Avui ruta nova, he pujat al Refugi de la Jasse de Palau.

Ahir al vespre vaig anar a recollir la roda de darrera a SkiBike Llívia, van canviar el radi amb tota la feinada que dur, era un radi a la banda de la pinyonera, duc tubeless i “xurro”, per tan s’ha de tubelitzar de nou, líquid i muntar la roda. No va quedar tot el ben centrada que hauria, però me’n vaig adonar al muntar-la a la bici ja a casa, així que res, avui he sortit amb la Niner Jet9RDO i funciona com ha de funcionar.

Eren un quart i mig de vuit del matí que he encarat el llac i la pujada per la pista que comença al càmping de Palau de Cerdanya.

Un cop he fet la primera pujada, on hi ha el desviament, he trobat 2 tanques amb un cartell on diu que a partir d’ahir estem a nivell 2 sobre 3 de risc d’incendi, es a dir, no vehicles motoritzats, només a peu, bicicleta o a cavall. Esperem que plogui i puguin baixar el nivell, sinó en breu crec que no podrem pujar a la muntanya a gaudir d’ella.

He anat a la dreta per la pista més trencada i amunt. He arribat al Mas Tartas amb un minut menys que ahir amb la FatBike, la Niner es més ràpida.

Seguint pista amunt, deixo l’entrada a l’esquerre que hi ha per anar a la trialera que vaig fer ahir i segueixo pujant amunt fins el quilòmetre 8,2 aproximadament, on hi ha un pas canadenc perquè no passin els animals, just allà a l’esquerre hi ha un corriol que està bastant tapat per la vegetació.

A partir d’aquí comença la ruta nova.

Es un corriol senzill que en algun punt pica més, has de posar-ho tot, però pujades de 3 a 5 metres, no més, es pot fer, son explosives i estan trencades, però esta tot molt tapat per arbres i vegetació, es espectacular.

En algun punt has de fer peu, un arbre caigut en mig del corriol, no es pot pedalar, però crec que m’ha passat 3 cops, no més.

De cop arribes a una esplanada sense arbres i a la dreta hi ha el Refugi de la Jasse de Palau.

El camí desapareix, hi ha herba crescuda que no et deixa veure el camí.

He seguit pedalant fins trobar un cartell on deia Mas Tartas i una sageta, aquest era el camí que havia de seguir, el que tenia al cap.

No he estat capaç de trobar-lo, herba fins que les rodes no es veien, impossible trobar res.

He fet una volta buscant alguna pista de per on poder baixar i al final he posat la pantalla del mapa al Garmin i he seguit, a cegues, el que deia el mapa, ja que al descampat amb herba alta no es podia veure res.

I si, de cop he vist que entre uns arbres hi havia una escletxa més ampla i que aquell era el camí de baixada.

Es una pista molt trencada, diria que és més un corriol que una pista, però no pas una trialera, no té cap dificultat a part de desnivell en algun punt.

Vas baixant fins que creues la pista que vaig fer ahir per anar a la trialera de la Pupy i els tobogans i segueixes avall per un corriol ample, més trencat i amb més pedres soltes, però sense cap perill.

Aquí ja comences a trobar aigua al corriol, hi ha un riu al lateral i els tolls d’aigua que vas creuant son com petits afluents que van cap el rierol principal.

Empalmes amb la pista a l’esquerre que puja cap al Mas Tartas i segueixes baixant fins trobar el riu que creues per sobre de uns troncs que fan de pont.

A partir d’aquí ja es sec fins arribar a Palau de Cerdanya, hi ha un parell de tanques per animals que has de baixar de la bici per poder passar, però per la resta es un corriol molt ràpid i divertit.

Acabes creuant el pont que creua el riu principal i entro de nou a Palau de Cerdanya.

La tornada cap a casa creuant el poble.

M’han sortit 16,06km que he fet amb 1h 19m a una mitja de 12,2km/h amb un desnivell positiu de 580 metres i negatiu de 529 metres, una cadència mitja de 71 rpm, una potència mitja de 182W i màxima de 823W, un consum energètic de 983 calories, 128 ppm de pols cardíac mig que és el meu 72% i una màxima de 166 ppm que és el meu 94%, temperatura alta, però bé. Mitja de 20 graus, mínima de 18 graus i màxima de 25 graus.

Aquí us deixo el track d’avui, aquest track el penjaré com a ruta nova a la zona.

Total distance: 16719 m
Total climbing: 671 m
Total descent: -593 m
Download file: 19_07_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix