Diumenge vaig deixar la roda de darrera de la Niner a reparar, ahir tenien tancat, aquesta tarda aniré a recollir-la, així que avui he fet una sortideta curteta amb la FatBike.

El diumenge em vaig adonar que tenia la roda de darrera de la Fat punxada, vaig treure la roda i trobar un forat a la càmera amb la pertinent punxa al neumàtic, un cop arreglada i llesta, avui he sortit amb ella.

La pega es que la tinc per l’hivern, per tan les sabates son les botes d’hivern, a la Niner no duc Shimano, duc HT de pedals i no son compatibles.

He sortit de casa a les 7 i 9 del matí, camí del llac, per anar a buscar la pista que puja des del càmping de Palau de Cerdanya.

La sensació de la FatBike es diferent, costa de girar-la, l’amplada de la roda la fa diferent.

He dut la roda de darrera amb un pel més de pressió del que hauria, però he pensat que no hi ha neu i que per pujar no m’aniria malament, la de davant baixa, com sempre.

Tampoc he trobat diferencia amb el canvi, ara a la Niner duc AXS, vaig invertir la botonera, i m’he trobat igual de còmode amb la de cable, el botó gros que cau a la part alta, per pujar pinyons i el botó petit que cau a la part baixa, per baixar-los, com l’electrònic.

He pujat a bon ritme, tot s’ha de dir, amb 25 minuts a l’entrada del Mas Tartas i amb 45 al quilòmetre 9 on comença la baixada cap a Osseja, ja deixes la pista de pujada.

Tot el desnivell es fa amb 8 quilòmetres, que són còmodes de pujar, es per pista, tot i que en algun punt més trencada, es pista.

Aquí he passat el tancat elèctric de rigor i he fet la foto del dia, es veia el fons de la Cerdanya, el camí de baixada i la llum que entrava pel lateral, m’ha agradat.

Un cop feta la foto, avall, un segon tancat abans de començar a baixar i llestos.

Es baixa per una pista trencada i ràpida, que et fa anar de banda a banda, de cop planeja i a l’esquerre, un altre tancat i seguim avall, ara més planer i obert fins trobar a la dreta una altra entrada, passem el tancat elèctric de nou i ara es la part més divertida.

Es un corriol que passa entremig del bosc i que un cop clareja i deixes el bosc de banda, hi ha una panoràmica de la vall molt bonica.

Segueixes pel corriol que es va fent més inclinat i acabes amb una mena de tobogan que et deixa en un cap i un altre tancat elèctric.

Passem el tancat, amb aquest no cal baixar de la bici, només un peu i seguint el corriol avall, trobem un corriol més transitat que l’agafem de baixada, en sentit contrari et dur al mirador de la Pupy.

Passem l’últim tancat elèctric i entrem en una pista ampla que et deixa al càmping d’Osseja i entrem al poble, el creuem i estem de nou a la porta de casa.

M’han sortit 12,53km que he fet amb 55m 45s a una mitja de 13,5km/h amb un desnivell positiu de 469 metres i negatiu de 447 metres, una cadència mitja de 72 rpm, una mitja cardíaca de 133 ppm que és el meu 74% i una màxima de 170 ppm que és el meu 94%, consum energètic de 679 calories un calor, mitja de 19 graus, mínima de 15 i màxima de 24 graus.

Es una temperatura molt alta per ser la Cerdanya i la època de l’any a aquesta hora, estem en plena ona de calor, avui es el dia més fort sembla, a veure com ho portem.

Demà més.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 12731 m
Total climbing: 478 m
Total descent: -479 m
Download file: 18_07_2023.gpx

Digues si t'ha agradat

Comparteix