Hi ha una ruta relativament llarga, però amb poc desnivell que fa molt de temps que no fèiem, la tinc a la web com a Clariana, perquè es on dona la volta, però surt de Sitges, passa per Sant Pere de Ribes i per Vilanova i la Geltrú, com si anéssim cap al Pantà de Foix, però gira a l’esquerre després del túnel que passa per sota l’autopista, camí del Pantà de Foix, per un corriol de pujada que et dur a un camp de Golf que hi ha a Vilanova, a sobre del càmping Vilanova Park, d’allà va planejant fins arribar a Cubelles, just a la carretera de Mas Trader, per sota del pont de l’autopista C32 i a partir d’aquí comencen una sèrie de corriols de pujada que acaben a un cim que vàrem fer en un cursa corrent fa anys i baixa per darrera a una urbanització que pertany a Cunit.

Aquest matí, a les 7 estàvem al Caprabo per fer aquesta ruta, i crec que la vàrem fer al 2013 o 2014, ja fa anys, per tan hem marxat amb track al GPS. Érem el Gaizka, el Sergi i el Xavi, hem anat cap a Ribes i allà s’han incorporat el Mario i el Santi, hem sortit tard de Ribes camí de Vilanova.

Ha plogut un pel, no molt, suficient per dir que ha plogut, però no ha fet fang, així que ha refrescat i hem anat bé.

Tornem a l’inici, hem arribat a la urbanització Costa Cunit, hem creuat la urbanització i per la part de darrera hi ha una pista que surt i l’hem agafada. Aquest punt es clau, entendreu el perquè més endavant.

Uns metres més endavant de l’entrada hi ha una volta que et dur fins a Clariana i torna al mateix punt. Com que anàvem amb track, ens hem equivocat i hem pujat per on havíem de baixar. Cap problema, només que el corriol de pujada estava molt malament en tracció i pedres, i hem fet unes pujades de pulsacions interessants. Hem arribat a Clariana, hem omplert aigua a la font i de tornada.

El Sergi havia d’estar a casa d’hora, per tan ha tornat per la carretera del Pantà de Foix a Vilanova i a Sitges, la resta hem seguit. A la tornada cap al bucle que hem fet al revés, el tirant de baix del basculant de la Trek TopFuel EX del Gaizka s’ha trencat. Suposem que per excés de temps i de càrrega, la bici deu tenir uns 8 anys i el Garraf es molt dur.

Ha hagut de caminar fins a la urbanització Costa Cunit i esperar que el vinguessin a buscar amb cotxe. La urbanització esta molt lluny de Cubelles, i era la millor opció.

La resta hem seguit el camí original, anant a parar a sobre del Pantà de Foix i d’allà per un camí que es converteix en corriol fins a la carretera que va a Mas Trader i a Cubelles de nou. Hem creuat Cubelles i hem tornat pel GR fins a Vilanova. Allà el Mario s’ha acomiadat i ha tornat per carretera fins a Sant Pere de Ribes, el Santi, el Xavi i jo hem anat a buscar el Far de Vilanova, per tornar pel camí de les Cases del Mar a Sitges.

He arribat a casa a les 13:00 i he sortit a les 7:00, amb només 4 hores i 19 minuts de moviment, es a dir, hem parat molt. M’han sortit 65,16km, que hem fet a una mitja de 15,1km/h, una velocitat màxima de 46 km/h, un consum energètic de 2955 kcal, una mitja cardíaca de 126 ppm que es el meu 72% i una màxima de 178 ppm que sembla que es el meu 102%. La pujada al cim que hi ha sobre Cubelles es duríssim, però no he vist en cap moment el 100% al pulsòmetre, he fet peu quan ha marxat el 98% i no podia ni respirar, veien que a més quedava bastant per arribar a dalt. He parat i tornar a engegar i en algun punt, caminat uns metres per poder superar algun punt. La cadència mitja de 72rpm, el desnivell positiu de 1095 metres i el negatiu de 1106 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 65118 m
Total climbing: 1206 m
Total descent: -1215 m
Download file: 26_08_2018.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix