Aquest matí m’he llevat a les 5:20, sense despertador, el tenia posat 10 minuts més tard. Havíem quedat a les 6:00 a la porta de l’Escola Miquel Utrillo amb el Gaizka i l’Ana, una noia de Saragossa que fa 3 setmanes que esta vivint a Sitges i em va escriure ahir dimarts per sortir amb nosaltres amb bici i que li vaig proposat de fer un Sitges a Tarragona avui i aquí s’ha presentat.

El Santi estava esperant-nos al Caprabo, ha sortit de Barcelona, s’ha llevat a les 4 i poc i a les 6 estava esperant-nos. Avui ha vingut amb la gravel, s’ha comprat una gravel de segona mà, amb frens Cantilever, fa molt de temps que no en veia, però que té molt bona pinta.

He sortit plegats cap a Sant Pere de Ribes, amb llum natural, començava a sortir el sol. A les 6:30 aproximadament estàvem a la Plaça de la Vila a Sant Pere de Ribes, el Fer ens estava esperant, avui puntual. Presentacions de rigor i hem encarat el Castell, per anar fins a Vilanova, a la Mahle.

Des d’allà hem entrat al Parc Natural del Garraf i camí del Pantà de Foix, hem pujat els Balcons i hem baixat al pantà, hem pujat a la presa i hem fet la volta al pantà, per encarat la pujada per pista fins a la carretera que et dur a Clariana.

Baixant cap al pantà, el Fer ha parat perquè notava un soroll estrany davant i s’ha adonat que dels 2 cargols del pistó de fre de davant, un no hi era i l’altre, diguem que no era el que havia de ser. Un parell de brides de plàstic han estat suficients per arribar a Tarragona sense cap por, diguem que no ha baixat el ritme en cap moment, si més no baixant.

Des d’aquí ja es veu Albinyana, tot i que lluny, els propers quilòmetres són molt més suaus que els que duem fins ara, hem baixat i creuat La Gornal, Santa Oliva i la pujada a Albinyana l’hem feta per carretera, el track que dúiem era l’original que vaig dibuixar fa anys, la pega es que la pujada a Albinyana la fa per un sembrat i s’han de saltar un parell de tanques, no val la pena. A Albinyana hem parat a per aigua i hem fet un entrepà, si més no el Fer i el Gaizka.

Després toca la segona pujada interessant, hem de creuar de nou les muntanyes. Es puja bé no té cap complicació, es per carretera secundaria, i vas agafant desnivell sense problema. Es un camí que tan bon punt s’arriba a dalt, s’agafa un trencament a l’esquerre, que ja no es asfalt i es va pujant i baixant tranquil·lament tota l’estona fins arribar a Salomó.

Després arribem al Pantà de Gaià, aquest cop hi havia una miqueta d’aigua, la última vegada estava sec, també s’ha de dir que era Octubre i aquesta vegada ha estat al Maig. Des del Pantà anem passant per uns camins i arribem a la urbanització de El Catllar. Aquesta es la part més avorrida, anem passant per uns carrers d’urbanització amb cases molt justes, poca il·luminació al carrer i més brutícia de la que voldríem.

Hi ha un parell de corriols de baixada i ens deixa a la carretera que entra a la ciutat. Ens hem embolicat, perquè inicialment el track ens duia per un GR, però teníem al cap que no era aquest el camí, així que hem fet endarrera i hem seguit el camí que teníem al cap, però ens hem adonat que seguint el GR haguéssim arribat igual.

Entrem a Tarragona pel cementiri, pel barri de Sant Pere i Sant Pau, ens apropem a les Muralles i busquem un carrer que ens dugui fins el mar, trobem l’estació de tren a mà esquerre, son les 12:07 del matí. Ens ha costat 6 hores, sense contar parades.

Veiem un tren que torna i decidim entrar a per bitllet ràpidament, el Santi decideix tornar amb la Gravel per carretera, té temps de sobres, la resta anem més justos. Comprem bitllets i el tren arriba en 4 minuts, fem transbordament a Sant Vicenç de Calders i la pega es que el regional que va fins a Sitges li costa més de 20 minuts de sortir, arribem a l’estació de tren de Sitges a les 13:33.

En total m’han sortit 77,97km que hem fet en 4 hores 54 minuts, a una mitja de 15,9km/h, contant que a les parades el GPS para el temps. En el meu cas, el consum energètic ha estat de 2818kcal, la mitja cardíaca de 126 ppm que es el meu 72% i la màxima de 169 ppm que es el meu 97%. La potència mitja de 160W, es molt poc, però entenc que el ritme i el tipus de ruta influeix molt, a més al ser llarga i planera, el consum de potència no es tan important. La potència màxima de 852W, el desnivell positiu de 1410 metres i el negatiu de 1406 metres, la temperatura molt agradable tota la ruta, menys quan hem parat a Albinyana que feia un pel de vent, no hi havia sol encara i anàvem suats, la màxima de 25 graus.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 78800 m
Total climbing: 1581 m
Total descent: -1588 m
Download file: 01_05_2019.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix