Eren les 8 del matí que sortíem l’Adolf i jo, camí de la Coma Morera, per muntanya, res de carretera.

Hem anat cap a la pista que puja des del càmping de Palau de Cerdanya i amunt, tot i que al quilòmetre 7 l’Adolf m’ha dit de fer una alternativa, jo volia pujar fins el quilòmetre 10 aproximadament i després tenia dibuixat el track fins arribar al cim.

Hem agafat el desviament a l’esquerre per anar a buscar al quilòmetre 10 la carretera que puja, cap a l’esquerre i al cap de pocs metres hem agafat la trialera que puja a mà esquerre fins a 1800 metres.

La he feta de baixada varies vegades, de pujada mai, ell si, ahir.

He patit molt, he fet peu i he hagut de caminar en algun punt, tot i que ell no ha fet quasi peu, està fet un animal.

Ens hem plantat al mirador que hi ha a 1800 metres, a la carretera i hem seguit per la pista amunt, sense tocar carretera.

Hem anat a parar a sobre del refugi, un tancat per marcar els animals i des d’allà per camp a través, creuant els camps fins trobar una mena de camí poc marcat que a mà esquerre et duia cap a la Coma Morera, al cim.

La pujada per camp a través ha estat molt dura, amb tot posat o un pinyó o no podies passar de 5km/h, la gespa t’agafava la roda de darrera i no et deixava marxar bé.

Alguna pujada curta però forta, una del 17% i una del 21%, que he fet a peu quan no he pogut més de forces.

A dalt al cim feia vent i 5 graus de temperatura, es veia el Puigmal enfarinat, tot blanc, però que segurament demà ja no quedi res.

Un cop hem fet cim, hem baixat per carretera fins trobar el creuament d’ambdues carreteres que pugen, a l’esquerre fins trobar de nou un banc i un mirador i hem baixat per la “trialera 5 estrelles” fins a baix al poble de nou.

En total ens han sortit 27,1km que hem fet en 2h 26m a una mitja de 11,1km/h amb un desnivell positiu de 950 metres i negatiu de 427 metres, crec que es un error, però ho deixaré així. 67 rpm de cadència mitja, 162W de potència mitja amb 686W de potència màxima, 122 ppm de mitja cardíaca que és el meu 71% i màxima de 158 ppm que és el meu 91%, 1648 calories de consum energètic, 9,2 graus de temperatura mitja i 5 de mínima.

Es molt curiós com costa de pujar el pols aquí al Pirineu, no pujo i estic amb sensació de “morir-me”, l’Adolf em deia que a ell li passa el mateix.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 28117 m
Total climbing: 1106 m
Total descent: -533 m
Download file: 30_04_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix