Aquest matí hem sortit l’Adolf, en Joan Manel i jo, teníem un parell d’hores, no més, i els hi he volgut ensenyar la pujada al Refudi de la Jasse de Palau.

No es coneixien en Joan Manel i l’Adolf, però ambdós duen un ritme més interessant que el que puc dur jo.

Hem quedat a les 7:30 al pont del càmping de Palau de Cerdanya, a les 7:25 hem sortit de casa l’Adolf i jo camí del llac i cap al pont.

En Joan Manel ha tardat un parell de minuts, ens hem presentat i amunt.

M’ha costat molt la primera pujada, ahir vaig ficar-me al llit que devia passar un quart d’hora de la una del matí, he dormit unes 5 hores i poc i no he descansat bé, el Garmin m’ha dit que avui no fes gran cosa, i li he fet poc cas, però ho he notat de seguida.

Al arribar al creuament, hem trobat una furgoneta, just on diu no passar, hi havia una parella dormint a terra, fent vivac, matalassos prims al terra i sac de dormir a sobre.

Ens hem dit bon dia i hem seguit pujant per la pista de la dreta.

Sense deixar la pista fins arribar al pas canadenc, a uns 45 minuts des de la sortida de casa, allà hem anat a l’esquerre, per pujar el corriol que et dur al refugi de la Jasse de Palau.

En Joan Manel ha perdut l’equilibri i s’ha donat un cop al casc amb un arbre, s’ha quedat un pel estabornit uns segons, però res, tot bé, ni ha caigut, només que s’ha desequilibrat en una pujada per evitar un tronc en mig del camí.

Hem anat fent fins arribar al refugi, hi havia un tot terreny francès amb gent que entenc que han dormit a dins del refugi i estaven esmorzant a fora amb una taula i unes cadires.

Ens han fet la foto de rigor, molt amables, hem seguit creuant el camp que no està marcat fins trobar el corriol que baixa fins a la pista que puja a la carretera.

Hem agafat la pista i hem anat fins a l’entrada a l’esquerre, on hi ha el tancat elèctric, que baixa pels tobogans de la Pupy.

En Joan Manel i l’Adolf no l’havien fet mai, els hi ha agradat, tot i que la part final no li ha fet el pes a en Joan Manel que ha fet peu, li ha fet por de relliscar.

Després de tots els tancats elèctrics que surts ja a la pista que baixa cap al càmping d’Osseja, hem anat a la dreta, pista amunt a buscar la carretera que puja a Coma Morera.

Teníem encara temps, hem fet via amunt per carretera fins arribar a l’entrada de la granja, abans de la taula d’orientació d’Osseja i hem baixat pels tobogans que et deixen a sobre del càmping d’Osseja.

Jo he baixat primer, en Joan Manel a darrera i al final l’Adolf que ha parat abans de començar a baixar a treure un pel de pressió de la roda de darrera.

En un moment, en un creuament, he parat a esperar-los, però no venien.

Mitja volta i he començat a pujar, els he trobat de cara, primer l’Adolf.

En Joan Manel ha relliscat en un dels tobogans i ha caigut sobre un esbarzer, no s’ha rascat res per sort, només alguna punxa que s’ha tret.

Mitja volta de nou i avall fins arribar a la carretera ja, al càmping.

Ens hem acomiadat d’en Joan Manel passat el pont, ell cap a Palau de Cerdanya i l’Adolf i jo cap a casa.

En total 2 hores, que es el que volíem fer, pedalant han estat 1h 41m per fer un total de 19,70km a una mitja de 11,6km/h amb un desnivell positiu de 811 metres i negatiu de 622 metres (crec que ha tornat a fallar el GPS amb el desnivell negatiu, em passa molt últimament). La cadència mitja de 70 rpm, la potència mitja de 202W, la màxima de 807W, mitja cardíaca de 133 ppm que és el meu 75% i la màxima de 155 ppm que és el meu 88%, consum energètic de 1389 calories i fresqueta, mitja de 16 graus, mínima de 13 graus i màxima de 22 graus.

Necessito descansar el cos, a veure si faig una bona migdiada avui i puc dormir bé aquesta nit.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 20285 m
Total climbing: 867 m
Total descent: -809 m
Download file: 13_08_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix