el tenia dibuixat, no tenia clar com era.

Hem decidit seguir per la mateixa pista que havíem començat, ja més planera i pensant que ens duria cap a la banda d’Osseja de nou hem aparegut altre vegada al refu pastoral de Santa Leocadie.

Tornada pel mateix camí que havíem fet pujant fins el tancat d’animals que hi ha a sota del refu pastoral de Nahuja i des d’allà, pel corriol que et baixa a Nahuja, que en Joan Manel no havia fet, fins passar el pas canadenc per animals i el tercer revolt següent a l’esquerre.

Vas per un corriol planer que puja un pel, poc, i que acaba amb una baixada a la pista principal que hem fet pujant.

Hem baixat la pista fins passar les antenes, ja a Osseja i a l’asfalt, per fer la trialera que hi ha a mà dreta i que et dur a sobre de Nahuja, al corriol que torna cap a Osseja.

Tornada cap a Osseja i en Joan Manel ha tirat cap a Palau de Cerdanya, cap a casa, jo també.

A mi m’han sortit 22,48km que he fet amb 1h 44m a una mitja de 12,9km/h amb un desnivell positiu i negatiu de 934 metres, cadència mitja de 67 rpm, potència mitja de 192W, màxima de 677W, mitja cardíaca de 126 ppm que és el meu 71% i màxima de 154 ppm que és el meu 87%, 1371 calories de consum energètic i 16 graus de temperatura mitja, 15 de mínima i 22 de màxima.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 22808 m
Total climbing: 845 m
Total descent: -851 m
Download file: 16_08_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix